Philippe Maertens aan de slag bij VT4

dinsdag 2 oktober 2007

Sportverslaggever Philippe Maertens, die op 9 januari bij de Vlaamse Mediamaatschappij aan de deur werd gezet, heeft een nieuwe werkgever gevonden. Maertens zal dit seizoen de veldritten in het kader van de Superprestige becommentariëren op VT4.

O


p 9 januari kondigde de Vlaamse Mediamaatschappij aan dat ze vier sportreporters moesten ontslaan, dit omdat de zender uit Vilvoorde niet meer beschikte over de nationale voetbalrechten en omdat men niet meer wou investeren in wielrennen. Bekendste kop die rolde was VTM-pionier Philippe Maertens.

Ondanks het ontslag begin dit jaar, deed Maertens nog een aantal freelance opdrachten voor de VMMa. Zo gaf hij commentaar bij het Belgisch Kampioenschap op de weg dat op 1 juli 2007 door KANAALTWEE werd uitgezonden.

Maar nadat VT4 de uitzendrechten van de Superprestige veldrijden afsnoepte van de VMMa bleef er niet veel freelance werk meer over voor Maertens. VT4 zag echter de ervaring van de man niet over het hoofd en ging in zee met de sportreporter. De eerste Superprestige veldrijden wordt op zondag 14 oktober gereden in Ruddervoorde en je kan het spektakel live volgen op VT4.

Lees ook: VMMa ontslaat mensen bij de sportredactie

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers