'Over Mijn Lijk' krijgt Vlaamse versie bij En

donderdag 9 augustus 2007

De VRT maakt een eigen versie van het in Nederland geroemde BNN-programma 'Over Mijn Lijk'. De Nederlandse jongerenomroep bracht in deze spraakmakende serie het verhaal van vijf ongeneeslijke jongeren. Momenteel zit de VRT volop in de voorbereidingsfase.

In 2006 overtuigde BNN-presentator Patrick Lodiers vriend en vijand met zijn 'mooie' aanpak in het programma 'Over Mijn Lijk'. Lodiers volgde vijf ongeeslijk zieke jongeren met verschillende vormen van kanker. De jongeren waren tussen 21 en 34 jaar oud. Wanneer BNN de eerste aflevering op het scherm bracht, waren reeds vier van de vijf deelnemers overleden.

Bij de VRT wil men zeer voorzichtig omspringen met het thema. 'We hebben veel respect voor de Nederlandse aanpak, maar de titel is zeer confronterend. De kans is zeer groot dat wij het programma anders noemen'. De VRT wil 'Over Mijn Lijk' op En brengen en beseft dat het toegankelijk moet zijn voor een zo breed mogelijk publiek.

Presentator wordt Kobe Ilsen. Hij is voor de En-kijkers tot nu toe vooral bekend als reporter in 'Vlaanderen Vakantieland'. In het laatste seizoen van 'Flikken' had hij een gastrol als de journalist die informatie wou van Pasmans.

Voorlopig is er nog weinig tot niets gefilmd. 'We beseffen dat het geen gemakkelijk onderwerp is. Daarom zullen we dit heel voorzichtig en respectvol aanpakken. We nemen er onze tijd voor.', aldus VRT-woordvoerder Bjrn Verdoodt.

In Nederland was 'Over Mijn Lijk' het meest gewaardeerde programma van de Nederlandse publieke zenders. Jongerenzender BNN heeft altijd benadrukt dat 'Over Mijn Lijk' over leven ging en niet over de dood. Er kwam geen enkel overlijden op het scherm.

De originele Nederlandse reeks is HIER integraal te bekijken.

Reageren kan in het TV-Visie Forum

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva España - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In Asturi leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op En.

Dossiers