Opnames Vlaamse versie 'First Dates' begonnen

vrijdag 6 september 2019

Eén is momenteel bezig met opnames voor een eigen versie van het wereldwijde populaire format 'First Dates', waarvan het onlangs de Britse versie uitzond.

Een tijd geleden lanceerde het net de oproep dat alle vrijgezelle Vlamingen zich konden inschrijven via de website van Eén. 'First Dates' helpt hen in de zoektocht naar de ware en nodigt hen uit voor een romantisch etentje met een zorgvuldig gekozen tafelgenoot. Wordt het liefde op het eerste gezicht?


Van de zenuwen bij het aperitief over de lachjes en grapjes bij het hoofdgerecht, tot hopelijk de vonk bij het nagerecht: 'First Dates' laat iedereen proeven van de emoties op een eerste afspraakje. De tortelduifjes in spe laten voor en na de date in hun hart kijken: wat zoeken ze in de liefde en sloeg de vonk over? Na hun First date beslissen de vrijgezellen of ze elkaar nog opnieuw willen ontmoeten. Komt er een tweede date of niet?

Wie het format van 'First Dates' kent, weet dat de koppels in wording in het programma ontvangen en bediend worden door een vaste restaurantstaf, die de kijkers doorheen de reeks ook beter leert kennen. Eén stelt graag deze staf van de Vlaamse versie voor. Dit zijn geen acteurs, maar mensen die een echte passie voor horeca hebben: zaalmeester Patrick, barman Bram, en serveuses Katelen en Leena.

Patrick (51 jaar): Patrick is al 17 jaar gelukkig getrouwd en heeft 2 puberende kinderen. Patrick begon op zijn 15e als assistent-kelner en werd uiteindelijk VIP-verantwoordelijke in verschillende discotheken. Hij was ooit operational manager van een groot cateringbedrijf en heeft nu al 2 jaar zijn eigen zaak in Ekeren. Patrick is een levenskunstenaar. Hij houdt van humor en de liefde. Het leukste aan zijn job is het rechtstreekse contact met zijn klanten. Voor hem is een goede relatie: een partner hebben die ook je beste vriend(in) is, iemand waar je niet enkel passie mee deelt maar ook de leuke dingen die je samen kan doen.

Bram (32 jaar): Als jobstudent ontdekt Bram op zijn 16e de wereld van de horeca. Op zijn 19e baat hij samen met zijn vader een cultureel centrum uit. Wanneer Bram het ouderlijk huis verlaat, opent hij in een prachtig historisch pand een broodjeszaak. Na 5 jaar verkoopt hij de zaak en vertrekt hij samen met zijn verloofde op wereldreis. Bram is nu nog steeds actief in de Antwerpse horeca.

Katelen (28 jaar): Katelen werd in Mexico geboren. Haar papa is Mexicaans, haar mama Belgisch. Ze was 5 jaar oud toen hun gezin naar België verhuisde. Haar vader heeft een passie voor de Mexicaanse keuken en opende 23 jaar geleden een echt Mexicaans restaurant in Leuven. Katelen helpt al, zolang ze zich kan herinneren, mee in de bediening. Intussen is ze er restaurantmanager en leidt ze nieuwe serveuses op. Katelen vindt persoonlijke groei belangrijk en werkte daarom ook in de eventsector, als life coach en is ze in 2020 finaliste voor Topmodel in Parijs. Katelen is intussen een jaar happy single en is op een traditionele manier romantisch. De mannen moeten haar het hof maken en niet omgekeerd. Haar warm, zuiders temperament typeert haar. Ze gaat positief en lachend door het leven.

Leena (24 jaar):  De vlotte en open Leena is een sympathiek, assertief horecabeest, dat vooral heel professioneel is. De gasten een perfecte avond bezorgen, is haar grootste bekommernis. Ze begon op haar 15e als student te werken in allerlei restaurants. Ze werd zaalverantwoordelijke, personeelsmanager en restaurantmanager. De liefde voor de horeca zit in heel haar lijf. Leena gelooft in de ware liefde en heeft die ook gevonden. Haar vriend is chef-kok en ze dromen ervan om ooit samen een eigen restaurant te starten.

'First Dates' is in 2020 te zien op Eén, een programma van Warner bros.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    00:05
    Journaallus
  • 23:50
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 07:00
    Edmond & Lucy
    21:00
    Geen uitzending
  • 07:00
    Maya de Bij
    01:25
    Geen uitzending
  • 06:55
    Blind getrouwd: Australië
    00:50
    Geen uitzending
  • 02:40
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 02:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 06:45
    Offspring
    01:00
    The Flying Doctors
  • 06:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:20
    ER
  • 06:50
    Geen uitzending
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:35
    Love Island
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:50
    Castle
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 07:00
    Goeiemorgen Morgen
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 06:55
    Het Weekmenu
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 07:00
    Six Nations
    02:50
    Formule 2
  • 06:30
    All Creatures Great and Small
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 07:00
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 07:04
    Lucas de spin
    00:25
    Sophie & Jeroen