Nieuwe serie 'Master of Arms' op Discovery

maandag 21 januari 2019

Experts in het maken van historische wapens nemen het tegen elkaar op in de nieuwe serie 'Master of Arms'. In de eerste Quickdraw Challenge moeten ze in korte tijd een oud wapen creëren, zoals een Middeleeuwse strijdvlegel, een 18e-eeuwse bajonet of een 19e-eeuws bowiemes.

Daarna valt een van de drie deelnemers af waarna de twee overgebleven deelnemers in de finaleronde een extra bijzonder item moeten vervaardigen, zoals een kruisboog, een 17e-eeuwse granaatwerper of het zwaard van Jeanne d’Arc.

Zo staan de finalisten van de eerste aflevering voor de uitdaging om binnen 40 uur een pistoolbijl te maken, een historisch wapen waar je mee kunt schieten én de tegenstander doormidden kunt hakken. Weer eens wat anders dan een wedstrijdje cupcakes maken of taartenbakken. Degene die het mooiste en krachtigste wapen kan maken, wint niet alleen 10.000 dollar maar mag zichzelf ook kronen met de eervolle titel 'Master of Arms'.

'Master of Arms', vanaf dinsdag 22 januari om 21.25 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over Water' (foto: Eén - © VRT/Toon Aerts 2018)

John ziet zijn plannen uitkomen en de pionnen op het bord bewegen zoals hij het voorzien had. Maar voor dat succes betaalt hij een veel hogere prijs dan hij voorzien had.

Slotaflevering van het eerste seizoen.

'Over Water', om 20.45 uur op Eén.

Dossiers