Nieuwe rubrieken en dito decor in 'De Laatste Show'

dinsdag 26 augustus 2008

'De Laatste Show' gaat zijn tiende seizoen in. Het derde met de onvolprezen Frieda Van Wijck. In een nieuw decor, met nieuwe rubrieken en nieuwe gasten, maar ook met vaste waarden, zoals de machtige Laatste-showband onder leiding van zilveren vos Patrick Riguelle.

<


STRONG>Gast van de Week

De allereerste gast op maandag blijft voortaan de hele week lang naast Frieda zitten.

De bijzitters lieten zich vorig jaar na de opnames opvallend vaak ontvallen: 'Het was voorbij voor ik er erg in had. Als ik morgen had mogen terugkomen, zou ik pas helemaal op dreef komen.' Et voilà. Ze krijgen nu de kans om in hun rol te groeien, Frieda wat beter te leren kennen, beter op haar te leren inspelen. En omgekeerd. Bovendien is de Gast van de Week een goed excuus om mensen als Kamagurka, Wouter Deprez, Sabine Appelmans, Annemie Struyf, Marcel Vanthilt en nog een handvol anderen telkens een hele week lang in de studio te hebben. 

Vier rubrieken

'De Laatste Show' heeft opnieuw elke dag een vaste rubriek: duidelijkheid boven alles.

* Maandag: Lieven Scheire voorspelt 'Het einde van de wereld'

Zal het een meteorietenregen zijn die van diep uit de kosmos komt aanwaaien of worden we geroosterd door een ontploffende zon? Komt een leger moordlustige ET's ons uitroeien of maakt een virus alle mannen steriel? Of misschien wordt het een zwart gat dat ons opzuigt, of een gamma-straal die ons neerbliksemt. En wordt het een afscheid in mineur of een echte laatste show? De opties zijn talrijk, het tijdstip onzeker. Vast staat dat we er ooit allemaal aan gaan. Lieven Scheire, één van de vier 'Neveneffecten' en ook de man die in 'De laatste show' de fysica begrijpelijk maakte, wordt dit seizoen de doemdenker van dienst. Elke week zal hij met satanisch genoegen – en soms met een traan – het einde van de wereld beschrijven. Stop alvast met pensioensparen, prevel nog een weesgegroetje en begin uw schuilkelder al maar te witten. Het einde der tijden zal nog nooit met zoveel enthousiasme zijn aangekondigd. 

* Dinsdag: Sven Speybrouck werkt aan 'De Encyclopedie van de Interessante Kennis'

Sven Speybrouck, wereldberoemd van 'Jongens en wetenschap' en het boekenprogramma 'Alles uit de kast', gaat nu zélf een boek schrijven. Meer bepaald een encyclopedie. 'De Encyclopedie van de Interessante Kennis'. Zijn hoogstpersoonlijke inventaris van 'Alles Wat Interessant Is'. Dat is niet wat er in een doordeweekse encyclopedie staat. De geboorte- en sterfdatum van Edison komen er dus niet in. Maar wel dat de uitvinder van de gloeilamp het woord 'hallo' heeft uitgevonden. Het antwoord op vragen als 'Wie heeft de kerststal uitgevonden?' en 'Welke M&M's zijn niet geschikt voor vegetariërs?' Alles waarvan een mens zich afvraagt waarom hij dat op school nooit heeft geleerd. De dingen die je wél had willen weten, de dingen waarvan je niet eens wíst dat je ze wilde weten, of die je dacht te weten, maar die helaas fout blijken te zijn. Dat komt allemaal in de 'Encyclopedie van de Interessante Kennis'. Een titanenwerk, waarvan we de vorderingen kunnen volgen in 'De laatste show'. Elke week komt Sven vertellen hoe ver hij al staat. Kijkers kunnen hem ook altijd helpen. Via de site interessantekennis.be, het interactieve platform voor interessant onderzoek. En wie weet, vinden we zo ooit het antwoord op de ultieme vraag: 'Waar is de penis van Napoleon naartoe?'
 
* Woensdag: dokter Cammu over onze gezondheid

Dokter Cammu is terug! Hij belicht nieuws omtrent lijf en leden en geeft verrassend, maar vooral deskundig commentaar bij allerhande syndromen en symptomen. Van blaasontsteking tot seksomnia, van koffieverslaving tot het syndroom van Gilles de la Tourette, enz. U hebt het, hij verklaart het. Deze zomer titelden kranten: 'Vrouwen kiezen een foute man door de pil' en 'Watermeloen heeft hetzelfde effect als Viagra'. Komkommerberichten die dokter Cammu met een knipoog had kunnen beamen of weerleggen. Hij had ook haarfijn had kunnen verklaren waarom onze atleten in Peking in sneltempo verzuurden en bezweken, of waarom 100.000 condooms nooit zullen volstaan in een Olympisch dorp. We hebben zijn tekst en uitleg moeten missen, maar vanaf 3 september is hij er weer. Afspraak elke woensdag! 

* Donderdag...

En dan de vierde rubriek! Die wordt minstens even fantastisch als de andere drie! En zeker even spannend. Al was het maar omdat we de inhoud nog even achter de hand houden...

Een nieuw decor

'De Laatste Show' krijgt ook een nieuw decor, dat er uiteraard prachtig zal uitzien. Opvallende elementen zijn:

Een trap naast het publiek, waarlangs de gasten – die van een plek boven het publiek de uitzending kunnen volgen – zullen afdalen tot bij Frieda. Daarbij begeleid door passende en opzwepende muziek van De Laatste Showband.

Zetels. Vorig jaar was er een tafel, dit jaar opnieuw zetels. Dat zit alleszins toch gemakkelijker.

Het publiek. Dat zal voor de eerste keer in tien jaar 'Laatste Show' niet achter de interviewset zitten, maar ervoor. Zoals in een theater. Zo hoeven zij niet meer naar de ruggen van Frieda en de gasten te kijken en zullen ze de gesprekken dus veel beter kunnen volgen. Want, al heeft Frieda een zeer expressieve rug, met haar stralende glimlach erbij is het toch een totáál andere ervaring.  Dat moet resulteren in een grotere betrokkenheid, nóg luider gelach en applaus, en dus een nóg betere sfeer in de studio. Wat moet resulteren in nóg betere gesprekken. Waar dan weer nóg luider applaus op zal volgen... Enfin, waar gaat dat eindigen? 

Frieda Van Wijck

'De Laatste Show' anno 2008, dat is en blijft natuurlijk op de eerste plaats Frieda Van Wijck. Na jarenlange ervaring in programma's als 'TerZake', 'Spraakmakers', 'Coninx & Van Wijck', 'De Zevende Dag' en 'Ten huize van', drukt ze nu al twee seizoenen lang haar stempel op de interviews in 'De Laatste Show'. En dat doet ze met een onnavolgbare combinatie van overgave en cool; van nieuwsgierigheid en droge humor.

De Laatste Showband

Niet weg te denken uit 'De Laatste Show': de hardst werkende rock-'n-rollband in De Laatste-Showbusiness: de machtige Laatste Showband onder leiding van zilveren vos Patrick Riguelle. Zij zullen weer dag na dag tal van muzikanten uit de meest diverse genres op hun eigen en vooral oerdegelijke wijze begeleiden. Jonge belofte of gevestigde waarde: De Laatste Showband maakt geen onderscheid in rang of stand: zij doen voor iedereen even hard hun best. En voor Carla Bruni nog net iets harder. En als er geen muzikale gast is, doen ze het zelf wel. Het resultaat is vaak minstens even verbluffend, zo niet nog beter.

Gasten

Geen 'De Laatste Show' zonder een goedgevulde zetel. En in negen jaar zijn er wel wat grote namen de revue gepasseerd: van Soeur Emmanuelle tot Dita Von Teese. Van Cecilia Bartoli tot Dave Grohl. Maar ook Carla Bruni, MC Solaar, Joanna Lumley, Maceo Parker, Ben Kingsley, Richard Virenque, Moby (3 keer!), Michel Fugain, Michael Franti, Chris Isaak, Randy Newman, George Hincapie, Morgan Freeman, Roger Moore, Ike Turner, Jane Birkin, Joe Cocker, Jools Holland & Sam Brown, Kim Cattrall (die duidelijk niet wist waar ze was terechtgekomen en riep: 'This show is blowing my mind!'), Julien Clerc, Coolio, Philippe Geluck, Benoît Poelvoorde, Luc Besson, Lionel Richie, Tori Amos, Henri Salvador, Joseph Fiennes, Róisín Murphy, The Pointer Sisters, Heather Nova, Justine Henin, Tom Jones, Bryan Ferry... allemaal waren ze ooit te gast in 'De Laatste Show'.

Wie er dit seizoen komt, weten we natuurlijk nog niet. Maar het wordt weer een boeiende combinatie van groten der aarde en nobele onbekenden. 

Kortom: er wordt hard gewerkt om het tiende seizoen van 'De Laatste Show' minstens even boeiend te maken als euh... het negende. Of liever – zonder flauw bescheiden te doen - het wordt gewoon nog beter.  

'De Laatste Show', van maandag tot donderdag omstreeks 22.00 uur op Eén.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - finale (VTM)

De vier finalisten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak in de hoop het publiek omver te blazen met hun talent en zo de overwinning in de wacht te slepen. Wie wordt de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'?

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 01:15
    Villa Politica
    07:50
    Journaallus
  • 23:45
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:25
    Geen uitzending
    06:05
    Plop & de Peppers
  • 01:35
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:40
    How I Met Your Mother
  • 01:05
    Geen uitzending
    13:40
    All New Traffic Cops
  • 01:05
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 00:25
    De Tafel van Gert
    04:50
    Geen uitzending
  • 01:05
    Neighbours: A New Chapter
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:00
    Hawaii Five-0
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 01:35
    MasterChef UK
    02:10
    Geen uitzending
  • 01:05
    Geen uitzending
    08:00
    Murdaugh Murders: The Movie
  • 00:35
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 01:25
    De Chalet aan de Semois
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 00:40
    MotoGP
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 01:05
    Boiling Point
    02:05
    Dickensian
  • 01:13
    NOS Studio Sport Eredivisie
    02:00
    EenVandaag
  • 01:35
    Ongehoord Nieuws
    02:36
    Nieuwsuur
  • 00:54
    Sophie & Jeroen
    03:26
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal