Nieuwe reeks 'Echte Verhalen: SOS 112' volgt de MUG, ambulanciers en de spoeddienst

maandag 7 januari 2019

In de nieuwe scripted realityreeks 'Echte Verhalen: SOS 112' brengt VTM vanaf maandag 28 januari vier weken lang elke weekdag boeiende verhalen over medische interventies: de reeks zoemt in op mensen die medische hulp nodig hebben, en vooral op de mensen die die hulp verlenen.

De cases in SOS 112 zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen en spelen zich af in en rond een ziekenhuis: op de spoeddienst, de MUG en het ambulanceteam. Van ernstige spoedgevallen tot de gekste en meest hartverwarmende verhalen: het medisch personeel in 'Echte Verhalen: SOS 112' verveelt zich nooit.


Het ambulanceteam

Ambulanciers Kevin en Evi

Kevin Bessemans, gespeeld door Bram De Maere (38)
Ambulancier Kevin en zijn vaste collega Evi zijn negen jaar getrouwd en hebben samen 2 kinderen. Hij is een echte cowboy die het niet zo nauw neemt met regels en wetten, maar hij zet de patiënt wel op de eerste plaats.

Bram De Maere heeft naast zijn job als HR-consultent de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de tv-wereld. Hij was gastacteur in de tv-series 'De Infiltrant', 'Familie', 'Over Water', 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie', 'Ge Hadt Erbij Moeten Zijn', 'Grenslanders' en 'Sorry Voor Alles' en was ook te zien in 'Niet Schieten' van Stijn Coninx.

Evi Vercruyssen, gespeeld door Ellen Maria Louis Peeters (33)
Evi is de echtgenote van Kevin. Ze is streng, zuinig en een echte moederkloek. Ze wil alles volgens het boekje doen en denkt in tegenstelling tot Kevin na voor ze handelt.

Ellen Peeters studeerde drama en voordracht aan de Muziekacademie in Ekeren en volgde een zevende jaar musical aan de Kunsthumaniora in Antwerpen. Hierna studeerde ze journalistiek aan Thomas More Mechelen. Beroepshalve is Ellen management assistant bij de Lokale Recherche. Haar grootste passie is echter acteren. Zo heeft Ellen enkele gastrollen gespeeld (oa. bij 'FC De Kampioenen', 'Mega Mindy', 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' en 'Zone Stad'), was ze te zien in commercials en doet ze ook stemmenwerk.

Het MUG-team

MUG-arts Ben en MUG-verpleegkunidge Britt

Dokter Ben Orlent, gespeeld door Stef Vanlee (43)
MUG-arts Ben Orlent is een geneeskunde-freak die van bijstuderen houdt. Hij is een echte boekenwurm en vindt op vakantie gaan verloren tijd. Hij is niet getrouwd en kinderloos. Als je iets ernstig aan de hand hebt, kom je bij hem terecht.

Stef Vanlee houdt van zeilen, reizen, avontuur en theater. Hij is niet alleen acteur maar redt ook in het echte leven mensenlevens als spoed- en MUG-verpleegkundige in ZNA Jan Palfijn te Merksem. Deze expertise zette hij enkele jaren geleden om in een theatervoorstelling 'Fractie van een seconde'. De voorstelling toont de gevaren van het dagdagelijkse verkeer en won in 2017 de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs. Ook op tv vertolkte Stef reeds verschillende gastrollen, oa. in 'Familie', 'Spoed', 'Professor T.' en 'Kassablanka'.

Britt Geeraerts, gespeeld door Alice Van Heuven (28)
Britt Geeraerts is de jonge, knappe en slimme verpleegkundige van de MUG. De spontane verpleegkundige werkt sinds één jaar samen met dokter Ben. De twee zijn echte tegenpolen.

Alice trok in 2012 naar New York. Ze studeerde er muziek en theater aan de American Musical and Dramatic Academy en vervolledigde haar bachelor in Fine Arts aan The New School. Na haar studies smeet ze zich in de muzikale Big Apple scene. Ze speelde in tal van toneelstukken, musicals en vierde Kerst in het zwoele Las Vegas als deel van de cast van 'Twas A Girls Night Before Christmas'. Voor haar vertrek had ze in België al haar eerste stapjes in de acteerwereld gezet en werd ze door Radio 2 uitgeroepen tot Beste Nieuwe Artiest 2012. Na zes jaar, besloot Alice in de zomer van 2018 om terug naar België te keren om dichter bij haar familie te zijn. Ze heeft drie zussen, verdiept zich graag in holistic health, is erg sportief en is als vegetariër geïnteresseerd in de nieuwste gezonde eettrends.

Spoedafdeling

Spoedarts Joke en onthaalbediende Julie

Spoedarts Joke Saenen, gespeeld door Clara Cisk (40)
Spoedarts Joke Saenen is een spoedarts met ballen aan haar lijf. Ze is recht door zee, maar ook wel een warhoofd. Ze is goedlachs en heeft al jaren ervaring op de spoeddienst.

Clara Cisk werkt als huisdokter in een groepspraktijk in Nederland. In 2012 en 2013 kon je haar al in het VTM-programma 'Het Spreekuur' aan het werk zien. Clara stelde daarin samen met twee andere dokters haar consultatieruimte open voor het grote publiek. In de jaren '80 vertolkte ze als kind reeds een hoofdrol in de jeugdfilm 'De Beker'. Clara behaalde haar diploma van arts aan de universiteit van Leuven in 2004 en specialiseerde als huisarts aan de universiteit van Maastricht in 2007. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. Ze speelt veldhockey, houdt van interieurarchitectuur en maakt graag verre, avontuurlijke reizen met haar gezin of vrienden.

Onthaalbediende Julie Mintona, gespeeld door Naomi Janssens (19)
Onthaalbediende Julie Mintona is een stoere tomboy die er op het eerste zicht cool en zelfzeker uitziet, maar ze voelt te veel mee met de patiënt.

Naomi Janssens is volop bezig met haar studie Toegepaste Psychologie aan de AP Hogeschool in Antwerpen. In het middelbaar combineerde Naomi haar studies Humane Wetenschappen met een aantal uren dramalessen per week. In haar vrije tijd zingt ze graag (wanneer niemand luistert), doet ze aan fotografie en speelt ze voetbal. Ook acteert ze in het Ketnet-programma 'Campus 12' van Studio 100.

Directrice

Directrice Sonja Van Nimmen, gespeeld door Greet Verhoeven (52)
Directrice Sonja Van Nimmen is een vrijgevochten, ruimdenkende dame die openstaat voor nieuwe trends en technieken om met patiënten om te gaan. Sonja is streng maar rechtvaardig en heeft één zoon, Roberto, een student geneeskunde.

Greet Verhoeven studeerde animatiefilm aan het KASK in Gent. Ze werkte jaren als graficus voor diverse televisieprogramma’s, maar verloor 10 jaar geleden haar hart aan het straattheater. Samen met Eric Peeters (Wijkagent Patrick Tilkens in 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie') richtte ze het gezelschap Pikz Palace op. Met hun absurde voorstellingen zijn ze een graag geziene gast op grote festivals en andere evenementen in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft ze een vaste gastrol als poetsvrouw in 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie'.

'Echte Verhalen: SOS 112', vanaf maandag 28 januari om 18.20 uur bij VTM.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 21:35
    Kom op tegen Kanker, alles in de strijd
    00:55
    VRT NWS laat
  • 21:20
    Het digitale dilemma
    23:50
    Nachtlus
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 21:40
    Blind Gesprongen
    01:10
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    01:30
    Geen uitzending
  • 20:35
    Once Upon a Time... In Hollywood
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 20:35
    Barb Wire
    01:15
    Stargate SG-1
  • 21:55
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 21:15
    Ons Geluk
    00:55
    Geen uitzending
  • 21:15
    Scheire en de Schepping
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 20:35
    Bohemian Rhapsody
    01:00
    Friends
  • 21:30
    NCIS: Los Angeles
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 21:25
    Extreme Food Phobics
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 21:20
    World's Most Evil Killers
  • 20:25
    Z-Extra Vivium Digital Awards
    01:30
    Herhalingslus
  • 21:57
    Zelf gedaan, goed gedaan
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 21:15
    Ainsley Eats The Streets
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 21:50
    Belga Sport
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 22:00
    Death in Paradise
    00:20
    Silent Witness
  • 20:34
    The Passion
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 21:30
    Nieuwsuur
    01:06
    Ongehoord Nieuws
  • 21:25
    Who's that girl