Nieuwe personages in derde reeks van 'Amika'

zaterdag 6 november 2010

Ketnet zendt vanaf 7 november het derde seizoen uit van de succesvolle telenovelle 'Amika'. Met nieuwe avonturen en twee nieuwe personages. Merel De Ridder mag onverwachts met haar witte paard Amika een prestigieuze rijopleiding volgen in Engeland. Ze heeft het daar ontzettend naar haar zin. Eenmaal terug uit Engeland, stelt Merel vast dat er ondertussen heel wat veranderd is op manege De Paardenhoeve. Zo is Lotte de nieuwe stalknecht van Jan en komt het geheimzinnige meisje Floortje opvallend veel op bezoek bij Amika.

Heel wat veranderingen
Merel (Moora Vander Veken) verbaast vriend en vijand door met een dood gewaand paard Amika de ingangsproef voor The Royal Academy te rijden. Marie- Claire (Véronique Leysen) is woest wanneer niet zij maar Merel zes maanden naar Engeland mag. Marie- Claire zint op wraak.

Merel heeft de tijd van haar leven, maar wat ze niet weet is dat er tijdens haar verblijf in het buitenland heel wat veranderd is op manege de Paardenhoeve.

Jan (Ken Verdoodt) doet raar tegen haar, en heeft een oogje op de nieuwe stalknecht Lotte (Kristien Maes). Merel en Olivier (Niels Destadsbader) groeien dichter naar elkaar toe. Merel ontfermt zich over Floortje (Liesje Wijns), een mysterieus meisje dat toenadering zoekt tot Amika. Herbert (Marc Coessens) en Marie-Louise De La Fayette (Veerle Eyckermans) hebben grote financiële zorgen en moeten de manege verkopen.

Kristien Maes speelt Lotte
De Ketnet-wrapster Kristien Maes speelt Lotte, de nieuwe stalknecht van Jan nu Merel in Engeland verblijft. Lotte en Jan kunnen het bijzonder goed met elkaar vinden.

Liesje Wijns speelt Floortje
Liesje is 11 jaar. Ze volgt sinds haar vijfde ballet bij Balletgroep Feniks te Vollezele. Ze speelt toneel en was in de Samson en Gert Kerstshow te zien als Paulientje.

Bekende acteurs in gastrollen
In het derde seizoen van 'Amika' spelen Stan Van Samang, Carry Goossens, Pjotr Wolfs, Hans Royaards, Peter Bulckaen, Ellen Schoeters en Ronny Daelman een gastrol.

Wat voorafging
Merel De Ridder is gefascineerd door paarden. Ze wordt het nieuwe stalhulpje op manege De Paardenhoeve, en bouwt in het geheim een bijzondere band op met Amika. Dat is het dure sportpaard van Marie-Claire de La Fayette, de verwende dochter van de manege-eigenaar.

Marie-Claire heeft schrik van Amika, omdat hij agressief is als zij in zijn buurt is, en daarom verstopt ze hem in een verlaten stal. Maar Merel gelooft wel in de krachten van Amika. Ze maakt hem terug beter, traint stiekem met hem en samen winnen ze zelfs de Lentejumping.

'Amika', vanaf zondag 7 november om 9.40 uur en herhaling om 18.45 uur. Daarna telkens van maandag tot en met donderdag nieuwe aflevering om 18.15 uur en herhaling de volgende dag om 17.50 uur op Ketnet. Elke zondag een compilatie om 18.00 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers