Nieuwe gezichten voor VRT-nieuwsprogramma's

zaterdag 9 juni 2007

De komende maanden staan er heel wat veranderingen op stapel bij de VRT-nieuwsdienst. Niet alleen verhuist de volledige redactie naar een nieuw gebouw even verderop in de reyerslaan, ook komen er een aantal nieuwe gezichten voor de nieuwsprogramma's.

Z


o zal je binnenkort twee nieuwe nieuwsankers aan het werk kunnen zien. Journalisten Freek Braeckman en Goedele Wachters zullen binnenkort het scherm van 'Het Journaal' sieren. Momenteel worden de beide nieuwelingen nog opgeleid.

Verder wordt er nog geschoven met enkele andere gezichten. Zo wordt Indra Dewitte de nieuwe sidekick van Alain Coninx in 'De Zevende Dag'. Dewitte werkte tot voor kort voor het programma 'Ter Zake'. Annelies Beck, die het na 1 seizoen al voor bekeken houdt bij 'De Zevende Dag', maakt dan weer de omgekeerde beweging. Zij verhuist van het zondagochtendprogramma naar 'Ter Zake'.

Nieuwsanker Lieven Verstraete, die nu al geregeld te zien is bij 'Ter Zake', gaat in het najaar voltijds aan de slag voor het duidingsmagazine en moet dus afzien van zijn job als anker van 'Het Journaal'.

Bron: VRTnieuws.net

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers