Nieuwe dramareeks 'Baptiste' met Barbara Sarafian en internationale topcast

maandag 29 april 2019

Vanaf dinsdag 30 april brengt Eén de nieuwe spannende dramareeks 'Baptiste', van de makers van het succesvolle 'The Missing'.

'Baptiste' draait rond de koppige speurder Julien Baptiste (Tchéky Karyo) die ook al in 'The Missing' te zien was. Julien Baptiste wordt in Amsterdam om hulp gevraagd door zijn ex-vriendin en hoofd van de politie Martha Horchner (Barbara Sarafian). Martha wil zijn hulp bij het opsporen van een vermist meisje, Natalie, de nicht van Engelsman Edward Stratton (Tom Hollander). Ze gelooft dat de zaak gelinkt is aan een Roemeense bende die aan sex trafficking doet. Het meisje moet dringend teruggevonden worden, en Martha's zoon Niels (Boris Van Severen), die de zaak onderzoekt, heeft volgens haar Juliens hulp nodig.


Julien, Niels en Edward beginnen samen aan hun zoektocht, maar al gauw beseft Julien dat niet alles is wat het lijkt. Waarom wil niemand spreken over het vermiste meisje? Wie is de man die Juliens vrouw Celia volgt? En wie is de geheimzinnige vrouw die de sekswerkers helpt, en hen vertelt dat Natalie naar Duitsland is gevlucht? Julien beseft dat de zaak heel anders in elkaar zit dan het lijkt. Tegen de tijd dat hij zich bewust wordt van het gevaar, is Juliens eigen gezin in levensgevaar en hijzelf in een val gelokt.

'Baptiste' werd grotendeels opgenomen in Vlaanderen en Amsterdam. Het eerste deel van de zesdelige reeks werd geregisseerd door Ijslander Börkur Sigthorsson, de laatste drie afleveringen door Jan Matthys. De reeks werd geproduceerd door Two Brothers Pictures voor BBC One in coproductie met CZAR TV, Eén en BNP Paribas Fortis Film Finance, en met de steun van Screen Flanders en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

'Baptiste' is vanaf 30 april elke dinsdag om 21.30 uur te zien op Eén. Vanaf dan is de volledige reeks ook integraal beschikbaar via VRT NU. De twee seizoenen van 'The Missing' zijn vanaf 30 april volledig te (her)bekijken op VRT NU.

Bedenkers Harry & Jack Williams: 'Julien Baptiste, voormalig imker en speurder op rust (die nooit echt met pensioen is gegaan) is een personage dat ons nauw aan het hart ligt. Toen we hem in 'The Missing' tot leven zagen komen dankzij de onnavolgbare vertolking van Tchéky Karyo, wisten we dat we nog niet bereid waren hem te laten gaan als het juiste verhaal zich aandiende. Dat verhaal is er nu, en we hopen dat de kijkers er net als wij van zullen genieten om Baptiste te zien schitteren in zijn eigen reeks.'

Tchéky Karyo: 'Het is een prachtige uitdaging om na 'The Missing' opnieuw in Juliens voetsporen te mogen treden. Ik hou enorm van de kwaliteit van de dialogen en de diepgang van de personages die Harry en Jack Williams creëren. Dit daagt ons uit als acteurs. Ik hou er ook van hoe ze goochelen met al die onverwachte wendingen. De scripts zijn ook geestig: er zit een portie tragedie in het verhaal, maar dat wordt, net als in het echte leven, vermengd met een zekere humor. Baptiste is een reeks met veel diepgang en het is mooi om de personages te zien groeien en het avontuur van The missing te zien voortzetten.'

Tom Hollander: 'Ik vond het heerlijk om in Amsterdam en in België te filmen. Ik was nog maar één keer in Amsterdam geweest, als jongeman, waardoor ik me niet echt meer kan herinneren wat er gebeurde toen ik ginds was... Nu, als volwassene, zie ik hoe mooi het is. Over België wist ik niets maar het is een fraai land, heel beschaafd, en op een bepaalde manier bescheiden. Weet je, hoe donker het verhaal ook is dat je vertelt, het is uiteindelijk de crew en de plek waar je bent die bepaalt hoe je je voelt. De opnamen waren een heel prettige ervaring.'

De cast
'Baptiste' draait rond speurder Julien Baptiste, vertolkt door Tchéky Karyo. De internationale cast wordt aangevuld door onder andere Tom Hollander (Edward Stratton) en Jessica Raine (Genevieve Taylor). Daarnaast spelen Barbara Sarafian (Martha Horchner) en Boris Van Severen (Niels Horchner) grote rollen, en wordt de cast nog aangevuld met Martha Canga Antonio (Lina), Tom Audenaert (Bram) en Manou Kersting (Walter de Louw). De reeks werd geschreven door Harry en Jack Williams, die eerder al 'The Missing' maakten. Jan Matthys regisseerde afleveringen 4, 5 en 6.

Aflevering 1 - Shell
Julien Baptiste probeert van zijn pensioen te genieten met zijn familie in Amsterdam. Maar wanneer politiecommissaris Martha Horchner (Barbara Sarafian), die ooit zijn lief was, hem vraagt te helpen met een verdwijningszaak, kan Julien niet weigeren. Hij ontmoet Edward Stratton (Tom Hollander), die wanhopig de straten van Amsterdam afschuimt om zijn nicht te vinden, de prostituee Natalie Rose (Anna Prochniak). Julien heeft veel empathie voor Edward en de twee mannen beginnen te graven in de gore en criminele onderwereld van de rosse buurt om erachter te komen waar Natalie zich bevindt. Maar de zaak neemt een onverwachte wending en Julien moet al gauw een complex web van bedrog en leugens ontrafelen.

'Baptiste', vanaf 30 april elke dinsdag om 21.30 uur op Eén, en integraal via VRT NU.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 16:00
    Joanna Lumley's Britain
  • 16:00
    Radio 1: De wereld vandaag
    23:50
    Nachtlus
  • 16:00
    Lou
    21:00
    Geen uitzending
  • 16:00
    Superstore
    01:10
    Geen uitzending
  • 15:45
    Achter gesloten deuren
    01:30
    Geen uitzending
  • 14:55
    A Perfect Getaway
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 15:55
    MacGyver
    01:15
    Stargate SG-1
  • 15:35
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 15:50
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 15:45
    Big Brother
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 15:35
    Cold Case
    01:00
    Friends
  • 16:10
    Scorpion
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 15:10
    The Block NZ
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 15:55
    Buried in the Backyard
    00:40
    Castle
  • 15:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 15:57
    Trap bouwen met roger
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 15:50
    Guillaume's Paris
  • 15:10
    FIM Motocross World Championship
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 15:50
    Midsomer Murders
    00:20
    Silent Witness
  • 15:23
    Op1
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 16:10
    Kook mee met MAX
    00:17
    Nieuwsuur
  • 15:58
    Kosmoo
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach