Nieuw seizoen 'Vinger aan de Poot' vanaf september

maandag 25 augustus 2008

vtm start binnenkort het vijfde seizoen van 'Vinger aan de Poot'. Dertien weken lang zullen we het doen en laten volgen van dierenartsen, specialisten en dierenverzorgers van bij ons. Allemaal hebben ze een groot hart voor dieren.

A


an variatie en afwisseling is er in dit seizoen zeker geen tekort. Elke aflevering brengt een mix van emotie, informatie en humor en een brede waaier aan geestige beesten en rare vogels. In 'Vinger aan de Poot' heeft elk diertje nu eenmaal zijn pleziertje.

In het nieuwe seizoen komen we een paar oude bekenden tegen, maar we leren ook heel wat nieuwe mensen met een hart voor dieren kennen. 
   
Charel & Theo van de Olmense Zoo
De Olmense zoo wordt gerund door de flamboyante Charel. We volgen het wel en wee achter de schermen van het op één na grootste dierenpark van ons land. Voor de dagelijkse verzorging krijgt Charel hulp van doorwinterde dierenverzorgers en van zijn beste vriend, dierenarts Theo.
Dit seizoen zijn we o.a. getuige van een wel heel exclusieve gebeurtenis. Ashanti, de witte leeuwin is hoogzwanger en zal weldra bevallen.

Isabelle van dierenbescherming Vetas
Isabelle is een vrolijke, toegewijde veertiger met een groot hart voor dieren. Zij runt al drie jaar dierenbescherming Vetas. Loslopende of verwaarloosde dieren vinden bij Isabelle een nieuwe thuis. Ze verzorgt en vertroetelt de dieren tot ze er weer helemaal bovenop zijn.

Dierenarts Sam van het Bellewaerdepark
Bellewaerdepark is meer dan een attractiepark. Het is ook de thuis van meer dan 300 exotische dieren, waaronder olifanten en giraffen. Hoofdverzorgster Evelyne neemt ons mee in de aparte leefwereld van dit gigantische dierenpark. En we leren Sam beter kennen. Hij is één van de twee vaste dierenartsen in Bellewaerde en staat ondermeer in voor de leeuwen, olifanten, apen en vogels.

De dierenartsenpraktijk van Guy, Jantien en zoontje Joey
Zo lopen we ook nu weer in het kielzog van de immer vrolijke veearts Guy. Elke visite doet hij samen met z'n vrouw Jantien. En als z'n 6 -jarig zoontje Joey vrij is, gaat ook hij mee. Want hij wil dierenarts worden en papa Guy leert hem maar al te graag de kneepjes van het vak.

Dierenartsenkoppel Marie en Stephan
Ook de hectische praktijk van dierenartsenkoppel Marie en Stephan wordt weer bezocht. Ze wonen en werken al ruim dertig jaar samen in Aalst en krijgen vooral kleine gezelschapsdieren zoals honden, katten en konijntjes over de vloer.

Dierenarts Bart
Dierenarts en vrijgezel Bart runt een bloeiende praktijk in Mechelen. Het merendeel van zijn patiënten zijn kleine gezelschapsdieren. Als joviale moppentapper is hij ontzettend geliefd bij z'n vrouwelijk cliënteel. Maar bovenal is hij een ervaren dierendokter, die dag en nacht klaarstaat voor dieren in nood.

Vogelspecialist Björn
Björn is al sinds z'n vierde gefascineerd door vogels en het was hem dan ook al snel duidelijk wat hij later zou worden. Na zijn studies trok hij een jaar naar Tenerife om daar stage te lopen als specialisatie vogeldierenarts. Nu hij een eigen praktijk in Roosdaal heeft, is hij dé autoriteit geworden voor al wat pluimen en vleugels heeft.
Liefhebbers komen van ver om hun gevederde vrienden aan Björn toe te vertrouwen. Hij krijgt zowel de kanariepietjes van de dametjes in de buurt als grote ara's en roofvogels over de vloer.

Reptielendierenarts Walter
Walter is op zijn beurt een gerenommeerd reptielendierenarts. Kevers, amfibieën en reptielen zijn niet alleen z'n dagelijkse patiënten, ze zijn ook al dertig jaar zijn grote passie. Aan de achterkant van zijn praktijk heeft hij een kamertje waar hij de reptielen laat revalideren en waar hij ook zijn eigen kweek doet.

Paardendokter Elke
Dit seizoen gaan we voor het eerst op stap met Elke, tweeëndertig en al sinds haar kindertijd gepassioneerd door paarden. Het was voor haar dan ook snel duidelijk dat ze 'paardendokter' zou worden. Naast haar drukke praktijk probeert ze ook nog wat tijd te maken voor haar eigen favoriete viervoeters. En dat tot in de vroege uurtjes.

Gedragstherapeut Geert
Maar ook als dieren fit en gezond zijn, kunnen ze al eens voor problemen zorgen. Daar weet gedragstherapeut Geert alles van. Al twintig jaar lang ontfermt hij zich over honden met gedragsproblemen. Baasjes die ten einde raad zijn, kunnen bij hem terecht.

De Limburgse paardenfluisteraar Bert
Vorig seizoen leerden we Bert kennen als 'de Limburgse paardenfluisteraar'. Z'n skyfarm, waar hij al jaren paarden traint en opvoedt, is helemaal vernieuwd. We zien hem nu aan het werk op een gigantische vierkantshoeve in het hartje van Haspengouw. Voor hem is geen hengst te wild, geen merrie te eigenzinnig en geen veulen te ongeduldig.

'Vinger aan de Poot', vanaf september 2008 op vrijdag bij vtm.
De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is al exclusief te bekijken via iWatch.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    Lentebeelden
    07:20
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 10:35
    Competitiebeesten
    05:15
    Geen uitzending
  • 10:00
    Geen uitzending
    06:05
    Kabouter Plop
  • 10:00
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 09:30
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 09:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 10:20
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 10:55
    Young Sheldon
    02:25
    Sports Late Night
  • 10:45
    Criminal Minds
    02:00
    Geen uitzending
  • 11:00
    NCIS: Los Angeles
    02:40
    Kitchen Commando
  • 10:25
    Love It or List It
    05:00
    Geen uitzending
  • 10:50
    De Villamoord
    05:00
    Geen uitzending
  • 11:00
    Trends Talk
    03:00
    Herhalingslus
  • 10:59
    Publireportage
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 10:15
    Hidden Gems
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 09:20
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:55
    McDonald and Dodds
    02:45
    Midsomer Murders
  • 10:33
    Bed & Breakfast
    01:44
    Mindfck
  • 10:28
    Podium Klassiek
    08:04
    Petrus in het land
  • 10:53
    Zappsport Kantine
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal