Nieuw op Play (More) van Telenet: 'The Case Against Adnan Syed'

zaterdag 15 juni 2019
Foto: © HBO/oona/Telenet 2019

In 1999 werd een scholiere van de Baltimore County high school vermoord. Haar ex-vriendje Adnan Syed werd schuldig bevonden en achter de tralies gestoken.

Het verhaal geraakte wereldwijd bekend na een bespreking in de populaire true crime podcast 'Serial' in 2014. Dat is ook de rechtstreekse aanleiding van deze aangrijpende vierdelige documentaire.


Regisseuse Amy Berg zet in deze documentaire de feiten die in de podcast besproken werden op een rij maar voegt daar ook heel wat nieuwe inzichten aan toe. Authentieke beelden van het moordonderzoek en de gerechtsprocedure worden afgewisseld met interviews van sleutelfiguren aan alle kanten van het verhaal zoals de ouders van Adnan Syed, kroongetuige Asia McClain, een aantal schoolvrienden van beide partijen en getuigen die nog niet openlijk gepraat hadden. Individuen die in de podcast nog geen stem hadden krijgen nu een gezicht.

Advocate en jeugdvriendin Rabia Chaudry is overtuigd van Syeds onschuld. Zij was degene die naar de makers van Serial stapte nadat ze ook een boek schreef van het verhaal. De documentaire vertelt het verhaal van een high school romance gebaseerd op verboden liefde en culturele conflicten met dodelijke afloop en hoe dat leidde tot een proces dat evenveel vragen opwierp als dat het beantwoordde. Aangrijpende true crime televisie van HBO!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Een Frisse Start met vtwonen' (foto: Vitaya - © DPG Media 2019)

Nick en Stig zijn al elf jaar samen en klaar voor een volgend hoofdstuk in hun leven. Het koppel heeft jarenlang in het buitenland gewoond en heeft nu besloten om zich te settelen in België. Sieg helpt mee met de verhuis naar hun nieuwbouw, terwijl Ozanne en Guillemine er een warme thuis van maken.

'Een Frisse Start met vtwonen', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers