Nieuw op Ketnet: 'Kamp X-Treem'

zondag 17 februari 2013

Bartel Van Riet trekt samen met zes stoere Ketnetters opnieuw de natuur in met slechts één missie: hét ultieme kamp bouwen.

In 'Kamp X-Treem' gaat hij samen met Aagje, Andres, Arianne, Célien, Emile en Leonard aan de slag om een geweldig kamp te bouwen door een stuk bos om te toveren tot een plek waar ze ‘in alle luxe’ een tijdje kunnen overleven.


Het avontuur speelt zich af in een bos in de Ardennen. Alleen al er geraken is een hele expeditie, want de kinderen moeten zelf hun weg vinden naar de kampplaats en onderweg overnachten in een tijdelijk kamp. Eens ze de definitieve plek voor het kamp gevonden hebben, onthult Bartel het plan. Enkel en alleen met dingen die ze in de natuur vinden, bouwt het team een slaapplek, een keuken, een douche en toilet, en nog veel meer. Er wordt gezwoegd en gezweet, maar het zijn straffe avonturiers en met de hulp van de natuur krijgen ze héél wat voor elkaar.

Bartel leert hen nieuwe survivaltechnieken, maar laat hen ook vaak zelf hun plan trekken zodat de Ketnetters volledig moeten terugvallen op hun eigen kennis van het bos. En zo wordt 'Kamp X-Treem' absoluut een X-treem kamp.

De expeditieleider
'Kamp X-Treem' is het derde X-Treem avontuur dat Bartel Van Riet onderneemt. Begin 2011 trok hij in 'X-Treem' wekenlang op zijn eentje back-to-nature en toonde hij de Ketnet-kijkers hoe je kan overleven in de wilde natuur. In 'X-Peditie X-Treem' deed hij dat eind 2011 nog eens over, maar dan in het gezelschap van vijf avontuurlijke Ketnetters. En nu gaat hij dus de uitdaging aan om met zes kinderen een geweldig kamp te bouwen in het bos.

Bartel Van Riet (30) studeerde lichamelijke opvoeding en specialiseerde zich in outdoor sporten. Na zijn opleiding werkte hij als buitensportmonitor in Durbuy en gaf hij een aantal jaren lichamelijke opvoeding. Daarna maakte hij van een andere hobby zijn beroep: hij werd professioneel tuinarchitect, met als specialisatie boomverzorging. De natuur heeft voor Bartel dus geen geheimen. Dat demonstreert hij niet alleen in de 'X-Treem'-reeksen op Ketnet, maar ook in het Eén-programma 'Groenland'. Op Ketnet was hij eerder dit jaar ook te zien in 'Mijn Kunst is Top', waarin hij onder meer een hilarisch ballet-duel uitvocht met Adriaan Van den Hoof. Voor Eén werkt hij ondertussen aan de avontuurlijke natuurreeks 'De Baard van Bartel'.

Week 1 – Onderweg
In de eerste week maakt Bartel kennis met zijn team: Aagje, Andres, Arianne, Célien, Emile en Leonard komen aan en krijgen van Bartel meteen het survivalmateriaal dat ze nodig zullen hebben de komende weken. Ze maken zich klaar voor de tocht naar de plek waar ze het ultieme kamp zullen bouwen; weg van de bewoonde wereld, midden in de ongerepte natuur. Bartel gaat voorop om het parcours vast te leggen en hij leidt zijn X-Treemteam via ondoordringbare bossen, steile hellingen en wilde rivieren naar de plek waar over 6 weken het volledige X-Treemkamp zal staan.

Maandag 18 februari
Bartel wacht zes X-Treem stoere Ketnetters op en verdeelt alvast hun survivalmateriaal. Als Aagje, Andres, Arianne, Célien, Emile en Leonard aangekomen zijn, is de eerste opdracht: elkaar 100% leren vertrouwen. En dan staan de zes kinderen al meteen voor de eerste uitdaging: Bartel vertrekt zonder hen en ze zullen alleen de weg moeten vinden.

Dinsdag 19 februari
Bartel snelt door de bossen en stippelt de tocht uit voor zijn team. Langs steile hellingen en ondoordringbare bossen geeft hij de kinderen de opdracht om de achtervolging op hem in te zetten. Met kaart en kompas proberen Aagje, Andres, Arianne, Célien, Emile en Leonard zo goed mogelijk de weg te vinden. En zo komt het team na een pijnlijke passage door een braambos aan de rivier waar Bartel voor hen een verrassing achterliet.

Woensdag 20 februari
Met een raft vol materiaal en twee nieuwe vrienden Tik & Tok begint het team aan een afvaart van de rivier. Zonder al te veel kleerscheuren komen ze aan op een plek waar ze Bartel terugzien. Hij maakt aan de rand van de rivier een vuurtje en de raft wordt omgebouwd tot een slaapplaats voor het team. Terwijl iedereen even bekomt van de zware dag, maakt Bartel nog een lekker avondmaal.

Donderdag 21 februari
De volgende ochtend worden de kinderen wakker aan een smeulend vuurtje. Bartel maakt een snel ontbijtje en vertrekt alweer, zodat Aagje, Andres, Arianne, Célien, Emile en Leonard het laatste deel van de tocht alweer alleen moeten doen. Met alle spullen en Tik & Tok steken de zes moedig de rivier over en zo komen ze uiteindelijk aan op de plek waar ze hun kamp zullen bouwen.

'Kamp X-Treem', vanaf 18 februari van maandag tot donderdag om 18.20 uur op Ketnet. Compilatieaflevering op zaterdag om 9.35 uur.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 13:25
    Het weer (middag)
    07:55
    Journaallus
  • 12:30
    Lentebeelden
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 13:05
    DierenDetectives
    05:00
    Geen uitzending
  • 13:00
    VTM Nieuws (13 uur)
    05:30
    Geen uitzending
  • 12:50
    Renovate Don't Relocate
  • 12:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 10:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 13:10
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 13:20
    De Gastentafel
    04:50
    Geen uitzending
  • 13:05
    Criminal Minds
    05:00
    Geen uitzending
  • 12:55
    Pawn Stars: Best Of
    02:20
    Backroad Truckers
  • 13:25
    Interior Design Masters
    05:00
    Geen uitzending
  • 12:25
    Ex-Wife Killer
    05:00
    Geen uitzending
  • 13:00
    Z-Extra
    06:00
    Herhalingslus
  • 13:25
    Het zelfbouwhuis
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 13:20
    Hidden Gems
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 13:00
    Eredivisie
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 13:20
    Father Brown
    02:35
    Vienna Blood
  • 13:22
    Bak mee met MAX
    02:02
    EenVandaag
  • 13:22
    La Singla - De stille flamenco
    08:00
    Vroege Vogels
  • 13:19
    Masha en de Beer
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal