Nieuw op Ketnet: 'Broodje Kaas' met Hannes en Maureen

zondag 31 augustus 2014

'Broodje Kaas' is een kakelvers kook- en spelprogramma waarin de jonge Ketnet-kok Hannes Deryckere zowat alles klaarmaakt behalve... een broodje kaas.

In elke aflevering wordt hij uitgedaagd door een Ketnetter met een specifieke culinaire vraag. Samen met presentatrice Maureen Vanherberghen gaat Hannes aan de slag. Ze maken de meeste uiteenlopende gerechten, maar of het lukt, blijft af te wachten, want Hannes moet op een onverwacht moment ook een verrassingsingrediënt verwerken in het gerecht. 'Broodje Kaas' is dus niet alleen leerrijk maar ook lekker spannend. Op het einde van het programma mag de Ketnetter kiezen tussen het gerecht dat Hannes en Maureen samen bereid hebben of... een broodje kaas.


'Koken en kokerellen zijn razend populair', zegt netmanager Wouter Quartier, 'ook bij kinderen. Dat is niet nieuw. 'Kokeneten' is al generaties lang een favoriete bezigheid van de Vlaamse jeugd. Maar nooit eerder was er in onze maatschappij zo veel aandacht voor eetcultuur en voor gezonde en gevarieerde voeding. Met 'Broodje Kaas' wil Ketnet de kinderen op een speelse en spannende manier inspireren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Daarbij willen we hen op impliciete manier ook bewust maken van het belang van een gezonde en evenwichtige voeding, met seizoensgebonden ingrediënten, producten van bij ons, vergeten groenten, enzovoort.'

Ketnet-kok
Hannes Deryckere is de jonge kok die in 'Broodje Kaas' een antwoord heeft op elke culinaire vraag en dat meteen ook in de praktijk brengt Hannes is 20 jaar en woont in Sint-Martens-Lennik. Hij studeert deze zomer af aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Daar heeft hij na de richting 'restaurant en keuken' ook een zevende specialisatiejaar gevolgd: 'specialiteiten-restaurant en wereldgastronomie'. Deze zomer loopt hij stage in het Spaanse Denia, in het gerenommeerderestaurant Quique Dacosta. Voor Hannes is koken een echte passie. Hij is altijd weer op zoek naar de nieuwste trends in de gastronomie. Elke dag van de week is hij bezig met koken, tijdens weekdagen op school en in het weekend in een restaurant. En dat komt goed uit, want koken is ook zijn hobby.

Hannes: 'In Broodje kaas wil ik mijn passie voor koken overbrengen aan de kinderen en hen iets bijleren. En het zou helemaal super zijn als ze na het bekijken van ons programma zelf gaan kokkerellen en experimenteren in de keuken.'

Ketnet-host
Maureen Verherberghen is zangeres, presentatrice én een echte held, sinds ze in de Ketnet-reeks 'Helden' samen met drie andere durfallen geen enkele stunt of uitdaging uit de weg gaat. Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in haar leven. Ze is een vaste waarde
bij de Ketnetband en presenteerde ook 'Sing That Song' op Ketnet.

Over 'Broodje Kaas' zegt Maureen: 'Ik laat het al eens graag de pan uit swingen en Hannes zorgt ervoor dat het de pan niet uit rijst. Broodje kaas is voor mij rock and roll in de kastrol!

Online
Ook de website Ketnet.be besteedt heel wat aandacht aan 'Broodje Kaas'. Je kan er alle afleveringen bekijken, met telkens een korte omschrijving van het gerecht van de dag, de nodige ingrediëntenen een stap-voor-stap-toelichting (mét foto’s) over de manier waarop je het gerecht moet bereiden.

Op de pagina van 'Broodje Kaas' kunnen de Ketnetters ook op zoek gaan naar andere recepten. Ze kunnen daarbij kiezen voor gemakkelijker of iets moeilijkere gerechten, diverse soorten gerechten (hapje, voorgerecht, hoofdgerecht of dessert) en een korte of langere bereidingstijd. De Ketnetters kunnen ook zelf foto’s posten van hun kookkunsten.

'Broodje Kaas', Vanaf maandag 1 september van maandag tot donderdag om 17.45 uur op Ketnet.


DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:55
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:25
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:40
    Geen uitzending
    06:05
    Kabouter Plop
  • 03:10
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 01:00
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 01:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 04:00
    JAG
    02:30
    Baywatch
  • 00:45
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 00:35
    Geen uitzending
    02:25
    Sports Late Night
  • 01:50
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 04:20
    Geen uitzending
    02:40
    Kitchen Commando
  • 01:10
    Geen uitzending
    06:20
    The Block NZ
  • 01:25
    Geen uitzending
    08:20
    Hailey Dean Mystery: 2+2=4 Murders
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 04:16
    Meesterwerk
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 04:15
    De Garde van Gert
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 02:30
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 04:15
    Silent Witness
    02:45
    Midsomer Murders
  • 03:10
    NOS Journaal
    01:44
    Mindfck
  • 02:03
    Nieuwsuur
    08:04
    Petrus in het land
  • 03:16
    Tekst-TV
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal