Nieuw op En: 'Het Collectief Geheugen' met Kamal Kharmach

woensdag 17 januari 2018
Foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2018

In het nieuwe panelprogramma 'Het Collectief Geheugen' ontvangt presentator Kamal Kharmach wekelijks twee teamkapiteins Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire. Zij nemen het samen met een bekende gast tegen elkaar op.

Ze argumenteren welke gebeurtenissen, personen, voorwerpen en beelden we in ons collectief geheugen moeten opnemen en welke we meteen weer mogen vergeten. Er wordt heel wat gelachen, maar kapiteins Maaike en Jacques nemen hun opdracht zeer ernstig. Het gaat hier tenslotte over ons collectief geheugen.

Een wekelijks wisselende geschiedschrijver, een tv-icoon met jaren dienst en recht van spreken, velt het uiteindelijke oordeel over wie of wat een plaats verdient in het collectief geheugen en schrijft zo geschiedenis. Bekende gasten zijn onder meer Rik Verheye, Stany Crets, Rani De Coninck, Ruben Van Gucht, Sergio, Wesley Sonck, Eline De Munck, Sven De Ridder, Thomas Smith, Saartje Vandendriessche, Joris Hessels, Showbizz Bart, Ini Massez en Jelle Cleymans.

De geschiedschrijvers van dienst zijn Marcel Vanthilt, Kurt Van Eeghem, Luc Appermont, Marleen Merckx, Jean Blaute, Frieda Van Wijck en Jan Verheyen. Het format is afkomstig uit Nederland, maar werd uiteraard aangepast voor Vlaanderen.

'Alles viel heel snel in de plooi', zegt de netmanager van Eén, Olivier Goris. 'Het is echt familie-entertainment, elk fragment in de reeks, slaat op een bepaalde periode.'

Presentator Kamal Kharmach is één van de rijzende sterren van de stand-up comedy en is uiterst geknipt voor het humoristische 'Het Collectief Geheugen'. Naast televisie is Kamal ook in theaters te zien. Vanaf oktober 2017 toert hij door het Vlaamse land met zijn eerste volledige comedyvoorstelling 'De schaamte voorbij'. 'Het Collectief Geheugen' is zijn eerste wapenfeit als presentator.

'Het was een spannend traject', zegt Kamal. 'Het was ineens het grote werk naast twee ervaren rotten in het vak. Elke opname was dan ook alles geven. Het is tof dat Eén met mij als jong talent aan de slag wil gaan.'

'Het Collectief Geheugen', vanaf zaterdag 27 januari om 21.10 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Down the Road' - seizoen 2 (foto: Eén - © VRT 2019)

Na een flinke portie adrenaline begint de groep aan de volgende etappe. Die brengt hen naar Kaapstad, een van de hoofdsteden van Zuid-Afrika. Er beginnen zich binnen de groep enkele vakantieromances te ontwikkelen en die brengen meteen een flinke portie drama met zich mee.

'Down the Road', om 20.35 uur op En.

Dossiers