Nieuw digitaal kanaal Acht legt focus op topreeksen

donderdag 23 april 2009

In ons TV-Visie forum is er al een tijdje sprake van, en nu is het ook officieel. De Gazet Van Antwerpen kondigde vanochtend de geboorte van hun eerste nationale televisiedochter Acht aan. De zender is vanaf 18 mei beschikbaar via verschillende digitale platformen.

A


cht zal zich naar eigen zeggen toespitsen op buitenlandse kwaliteitsreeksen. Ze sloten daarvoor een contract af met het Amerikaanse HBO. Home Box Office, zoals de Amerikaanse betaalzender heet, leverde de afgelopen jaren onder meer dramaseries af zoals 'The Sopranos', 'Six Feet Under', Band Of Brothers', 'Deadwood' en 'The Wire'.

Volgens Acht-programmadirecteur Vincent Loozen wordt de zender de geprefereerde partner van HBO. Ze zullen zowel klassiekers, zoals 'The Sopranos', als nieuwe reeksen brengen. Maar naast HBO zullen nog andere maatschappijen programma's leveren.

Nog volgens Loozen zal de zender de series niet verbannen naar nachtelijke uren, zoals andere Vlaamse zenders nu wel doen: 'Voor bestaande zenders zijn dat soort programma's vooral een prestigezaak. Bij ons ligt de focus anders'.

Vanaf 18 mei mag de digitale kijker al meteen de HBO-reeksen 'The Sopranos', 'The Wire', 'Carnivale' en 'Curb Your Enthusiasm' op het Acht-scherm verwachten. Ook de Channel 4-reeks 'Shameless' zal te zien zijn op de gloednieuwe zender.

Concentra is de intiatiefnemer achter de zender. Deze mediagroep is onder meer bekend van de kranten Gazet Van Antwerpen en Belang Van Limburg. Daarnaast hebben ze ook een participatie in verschillende regionale zenders zoals TV OOST, TV Limburg en ATV. Concentra kwam onlangs nog in het nieuws, toen het zijn personeel vroeg om 5 procent in te leveren omwille van de economisch malaise.

Bron: GVA

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

DDT heeft een mooie vrouw leren kennen: Lea De Wilde. Ondertussen zit Boma, tot grote ergernis van Bieke, weer achter Pascale aan. Als Boma Lea De Wilde leert kennen laat hij Pascale vallen. Carmen brengt de andere vrouwen op het idee een list te verzinnen om die Lea ten val te brengen.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op Eén.

Dossiers