Nieuw bij Actua TV : De voting poll

dinsdag 20 juni 2006

Maandag 19 juni om 19 uur heeft Actua-TV zijn permanent interactieve digitale format succesvol opgestart. Onmiddellijk bleek dat ook de voting poll een opmerkelijk succes kende.

"Moe

t Tony Mary opstappen als VRT-topman?" was de eerste vraag. De Actua-TV kijker reageerde zeer verdeeld op de poll. Tegen dinsdagmiddag waren er bijna ongeveer evenveel ja als nee stemmers. De voting poll van Actua-TV is een uniek meetinstrument dat zich onderscheid van de bestaande interactieve polls op internet. Vooreerst is de poll te beantwoorden via het televisiescherm met de afstandsbediening van de Digibox. Daarnaast is er het feit dat elke gebruiker maximaal n stem kan uitbrengen. Meerdere keren stemmen zoals bij internet-applicaties kan dus niet. Wie stemt krijgt onmiddellijk het globaal resultaat van de poll te zien. Daarna wordt de uitslag permanent geupdated en kan de kijker zien hoe de verdere resultaten evolueren. Naast een actieve en permanente voting poll bevat het interactief digitaal scherm een volledige programmagids en twee bijkomende tekstmodules waarop pers- en nieuwsberichten opvraagbaar zijn.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers