Niels Destadsbader grote winnaar van de MIA's

donderdag 7 februari 2019

Donderdagavond was Niels Destadsbader de grote winnaar van de Music Industry Awards (MIA's) en nam hij maar liefst vijf awards mee naar huis. De populaire zanger kon zijn nominaties verzilveren in de categorien 'Album', 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo man' en 'Vlaams populair'.

Zangeres Angèle volgde in het rijtje met drie MIA's voor ‘Doorbraak’, ‘Artwork’ en ‘Solo vrouw’. Niels Destadsbader en Angèle hadden elk zeven nominaties op hun naam.


Wie sleepte er de MIA voor 'Hit Van Het Jaar' in de wacht? Die felbegeerde prijs ging naar BLØF feat. Geike Arnaert met 'Zoutelande'. Zij brachten hun grote hit live op het podium van de MIA's.

Het publiek kon stemmen voor zijn favoriet in de categorieën 'Album', 'Alternative', 'Dance', 'Doorbraak', 'Groep', 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo vrouw', 'Solo man', ‘Urban’, 'Vlaams populair' en 'Hit Van Het Jaar’. De muzieksector besliste wie de MIA’s in de categorieën 'Artwork', ‘Auteur/Componist', 'Live act', 'Muzikant' en 'Videoclip' mee naar huis nam. De MIA's werden vanavond uitgereikt tijdens een grootse show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel.

Jong talent en een straf cijfer van Stromae
Met Angèle en Tamino werd jong talent vanavond beloond. Tamino ging naar huis met de MIA 'Alternative'. Hij is de eerste artiest van De nieuwe lichting van Studio Brussel die een award in ontvangst mag nemen.

Lost Frequencies (Felix De Laet) verzilverde voor de vierde keer op rij de MIA voor ‘Dance’. De 'Urban'-award, die vorig jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar Tourist LeMC.

Bazart mocht voor het derde jaar op rij een MIA in ontvangst nemen, die voor ‘Groep’. Bram Vanparys (The Bony King of Nowhere) was dan weer de winnaar in de categorie ‘Auteur/componist’.

Arsenal won vanavond de MIA voor 'Live act', terwijl David Poltrock werd beloond met een MIA in de categorie ‘Muzikant’.

En dan een straf cijfer: Stromae won al voor de vierde keer de award ‘Videoclip’. De artiest is zowat de opperkoning van de MIA's, want hij won intussen al 17 awards, de meeste MIA's aller tijden.

BLØF feat. Geike Arnaert scoren Hit Van Het Jaar met 'Zoutelande'
De MIA voor 'Hit Van Het Jaar' ging uiteindelijk naar BLØF feat. Geike Arnaert. Zij brachten hun grote hit 'Zoutelande' live op het podium van de MIA's.

The Scabs kregen Lifetime Achievement Award en [PIAS] kreeg Sector Lifetime Achievement Award
The Scabs werden vanavond op de MIA's geëerd met een Lifetime Achievement Award. De groep met Guy Swinnen, Frankie Saenen en Willy Willy is dit jaar 40 jaar oud, reden genoeg om hen voor hun succesvolle carrière in de bloemetjes te zetten. De drie bandleden kwamen de MIA samen ophalen.

Platenlabel [PIAS] krijgt de Sector Lifetime Achievement. Met deze award brengen VRT en Kunstenpunt hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector. [PIAS]-oprichters Michel Lambot en Kenny Gates kregen deze speciale erkenning uit handen van minister van Cultuur Sven Gatz.

De MIA's is een initiatief van de VRT en Kunstenpunt.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers