Nickelodeon zet najaar in

maandag 15 september 2008

Het najaar van Nickelodeon zit barstensvol energie! De dosis entertainment die klaar staat om de jeugdige televisiekijkers te verwennen, is er een van formaat. Dansende koeien, verliefde tieners, onstuimige paarden, supertalenten maar ook grote en kleine helden. Nickelodeon gaat dit najaar voluit! Om dan nog maar te zwijgen over Belgiës meest favoriete spons en kleine hartsvriendin, 'SpongeBob' en 'Dora'.

N


ickelodeon dat in februari 2004 in Vlaanderen werd gelanceerd, is vandaag de kinderschoenen helemaal ontgroeid. Met een gemiddeld marktaandeel van meer dan 20% wist Nickelodeon zijn positie bij de kids de afgelopen jaren heel stevig te verankeren. Uit recent onderzoek bij meer dan 1.000 kids blijkt bovendien dat Nickelodeon hun favoriete kinderzender is. Het geheim van dit succes? IJzersterke programma's die perfect passen binnen de leefwereld van kinderen, het continue brengen van nieuwe afleveringen en het versterken van het aanbod met gloednieuwe reeksen.

Ook voor dit najaar heeft Nickelodeon heel wat nieuwe programma's in petto. Zo zijn er naast de nieuwe afleveringen van cartoons als 'SpongeBob', 'Dora', 'Bratz', 'Viva Piñata en Johnny Test' en 'Avatar', ook een pak nieuwe afleveringen te bekijken van de populaire live actions 'iCarly', 'Puppy Patrol' en natuurlijk 'Het Huis Anubis'. Het aanbod aan live actions wordt bovendien uitgebreid met de Australische topreeks Saddle Club. Het nieuwe 'Barnyard' en 'Mighty B' zullen dan weer menig cartoonliefhebber weten in te palmen.

Een greep uit ons aanbod van najaarsprogramma's:

'Avatar': nieuwe en voorlopig laatste episodes

De nieuwe en voorlopig laatste afleveringen van de topreeks 'Avatar' beloven weer ontzettend spannend te worden. Ook in het nieuwe seizoen gaat Aang zijn eigen krachten te buiten om aarde, vuur, water en lucht met elkaar in balans te brengen. 'Avatar'-fans mogen deze voorlopig laatste reeks dus voor geen geld van de wereld missen! Volg de avonturen van Aang en ontdek of deze 12-jarige jongen in staat zal zijn de wereld eindelijk vrede te brengen.

'Avatar', elke zondag om 9.30 uur en woensdag om 13.45 uur op Nickelodeon.

'Het Huis Anubis': nieuwe afleveringen

Nu al staat vast dat de eerste 'Anubis'-film, 'Het Pad der Zeven Zonden', dit najaar een heel pak kijkers naar de bioscoop zal trekken. En ook de televisiereeks 'Het Huis Anubis' mag gerust een kijkcijferkanon genoemd worden. Vanaf 15 september gaan we van start met het nieuwe en zoals steeds ultraspannende seizoen. Dagdagelijkse afspraak met Nienke, Fabian, Noa en de rest van de bewoners van het internaat, net voor de klok van zeven.

'Het Huis Anubis' van maandag tot vrijdag om 18.50 uur op Nickelodeon. Op zaterdag herhalen we om 16.10 uur de 5 afleveringen na elkaar.

'Saddle Club': gloednieuwe live action

In deze Australische live action serie, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Bonnie Bryant, maken we kennis met de tienermeisjes Carole, Stevie en Lisa. Samen vormen deze drie hartsvriendinnen de 'Saddle Club', verwijzend naar hun verregaande liefde voor paardrijden. We volgen de spanning wanneer er een wedstrijd moet gereden worden maar merken ook dat de meisjes te maken krijgen met de alledaagse beslommeringen van een tiener: verliefdheid, jaloezie en onzekerheid. De sterke vriendschapsband van de 'Saddle Club' zorgt er echter voor dat zij zich er steeds doorheen slaan.

'Saddle Club', vanaf 18 oktober, elke zaterdag om 18.10 uur op Nickelodeon.

'Barnyard': gloednieuwe reeks

Als spin off van de gelijknamige bioscoopfilm 'The Barnyard', vertelt deze knotsgekke serie het verhaal over Otis, zijn vrienden Peck, Pip en Big en hun leven op de boerderij. Wanneer Otis de koe plots noodgedwongen de verantwoordelijkheid krijgt om in te staan voor het welzijn van alle andere dieren op de boerderij, komt er abrupt een einde aan zijn mooie leventje. Slaagt de zingende en dansende Otis er in om op korte tijd volwassen te worden? Je komt het te weten in Nickelodeon's nieuwe reeks 'Barnyard'.

'Barnyard': Maandag-diinsdag-doonderdag & vrijdag om 8.10 uur en woensdag om 14.30 uur op Nickelodeon.

'Mighty B': gloednieuwe reeks!

'Mighty B' maakt vanaf november het scherm onveilig! Bessie Higgenbottom, 's werelds meest ambitieuze scout draagt elke dag haar uniform zonder enige uitzondering. Ze leidt haar troepen op een manier waarop Napoleon jaloers zou zijn en behaalde dan ook de meeste badges ooit in de geschiedenis van haar scoutsgroep de 'Honyebees'. Maar zelfs dat is niet genoeg voor Bessie. Ze wil álle badges in haar bezit want alleen zo kan ze veranderen in haar superheldin Mighty B. Maak vanaf november kennis met deze vastberaden en welbespraakte meid!

'Mighty B', vanaf november op Nickelodeon.

'Pim & Pom': gloednieuwe educatieve Nick Jr.-reeks

Deze nieuwe tekenfilmserie voor kleuters werd geproduceerd in opdracht van Nickelodeon en is gebaseerd op de succesvolle verhalen van Mies Bouhuys en de karakteristieke illustraties van Fiep Westendorp. Pim en Pom zijn twee poezen die samen avonturen beleven. Ze dromen, spelen en gaan op ontdekkingstocht in en rond het huis waar ze wonen. In België is Fiep Westendorp vooral bekend voor haar illustraties van Jip en Janneke. Ook met Pim en Pom zal zij menig kleuterhart weten te veroveren!

'Pim en Pom', vanaf 3 november, elke dag in het Nick-Jr. blok op Nickelodeon.

'Superster the Family Battle': de ganse familie schittert op het podium!

Vorig jaar won de Belgische Dieneke Van Gerrewey uit Lokeren de bij kinderen zeer populaire zang– en showwedstrijd. Dit najaar wordt 'Superster The Family Battle' nóg spectaculairder! De kandidaten worden nu op het podium bijgestaan door één of meerdere volwassen familieleden. Mama, papa, oom, tante of opa en oma: zolang ze maar kunnen zingen! Nederlandse en Belgische families, jong en oud nemen het tegen elkaar op in deze wervelende wedstrijd. Terence Schreurs, bekend van het live-programma 'SuperNick', presenteert de show en niemand minder dan onze eigenste Sam Gooris, zanger én fervente kindervriend, krijgt een vaste plaats in de jury.

'Superster The Family Battle', vanaf 20 oktober 2008, elke maandag, dinsdag en woensdag om 19.15 uur op Nickelodeon. Op zondag herhalen we om 15.00 uur de afleveringen van de voorbije week na elkaar.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 20:45
    Restaurant Misverstand
    00:55
    VRT NWS laat
  • 20:35
    De Afspraak
    23:50
    Nachtlus
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    21:00
    Geen uitzending
  • 20:40
    Eenmaal Andermaal
    01:10
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    01:30
    Geen uitzending
  • 20:35
    Once Upon a Time... In Hollywood
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 20:35
    Barb Wire
    01:15
    Stargate SG-1
  • 20:20
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 20:35
    De Pfaffs
    00:55
    Geen uitzending
  • 20:00
    De Tafel van Gert
    01:40
    Big Brother
  • 20:35
    Bohemian Rhapsody
    01:00
    Friends
  • 20:35
    NCIS: Los Angeles
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 20:35
    Extreme Food Phobics
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 20:30
    Buried in the Backyard
    00:40
    Castle
  • 20:25
    Z-Extra Vivium Digital Awards
    21:30
    Herhalingslus
  • 20:37
    Tooldokter
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 20:40
    De Garde van Gert
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 19:55
    The Paddock
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 20:00
    Murdoch Mysteries
    00:20
    Silent Witness
  • 20:34
    The Passion
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 20:25
    Pointer
    00:17
    Nieuwsuur
  • 20:25
    Reizen Waes
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach