Najaar VIER: dagelijks actuaprogramma en grote spelshow

woensdag 21 augustus 2013

SBS-zender VIER heeft woensdag haar plannen voor het najaar voorgesteld. De zender zet opnieuw in op 'De Slimste Mens ter Wereld', maar het heeft ook een nieuw dagelijks liveprogramma met Otto-Jan Ham klaar.

Van maandag tot donderdag surft Otto-Jan Ham op de deining van de actualiteit. Hij wordt daarin elke dag bijgestaan door een opmerkelijke naam uit de wereld van de sport, cultuur, politiek, wetenschappen of patisserie. Ze proberen lessen te trekken uit het heden, om daarna via ingewikkelde theoretische modellen en nutteloze filmpjes een stapje dichter te komen bij 'De Ideale Wereld'. Of die ooit bereikt wordt, is twijfelachtig, maar onderweg wil Otto-Jan zich in elk geval zoveel mogelijk amuseren. Kennismaken op zaterdag 31 augustus en dan vanaf 2 september van maandag tot donderdag om 19.40 uur en een weekoverzicht op zaterdag op VIER.

'Komen Eten'
Het tiende seizoen van 'Komen Eten' wordt feestelijk afgetrapt door vier bekende voetbalvrouwen: Annelien Coorevits, Stephanie De Buysser, Eveline Hoste en Liese Vanormelingen. De vier WAG's kennen elkaar natuurlijk van op de voetbaltribune, waar ze hun voetballende mannen wekelijks met veel enthousiasme aanmoedigen. In 'Komen Eten' worden de rollen voor een keer omgedraaid.

Verder dit najaar mogen de VIER-kijkers een feestelijk tiende seizoen van 'Komen Eten' verwachten. Alle ingrediënten om opnieuw een spetterende jaargang te bekokstoven liggen klaar op het aanrecht: sympathieke kandidaten, spetterende sfeer, oervlaamse gezelligheid en gerechten om duimen en vingers bij af te likken, vanaf 2 september om 20.15 uur op VIER.

'De Slimste Mens ter Wereld'
Tomas Van Den Spiegel wordt heden nog beschouwd als 'De Slimste Mens ter Wereld'. Maar omdat ook lange liedjes niet lang duren, zal hij dit najaar zijn opvolger kennen. Politici, sportici, presentatici en homo turistici maken onder elkander uit wie vanaf dit najaar door het leven mag huppelen onder de titel Slimste Mens ter Wereld. Dat hij of zij bovendien wint in het feestelijke tiende jubileumjaar, kan de pret enkel nog verhogen. Gastheer Erik Van Looy en zijn vaste juryleden Philippe Geubels, Bruno Vanden Broecke en Lieven Scheire ontvangen u graag vanaf 2 september op weekdagen laatavond bij VIER.

'De Val van 1 Miljoen' (live!)
Een miljoen euro CASH. Dat krijgen de quizduo’s voor deze gloednieuwe show in handen. Het enige wat ze moeten doen om ermee naar huis te wandelen, is acht meerkeuzevragen juist beantwoorden. Eenvoudig zo lijkt, maar is het dat ook tijdens een bloedstollende liveshow waarbij je handen gaan zweten, je hart sneller klopt en de klok tikt? Evy Gruyaert stelt de vragen en kalmeert de zenuwen, vanaf 31 augustus elke zaterdagavond helemaal live op VIER.

'Geubels en de Belgen'
In 'Geubels en de Belgen' heeft Philippe het over de eerste kus, de tweede job en de laatste compleet uitgeregende vakantie, kortom: over alles wat je in het leven al overkwam of nog gaat overkomen. 'Geubels en de Belgen' toont hoe gezinnen slecht weer aan zee overleven, hoe men kindjes met een lui oog kan helpen en wat de voordelen zijn van een ontmaagding in Euro Disney. Nuttige richtlijnen dus, voor een geslaagd leven. Om het overzichtelijk en schijnbaar wetenschappelijk te houden, draait elke aflevering rond een thema. Die thema’s zijn: Opgroeien, Werk, Vakantie, Eten, Sport en Hobby, Gezellig Thuis, Liefde & Relaties en De Feestdagen. 'Geubels en de Belgen', vanaf 5 september om 21.10 op VIER.

'De Moestuin volgens Wim'
Wie zaait die oogst. Dat weet elke Vlaming die goedgezind wordt van zelfgekweekte groenten. September is dan ook het perfecte moment voor een tweede seizoen van 'De Moestuin volgens Wim' op VIER. Dat zelf groenten kweken weer helemaal in is, hoeft Wim ons niet te vertellen. De do's-and-don'ts van het moestuinieren daarentegen zijn meer dan welkom. In dit nieuwe seizoen toont Wim ook welke heerlijke gerechten je op tafel kan toveren met eenvoudige ingrediënten vers uit de tuin. Vanaf 31 augustus elke zaterdag om 19.30 op VIER.

'Onze dochter heet Delphine'
In 'Onze dochter heet Delphine' verbreekt Sybille de Selys Longchamps na meer dan 40 jaar het grote stilzwijgen. Bijna 20 jaar lang had ze een relatie met de pas afgetreden koning der Belgen, Albert II. Ze is ook de moeder van hun gezamenlijke dochter, Delphine Boël, die onlangs een rechtszaak is begonnen tegen Albert, in de hoop om eindelijk erkend te worden als zijn dochter. Na het bekijken van deze tweedelige documentaire zal elke mogelijke twijfel in elk geval voorgoed worden uitgewist. Voor het eerst praat Sybille de Selys Longchamps openlijk over haar relatie met Albert: de eerste ontmoeting met prins Albert, de bevalling in 'aanwezigheid' van Albert, de openlijke confrontatie met Paola,... Ze gaat geen enkele vraag of hoofdstuk uit de weg. De tweedelige reeks 'Onze Dochter heet Delphine' wordt uitgezonden op VIER, op dinsdag 3 september en op dinsdag 10 september en is een programma van Het Nieuwshuis voor VIER.

'De Rechtbank'
Vanaf maandag 2 september brengt VIER een nieuwe reeks van 'De Rechtbank'. Het programma toont de werking van justitie op het niveau van de burger. Zonder commentaar spreken de rechtszaken voor zich. In deze derde reeks trekken de makers opnieuw naar verschillende rechtbanken in Vlaanderen. Dit keer volgen ze politierechters in Turnhout, Halle en Brugge en vrederechters in Grimbergen, Brugge en Hasselt. De makers van 'De Rechtbank' verbreden verder ook de blik op de werking van justitie. Voor het eerst ziet de kijker hoe de probatiecommissie in Hasselt werkt en besluit de reeks in drie afleveringen met de registratie van een assisenzaak in Antwerpen.

'Ik Wil Ook een Lief'
VIER zendt dit najaar een reportagereeks uit over jonge Vlamingen die op zoek zijn naar een relatie, maar door hun fysieke of geestelijke beperking het erg moeilijk hebben met het zetten van de eerste belangrijke stappen. In het programma komt een zeer kleurrijk palet getuigen aan bod. Heel verrassende getuigenissen ook. Mensen die zich ondanks hun bijzondere levensstijl niet kwetsbaar opstellen, maar positief in het leven staan en dat leven graag willen delen met iemand bijzonder, vanaf 17 september op VIER.

'Vermist'
Net zoals tijdens het vorige seizoen vormen Stan Van Samang, Kevin Janssens, Marieke Dilles en Joke Devynck de hoofdcast, maar dit seizoen maakt ook Koen De Bouw zijn rentree. Naar goede 'Vermist'-gewoonte maken ook dit seizoen tal van bekende acteurs hun opwachting voor een gastrol. In de eerste afleveringen zijn dat Charlotte Vandermeersch ('Salamander', 'Deadline 14/10',...) 'Robbie Cleiren' ('Clan', 'Deadline 14/10', 'Broken Circle Breakdown'), Tiny Bertels ('Salamander', 'Loslopend Wild'), Tine Embrechts (winnares van tv-ster voor beste actrice vorig jaar voor haar rol in 'Quiz me Quick') en Johan Heldenbergh ('De Helaasheid der Dingen', 'The Broken Circle Breakdown'). De regie is nog steeds in handen van Jan Verheyen en Cecilia Verheyden, maar voor enkele afleveringen dit seizoen staan ze hun regisseursstoel graag af aan 'Clan'-regisseuse Kaat Beels en de talentvolle Kobe Van Steenbergen, al lange tijd eerste regie-assistent bij 'Vermist'.

De nieuwe afleveringen van 'Vermist' starten later dit najaar bij VIER.

Film op VIER en gloednieuwe series 'Under the Dome' en 'The Blacklist'
Op zondag zet VIER stevig in op series als 'The Mentalist', 'Castle' en 'Elementary'. Maar de seriefans kunnen ook doorheen de week afstemmen op VIER want de teams van 'Criminal Minds', 'Blue Bloods' en 'CSI' staan klaar voor een bloedstollend laatavondmoment. VIER brengt ook nieuwe series dit najaar. Op donderdag 5 september start de gloednieuwe serie 'Under the Dome' (gebaseerd op de bestseller van Stephen King) waarin een dorpje plots van de buitenwereld afgesloten wordt door een gigantische stolp. In 'The Blacklist' gaat zware jongen Raymond Reddington dit najaar samen met FBI-agente Elizabeth Keen op zoek naar terroristen, terwijl hij zelf een verborgen agenda heeft. En in 'Monday Mornings' worden vijf bijzondere chirurgen in het Chelsea General Hospital gevolgd.

Op vrijdagavond brengt Film op VIER straffe premières en ijzersterke filmklassiekers. Een greep uit het filmaanbod van dit najaar: Johnny Depp in 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides', samen met Angelina Jolie in 'The Tourist', Robert Downey Jr. in 'Due Date', Daniel Craig in 'Cowboys and Aliens', 'Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1',...

Sport
Er is in het najaar ook heel wat sport op VIER. De Rode Duivels spelen 2 belangrijke interlands in de kwalificatiecampagne voor het WK in Brazilië. Op 6 september trekt België naar Schotland, op 11 oktober spelen de Duivels in Kroatië en hopen daar op definitieve zekerheid over het ticket naar Brazilië. Er is traditioneel ook heel wat veldrijden in het najaar, VIER zendt dit seizoen in totaal 12 veldritten uit. Met uiteraard de Superprestige op kop, maar VIER maakt ook van Laarne een tv-cross. Tussen al dat veldritgeweld door volgt VIER uiteraard ook de ontknoping in het Formule 1-seizoen en de MOTO GP.



DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 13:32
    Iedereen Beroemd
    00:05
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 13:40
    Berry Bees
    21:00
    Geen uitzending
  • 13:35
    Familie
    01:25
    Geen uitzending
  • 13:05
    Renovate Don't Relocate
  • 11:55
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 13:50
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 13:45
    De Wereldkeuken
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 13:25
    Bones
    00:20
    ER
  • 13:00
    Heavy Rescue: 401
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 13:00
    Love Island
    01:20
    The Block NZ: On Point
  • 13:00
    Aurora Teagarden Mysteries: Haunted by Murder
    00:50
    Castle
  • 13:00
    Z-Extra
    00:50
    Herhalingslus
  • 13:49
    Mijn tuin
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 13:40
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 13:20
    FIM Motocross World Championship
    01:00
    Six Nations
  • 13:15
    Father Brown
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 13:38
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 12:16
    Matthäus Passion
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 13:45
    Het betoverde dorp van Pinokkio
    00:25
    Sophie & Jeroen