MTV Networks lanceert 'TMF Live HD'

maandag 3 december 2007

MTV Networks lanceert vanaf dinsdagochtend een nieuw digitaal televisiekanaal: TMF Live HD. Het gaat hierbij om een Europese primeur want voor het eerst zal een jongeren-muziekzender te zien zijn in 'high definition'-kwaliteit.

TMF

Live HD is te bekijken via het HD-Plus pakket van INDI en brengt de beste live muziek van de afgelopen jaren in een beeldkwaliteit die maar liefst 5 keer hoger ligt dan bij analoge televisie.

100% music, 100% HD
Kijkers van HDTV of High Definition Television krijgen er vanaf morgenochtend 6 uur een kanaal bij. MTV Networks lanceert dan nl. een HD-versie van haar jongerenzender TMF. TMF Live HD brengt 24u/24, 7dagen/7, exclusief live muziek in een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit.

De dagelijks wisselende content bevat naast de TMF Awards ook beeldmateriaal uit de afgelopen TMF Cafs en Palm Live Sessions. Internationale formats zoals de gekende akoestische MTV Unplugged sessies en de VH1 Storytellers concerten vervolledigen het aanbod van live muziek, net zoals de MTV Europe Music Awards. Een voorsmaakje van wat de TMF Live HD-kijker aan muziek kan verwachten is te bekijken op http://www.tmf.be/v4/tv/digitaltv.

'Met de lancering van TMF Live HD bevestigen wij onze rol van trendsetter en willen we niet alleen inspelen op de toenemende vraag naar specifieke content voor muziektelevisie, maar ook tegemoetkomen aan de steeds hogere kwaliteitseisen inzake beeldkwaliteit. De uitzonderlijk hoge beeldresolutie geeft de kijker het gevoel dat hij op de eerste rij staat. Ik ben dan ook blij met een partner en HD pionier als INDI die ons met haar hoogtechnologische Mach5 netwerk, de mogelijkheid biedt om deze revolutionaire stap te zetten', aldus Michel Dupont, VP-general manager MTV Networks Belgi.

Op zondag 9  december om 16.00 uur kunnen TMF Live HD-kijkers alvast genieten van 'Alicia Keys Unplugged'. Het concert is een opname uit 2005 waarbij de R&B- en soulzangeres ook een aantal guest performers uitnodigde waaronder Mos Def en Damian Marley. Keys bracht de MTV Unplugged sessie uit, als haar derde album dat meteen goed was voor een recordverkoop.

Op nieuwjaarsdag 1 januari 2008 brengt TMF Live HD om 14.00 uur en om 22.00 uur 'VH1 Storytellers met Bruce Springsteen'. In deze opname van 2005 brengt de singer/songwriter o.m. 'The Rising', 'Blinded by the light' en beantwoordt hij vragen uit het publiek.

HDTV beknopt
HDTV staat voor hoge resolutie televisie en levert een beeldkwaliteit op die 5 keer zo scherp is als het beeld van een gewone of analoge televisie. Waar een analoog TV-beeld standaard is opgebouwd uit 575 horizontale lijnen, is dit bij HDTV 1080 lijnen. Voorwaarde is uiteraard dat het beeldmateriaal in HD-kwaliteit wordt geregistreerd n dat het TV-toestel HD-Ready is, of m.a.w. de HD-beeldkwaliteit kan dragen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers