'Mijn Restaurant'-werf stilggelegd in Kortrijk: wat nu?

vrijdag 30 januari 2009

Problemen voor de makers van het vtm-programma 'Mijn Restaurant'. Op bevel van het ministerie van Ruimtelijke Ordening zijn de werken aan De Oude Dekenij te Kortrijk stilgelegd. De commerciŽle omroep liet het gebouw verbouwen om er ťťn van de vijf restaurants in onder te brengen voor hun tweede reeks van 'Mijn Restaurant'.

Om t

ijd te sparen begonnen de aannemers reeds aan de werken vůůr dat er een vergunning was geleverd en daarom heeft het ministerie de werken laten stilleggen. Er hangt een bevelschrift aan de gevel van het beschermde gebouw, waarin de onmiddellijke stopzetting van de werken gevraagd wordt. De aannemers hebben hun stellingen reeds weggenomen en het puin opgeruimd.

De juridische dienst van het stadhuis gaat de zaak grondig onderzoeken en hoopt een oplossing te vinden. Ook vtm-woordvoerder Mark Vanlombeek maakt zich sterk dat de tweede reeks van het programma niet in gevaar zal komen: 'We gaan met alle betrokkenen rond de tafel zitten en bekijken wat de problemen zijn en hoe we die kunnen oplossen. Problemen zijn er om opgelost te worden', aldus Vanlombeek.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Monacovrouwen' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Winny is emotioneel omdat ze geen kinderen kan krijgen, de mama van Grace komt langs en Anne-FranÁoise stelt haar nieuwe vlam voor.

'Monacovrouwen', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers