Mediadirecteur Wim Vanseveren verlaat de VRT

maandag 19 november 2007

Mediadirecteur Wim Vanseveren heeft beslist om met ingang van 1 januari 2008 de VRT te verlaten. Een aantal persoonlijke redenen liggen aan de basis van deze carrièrewending. Mieke Berendsen, mediamanager, volgt hem op.

W


im Vanseveren keerde in 2006, na een afwezigheid van vier jaar, onverwacht naar de VRT terug als televisiedirecteur. Sinds 1 juni van dit jaar was Vanseveren algemeen directeur media. 'Ik kijk terug op een intensief maar boeiend jaar', zo stelt Wim Vanseveren. 'Al een tijdje geleden hebben Dirk Wauters en ikzelf in alle discretie gesproken over mijn nakende beslissing, met het oog op een vlotte opvolging. Zoals bij elke scheiding waarin je elkaar in goede verstandhouding verlaat, gelden twee afspraken: don't explain en don't complain. Ik dank iedereen binnen en buiten de omroep met wie ik op een vakkundige en loyale manier heb mogen samenwerken. Meer dan ooit ben ik overtuigd van een sterke, autonome openbare omroep en een crossmediale werking. Ik wens de VRT veel succes toe bij zijn rijke toekomstplannen.'

Mieke Berendsen volgt Wim Vanseveren op
Over haar nieuwe opdracht zegt Mieke: 'Met grote ogen volgen andere openbare en commerciële omroepen in heel Europa onze crossmediale organisatie. Tien merken vanuit de waarden van een openbare omroep laten samenleven en doorgroeien op verschillende mediaplatformen in een snel veranderende mediaomgeving zonder aan kwaliteit en bereik in te boeten en dat in een totaal nieuwe structuur die horizontaal en efficiënter moet werken: geen sinecure, maar wel de mooiste opdracht uit mijn carrière.'

Bio Wim Vanseveren
Vanseveren heeft alles samen 16 jaar voor de openbare omroep gewerkt. Hij was producer van succesreeksen als  'Dag Sinterklaas', 'Kulderzipken' en 'Buiten de Zone', de meest bekroonde Vlaamse televisieserie ooit. Als programmamanager zette hij 'Stille Waters' op. Kort nadien, in september 1998, werd hij netmanager van het toenmalige TV1. Van net in moeilijkheden werd TV1 de meest populaire zender van Vlaanderen. Vanseveren introduceerde er ondermeer 'Het leven zoals het is' en het begrip laatavondtalkshow . In zijn beleid koppelde hij publieksverruiming aan kwaliteit, een strategie die vruchten afwierp. Toen hij ruim vier jaar later het net verliet, om Toerisme Vlaanderen te gaan leiden, was TV1 marktleider – een positie die het verbredende net sindsdien niet meer afgestaan heeft. In 2006 keerde Wim terug als televisiedirecteur en sinds 1 juni 2007 was hij algemeen directeur Media.

Bio Mieke Berendsen
Mieke Berendsen is 41 en heeft al een hele carrière in de media achter de rug. Zij is vertaler Frans-Russisch, behaalde een licentie communicatiewetenschappen en volgde diverse professionele opleidingen aan de Vlerick Hogeschool. Mieke Berendsen begon haar loopbaan bij Flair, toen nog een onderdeel van de TUM. Vanuit de reclamewerving groeide ze er in zes jaar door tot sales manager. Daarna stapte ze over naar IP Press, waar ze opnieuw leiding gaf in advertentiewerving. In 2000 ging ze voor het productiehuis Woestijnvis werken, waar ze mee het weekblad 'Bonanza' opstartte. Na dat leerrijke maar moeilijke jaar werd ze gevraagd bij de Persgroep. Ze kende er de voorbije jaren een snelle opmars tot directeur reclameregie van alle bladen van de groep, zowel de kranten als de weekbladen.

In mei 2006 wordt Mieke netmanager bij Eén. Een jaar later (mei 2007) wordt ze mediamanager van Eén, Ketnet, Radio Donna, Radio 2 en RVI. In januari 2008 volgt ze Wim Vanseveren op als Mediadirecteur.

Persbericht VRT
http://www.vrt.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

De Belgische tortelduifjes Michel en Sofie ruilen met Jeanette, een alleenstaande moeder van twee zoons. Ze zal met haar zoons een week vertoeven in een riante penthouse met seaview in Blankenberge. Michel en Sofie zullen creatief om moeten gaan met het weekbudget van 80 euro terwijl zij verblijven in een sociale huurwoning in Oosterhout.

'Steenrijk, Straatarm', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers