Marktaandeel Nickelodeon stijgt met 17%

donderdag 8 november 2007

Een marktaandeel van 21% of een stijging van 17% tegenover vorige maand, dat is de eindbalans voor Nickelodeon in het noorden in oktober. De rating steeg in diezelfde periode zelfs met 30%. Een echte topmaand dus, waarbij Nickelodeon haar positie als de nummer 1 commerciële kinderzender bevestigt.

B


est bekeken was 'Het Huis Anubis' met een top-kijkdichtheid van 7.5% en een marktaandeel van 32%. Op nummer 2 staat de stoere Avatar met 6,2% rating en 39% marktaandeel. Ook de SpongeBob maand is niet onopgemerkt voorbij gegaan. SpongeBob staat op 3 met 6% kijkdichtheid en 34% marktaandeel.

De gloednieuwe talentenjacht 'Superster - the Battle' nam een sterke start in oktober. Het belandde meteen in de top 10 met 4.4% rating en 17% marktaandeel. Uitkijken dus naar de finale op 16 november.

In het zuiden moet Nickelodeon niet onderdoen voor haar Vlaamse wederhelft. Met een gemiddeld marktaandeel van 20% bewees Nickelodeon eens te meer haar titel van absolute nummer 1 kids zender te verdienen. 'Bob L'Eponge' blijft er potten breken. Met een toprating van 5% en een marktaandeel van 36% is hij weer de favoriet nummer 1. Dit belooft voor november wanneer het 'Bob L'Eponge' maand is.

Op nummer 2 en 3 staan helden Jimmy Neutron en Johnny Test met resp. 4,5 en 4,2% rating en martktaandelen van 31 en 49%.

De komende maanden zorgt Nickelodeon in Vlaanderen voor nog meer kids entertainment met een 'Bratz weekend', een 'Avatar weekend', nieuwe afleveringen van 'Shaun Het Schaap' en veelbelovende nieuwkomers zoals 'El Tigre' en de schattige '3-2-1 penguins'.

En ook in het zuiden staat er wat nieuws op het menu vanaf november. De grappige rondbuikige Ricky Sprocket maakt zijn entrée. See him, you'll love him. En de kids maken kennis met Zim l'envahisseur, een kleine alien met een groot vierkant hoofd die allerlei avonturen op aarde beleeft.

Persbericht Nickelodeon
http://www.nickelodeon.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers