Lot zender Alfacam hangt af van Telenet

vrijdag 16 mei 2008

Nog dit jaar wil Alfacam een nieuwe algemene televisiezender lanceren. Het lot van die zender hangt echter grotendeels af van kabeldistributeur Telenet.

A


lfacam, het bedrijf achter cultuurzender EXQI en evenementenzender HD1, wil rond oktober op antenne gaan met een nieuwe zender die die een variatie aan entertainment-, fictie-, informatie- en sportprogramma's moet brengen. Het wil die zender zowel via de analoge als de digitale weg aanbieden.

Maar net daar zit het probleem. De digitale verdeling is geen probleem. Zowel Belgacom, Telenet, Indi als TV Vlaanderen zijn bereid de zender in hun digitale pakket op te nemen. De analoge verdeling is echter een ander paar mouwen. Telenet heeft naar eigen zeggen geen ruimte meer voor een nieuwe zender en wil er ook geen bestaande schrappen. Voor Alfacam een groot probleem, want zonder analoge verdeling is de nieuwe zender niet leefbaar. Adverteerders eisen immers nog steeds aanwezigheid op het analoge net, omdat digitale televisie nog niet voldoende ingeburgerd is.

De onderhandelingen tussen Alfacam en Telenet lopen nog steeds, maar als het niet tot een akkoord komt, zou het project van het Lintse bedrijf wel eens een vroege dood kunnen sterven...

Bron: De Tijd.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers