Lot zender Alfacam hangt af van Telenet

vrijdag 16 mei 2008

Nog dit jaar wil Alfacam een nieuwe algemene televisiezender lanceren. Het lot van die zender hangt echter grotendeels af van kabeldistributeur Telenet.

A


lfacam, het bedrijf achter cultuurzender EXQI en evenementenzender HD1, wil rond oktober op antenne gaan met een nieuwe zender die die een variatie aan entertainment-, fictie-, informatie- en sportprogramma's moet brengen. Het wil die zender zowel via de analoge als de digitale weg aanbieden.

Maar net daar zit het probleem. De digitale verdeling is geen probleem. Zowel Belgacom, Telenet, Indi als TV Vlaanderen zijn bereid de zender in hun digitale pakket op te nemen. De analoge verdeling is echter een ander paar mouwen. Telenet heeft naar eigen zeggen geen ruimte meer voor een nieuwe zender en wil er ook geen bestaande schrappen. Voor Alfacam een groot probleem, want zonder analoge verdeling is de nieuwe zender niet leefbaar. Adverteerders eisen immers nog steeds aanwezigheid op het analoge net, omdat digitale televisie nog niet voldoende ingeburgerd is.

De onderhandelingen tussen Alfacam en Telenet lopen nog steeds, maar als het niet tot een akkoord komt, zou het project van het Lintse bedrijf wel eens een vroege dood kunnen sterven...

Bron: De Tijd.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

We leven in een wereld waarin uiterlijk alles is, als je er anders uitziet heb je het zwaar. We volgen drie knappe jonge vrouwen met een verminking in het gezicht. Ze vertellen emotionele verhalen over hun strijd tegen de vooroordelen van anderen.

'Straffe Verhalen', om 22.30 uur op VIJF.

Dossiers