'Liefde voor Muziek' minder succesvol

dinsdag 28 mei 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

De editie 2019 van het populaire VTM-programma 'Liefde voor Muziek' heeft geen grote hits opgeleverd. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens kenners is de oorzaak dat de artiesten in deze jaargang te weinig bekend zijn bij het grote publiek.

Bart Kaëll en Milow kent iedereen. Jan Leyers ook, maar dis de laatste jaren vooral bezig met televisie en bracht niet meer zoveel nieuwe muziek uit. Ook Laura Tesoro is populair. Maar dan vooral bij jongeren én een koffer vol hits kon ze nog niet voorleggen. Het schoentje wringt, volgens muziekkenners, bij Ilse DeLange, Kommil Foo en Stef Kamil Carlens. Die zouden 'te weinig mainstream' zijn.


Vorige jaren stonden er steevast direct een aantal van de gecoverde nummers in de Ultratop en werden ze veel op de radio gedraaid. Denken we maar aan 'Een Ster' door Stan Van Samang, of 'Zo bijzonder' van Gers Pardoel. Om Honeybee door Johannes Genard niet te vergeten.

Dit jaar kon toch enkel Kommil Foo eventjes scoren. 'Stilte na de Storm', een Nederlandstalige cover van 'Calm After the Storm' van Ilse DeLange, haalde wel de Vlaamse top 50, stond er 4 weken en klom op tot plaats 13. 'Sleeping Bag' van Milow (naar 'Zeil je voor het Eerst' van Bart Kaëll) verdween al na 2 weken weer uit de lijst.

Bij Qmusic en Joe wordt beweerd dat de liedjes uit 'Liefde voor Muziek' niet per sé minder aandacht krijgen. Miguel Wiels (oa. liedjesschrijver van K3) merkt wel dat de liedjes minder ingang krijgen bij het grote publiek. En dat heeft voor een groot stuk met de artiesten van deze editie te maken. Een deel van hen zijn simpelweg te weinig bekend bij het grote publiek.

Benieuwd of VTM lessen trekt uit deze jaargang van 'Liefde voor Muziek'. Het kan natuurlijk niet elke editie feest zijn, maar een minimum aan hits die eventjes meedraaien is toch wat zender en productie bij elk seizoen beogen. Afwachten dus.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers