Liberty Global verhoogt belang in Telenet

maandag 13 november 2006

Telenet Group Holding NV heeft bericht gekregen van Liberty Global Inc. dat Belgian Cable Investors ("BCI") 6.750.000 aandelen zal verwerven door uitoefening van opties (de "New Period Options") ten aanzien van de Gemengde Intercommunales die deel uitmaken van het Aandeelhoudersyndicaat van Telenet Group Holding. De opties worden uitgeoefend aan een prijs van 20 per aandeel.

B


CI maakt deel uit van het Liberty Global Consortium dat door deze verwerving 28.292.474 aandelen of 28,07% van Telenet Group Holding zal bezitten hetgeen een meerderheid van de Syndicaatsaandelen uitmaakt. Op basis van de bepalingen in de Syndicaatsovereenkomst verwerft Liberty Global Consortium daardoor het recht om kandidaten voor te stellen voor de meerderheid van de bestuursmandaten.

Duco Sickinghe, Gedelegeerd Bestuurder en CEO van Telenet: "Wij verwelkomen deze optie uitoefening door LGI als een teken van vertrouwen in de toekomst van Telenet. Deze uitoefening resulteert in een onmiddellijke opbrengst van 135 miljoen voor de Gemengde Intercommunales."

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina!

Persbericht Telenet
http://www.telenet.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vier logo 4 logo

Anouk en Matthijs hebben last van keuzestress: door hun besluiteloosheid zijn ze al twee jaar op zoek naar een woning. Martijn en co to the rescue! Je kijkt deze zomer naar de Nederlandse versie van het populaire programma 'Blind Gekocht!'.

'Kopen Zonder Kijken', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers