Krijgt 'Man Bijt Hond' nieuw leven?

vrijdag 12 juli 2019

De Nederlandse commerciŽle zender SBS6 denkt erover na om het dagelijkse magazine 'Man Bijt Hond' nieuw leven in te blazen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 'Man Bijt Hond' is een oorspronkelijk format van Woestijnvis en liep eerst op Eťn, daarna (even) op VIER.

'Man Bijt Hond' won ooit een award als meest 'beeldbepalend' programma van Nederland. De iconische krijtwitte hond op een zwarte achtergrond waarmee het programma steevast begon, zit in het collectieve geheugen van zowel Vlaanderen als Nederland.


'Man Bijt Hond' werd tussen 1997 en 2012 uitgezonden op Eén en was erg populair. Rubrieken als 'Wordt gevolgd' en 'Vaneigens' kent iedereen nog. En wie herinnert zich Kris en Yves niet meer? In 2012 verhuisde 'Man Bijt Hond' naar VIER waar Woestijnvis er een weekprogramma van maakte. Wegens tegenvallende kijkcijfers werd dat format al na één seizoen afgevoerd.

In Het Nieuwsblad meldt een woordvoerder van VIER dat er voorlopig geen plannen zijn om ook in Vlaanderen 'Man Bijt Hond' terug te laten keren.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers