Krijgt 'Man Bijt Hond' nieuw leven?

vrijdag 12 juli 2019

De Nederlandse commerciële zender SBS6 denkt erover na om het dagelijkse magazine 'Man Bijt Hond' nieuw leven in te blazen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 'Man Bijt Hond' is een oorspronkelijk format van Woestijnvis en liep eerst op Eén, daarna (even) op VIER.

'Man Bijt Hond' won ooit een award als meest 'beeldbepalend' programma van Nederland. De iconische krijtwitte hond op een zwarte achtergrond waarmee het programma steevast begon, zit in het collectieve geheugen van zowel Vlaanderen als Nederland.


'Man Bijt Hond' werd tussen 1997 en 2012 uitgezonden op Eén en was erg populair. Rubrieken als 'Wordt gevolgd' en 'Vaneigens' kent iedereen nog. En wie herinnert zich Kris en Yves niet meer? In 2012 verhuisde 'Man Bijt Hond' naar VIER waar Woestijnvis er een weekprogramma van maakte. Wegens tegenvallende kijkcijfers werd dat format al na één seizoen afgevoerd.

In Het Nieuwsblad meldt een woordvoerder van VIER dat er voorlopig geen plannen zijn om ook in Vlaanderen 'Man Bijt Hond' terug te laten keren.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers