Kijkcijfers WK Voetbal voor vrouwen vallen tegen

donderdag 20 juni 2019

Er is maar weinig interesse voor het WK vrouwenvoetbal dat de de VRT momenteel uitzendt. Aan het toernooi doen de Belgische vrouwen niet mee, dat kan een oorzaak zijn. Sporza ziet alvast geen probleem in de matige interesse.

Slechts 35.443 mensen keken op Canvas naar de wedstrijd tussen Italië en Brazilië op het WK voetbal voor vrouwen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Dat is natuurlijk bijzonder weinig, maar toch maken ze zich bij de VRT sterk dat de kijkcijfers wél meevallen. Sowieso is er voor vrouwenvoetbal al minder belangstelling dan voor de mannen én de Red Flames, ons nationale vrouwenelftal neemt niet deel.


Bij Sporza denken ze wel dat bij het EK over twee jaar de belangstelling groter zal zijn. En de openbare omroep ziet ook verschillende oorzaken voor de matige belangstelling. Vrouwenvoetbal heeft pas sinds 1991 een EK, dat is een achterstand van goed 61 jaar op de mannen. Daarnaast worden de matchen ook verdeeld tussen Canvas én Ketnet én er zijn ook wedstrijden om 15.00 en om 18.00 uur.

Sporza hoofdredacteur Pieter De Windt in Het Nieuwsblad: 'We hebben ook de rechten op het EK voor de vrouwen in 2021, wellicht zijn de Red Flames er dan wel bij en kun je zo’n tornooi echt volle bak doen leven. Wij willen met het vrouwenvoetbal doen wat we met het hockey en het basketbal hebben gedaan.'

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Het mooie leventje van de succesvolle reclamevrouw Sarah krijgt een onverwachte deuk wanneer Alex, de man van haar leven, haar na tien jaar opbiecht geen kinderen te willen. Sarah wijst hem de deur en overtuigt een oude vriend - de eeuwige vrijgezel Bart - om haar zwanger te maken in ruil voor een som geld. Ze spreken af om elkaar daarna nooit meer te zien.

'Plan Bart', om 22.35 uur op VTM.

Dossiers