Kijkcijfers: 'Het Groot Debat' werd groot succes

maandag 4 juni 2007

Op zondag 3 juni, precies n week voor de verkiezingen, traden de drie Vlaamse kandidaat-premiers tegen elkaar in het strijdperk: Guy Verhofstadt, Yves Leterme en Johan Vande Lanotte. 'Het Groot Debat' op En duurde anderhalf uur en werd gemodereerd door Ivan De Vadder en Phara de Aguirre.

D


aarna volgde nog een nabespreking op Canvas, waarin de prestaties van de drie tenoren werden gevalueerd. Annelies Beck ondervroeg kopstukken van de geschreven pers, ministers van staat en de taaladviseur van de VRT. Bovendien maakte de firma 'Informations Builders' een profielschets op van de drie politici. Deze aanpak heeft blijkbaar geloond, want 'Het Groot Debat' werd een groot succes.

Naar 'Het Groot Debat' op En keken gemiddeld 683.000 Vlamingen van 4 jaar of ouder, wat overeenkomt met een marktaandeel van 33,1%. 1 televisiekijker op 3 koos met andere woorden voor de clash tussen de Vlaamse politieke tenoren. Met een waardering van 7,4/10 behaalde het programma eveneens een goede waardering. Wanneer we het bereik bekijken, zien we dat meer dan 1 miljoen Vlamingen minstens 15 minuten van dit programma op En meepikten.

Het aansluitende programma op Canvas, waarin het debat werd gevalueerd, haalde ondanks het gevorderde uur - een gemiddelde van 333.000 kijkers, goed voor een gemiddeld marktaandeel van 31,7%. Dat is voor Canvas een uitzonderlijk hoog cijfer. Ook hier waardeerde de kijker het programma met een 7,4/10.

Ondertussen bleek op zondagavond dat 'Doe De Stemtest' al 461.762 profielen had opgeleverd, dat wil zeggen dat al evenveel keer iemand de stemtest heeft uitgevoerd.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers