Ketnet Kick-off geeft het startschot van het najaar van Ketnet

zondag 16 september 2018

Zondagochtend kwamen de Ketnetters te weten wat Ketnet de komende maanden voor hen in petto heeft. In een niet te missen show nodigden de Ketnet-wrappers een hele hoop Ketnet-gezichten van het najaar uit.

'Campus 12', Ramon Iglesias, De KetnetBand, Zita Wauters en vele anderen kwamen vertellen wat Ketnet dit najaar allemaal te bieden heeft. De Ketnetters kregen in primeur de eerste beelden van de muzikale reeks '#LikeMe', de nieuwe Sinterklaasfilm en de reeks 'Buck' te zien. Ze kwamen te weten dat niemand minder dan Regi op Het Gala van de Gouden K's zal optreden en Olly Wannabe stelde zijn eerste eigen single voor.


Nieuw

'@elindo': Op het internet like a boss!
In '@elindo' sprokkelt Elindo Avastia al het leukste van het internet bij elkaar; hij luistert naar straffe getuigenissen en zoekt samen met de jongeren en een panel van tieners met wat meer ervaring naar antwoorden op hun vragen. Tinne Oltmans (Ghost Rockers), Laura Govaerts (MNM-dj), Jesper Feyaerts (broer van Fabian Feyaerts) en Tik Tokkers Maud Van der Vorst en Steffi Mercie zorgen voor de zotte testjes, grappige challenges en hilarische pranks.

'@elindo' gidst jongeren op een leuke manier doorheen hun soms complexe digitaal leven. Dit programma is een samenwerking van Ketnet en Mediawijs.

'@elindo' is een productie van Borgerhoff en Lamberigts voor Ketnet. Vanaf maandag 17 september, van maandag tot en met donderdag omstreeks 17.15  uur op Ketnet, ketnet.be en de app.

'Buck'
Later dit najaar komt de televisiereeks 'Buck' op het scherm, een reeks van de bedenkers van W817. In dit 'coming of age' verhaal volgen we de onopvallende en onzekere Elias die worstelt met zijn leven als puber. Hij vindt afleiding in zijn computerspel waarin zijn digitale held commandant Buck hem nooit in de steek laat. Als hij speelt hoeft hij zich niks aan te trekken van zijn twee oudere zussen, Laura en Hanne, de bully Dylan, zijn alleenstaande moeder, de nieuwe school… de wereld. Op zijn kamer stoort niemand hem. Tot op een dag niemand minder dan Buck in levende lijve aan zijn bed staat.

Ketnet ontwikkelde ook 'Buck The Game', gratis beschikbaar als app voor tablet en smartphone op iOS en Android. In dit spel ontdek je wat er ondertussen gebeurt op de planeet van Buck: Malmek.

'Buck' is een coproductie van Ketnet en Zodiak en zal te zien zijn vanaf maandag 10 december op Ketnet, ketnet.be en in de app.

'Buck The Game' is een game van Ketnet, ontwikkeld door Cyborn i.s.m. Zodiak met steun van het VAF. Beschikbaar voor IOS en Android vanaf zaterdag 24 november.

#LikeMe
De Ketnetters kregen ook de allereerste beelden te zien van de nieuwe muzikale reeks '#LikeMe'. Deze reeks vertelt het verhaal van Caro en haar familie die in een dorpje in de Ardennen wonen. Wanneer op een dag het noodlot toeslaat en de mama van Caro ziek wordt beslissen ze om te verhuizen naar de stad. Caro moet niet alleen verhuizen maar moet ook naar een nieuwe school. De overgang van een kleine community waar iedereen elkaar kent, naar een omgeving vol conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie.

'#LikeMe' is een serie met een hoog musicalgehalte. Generaties vinden elkaar terug doordat er tijdloze Nederlandstalige nummers verwerkt zijn in het scenario. De ideale fictie dus om samen met de hele familie van te genieten.

'#LikeMe' is een coproductie van Ketnet en Fabric Magic te zien begin 2019 op Ketnet, ketnet.be en in de app.

'Campus 12'
Ook de cast van 'Campus 12' kwam langs op de Ketnet Kick-off. 'Campus 12' vertelt het verhaal van stoere bokser Noah De Smidt die op zoek gaat naar zijn tweelingzus Bo De Smidt die van de ene op de andere dag van de aardbodem verdwenen lijkt. Het wordt nog gekker wanneer blijkt dat Noah de enige is die zich zijn zus nog kan herinneren. Het lijkt alsof ze nooit bestaan heeft. Er is echter nog één iemand met herinneringen aan Bo: Sam. Sam is lid van dezelfde boksclub als Noah. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, kunnen ze niet anders dan samen op zoek gaan.

Wanneer blijkt dat de sleutel tot het mysterie rond Bo zich in het theater van de elitaire familie 'Vincke' bevindt, wil hij kost wat kost lid worden van het koor van de Vinckes; 'De twaalf'. Dat tegen de zin van zijn familie en de familie Vincke: de twee families leven al jaren in ruzie. Noah ontdekt echter dat de haat tussen de twee compleet verschillende werelden van boksen en theater/zang enkel gestoeld is op vooroordelen en dat de twee werelden meer gemeen hebben dan op het eerste zicht lijkt.

'Campus 12' is een productie van Studio 100 voor Ketnet. Van maandag tot en met donderdag omstreeks 17.25 uur op Ketnet, ketnet.be en in de app

Vaste waarden
Ook heel wat vaste waarden komen dit najaar terug op het scherm. Naast 'Karrewiet' en 'Kingsize Live' kunnen de Ketnetters ook genieten van deze vertrouwde programma's.

'Ketnet Musical'
'Ketnet Musical' opent dit jaar met een startshow op zondag 4 november, waarin Sander Gillis en Tatjana Beloy bekend maken welke talentvolle kinderen meespelen in TROEP!.

Op een pleintje tussen appartementsgebouwen, ligt er troep. En niet zo’n klein beetje ook. Wat ooit een plein was waar jongeren konden skaten of voetballen of gewoon chillen, is nu een stort geworden. Dimitri, de stadsarbeider die verantwoordelijk is voor dit pleintje, heeft zijn opruimacties gestaakt. Het heeft toch geen zin. Iedereen blijft maar vuilnis op het pleintje dumpen. Tot een paar kids het grondig beu zijn en samen in actie komen! Geholpen door Dimitri en secretaresse Claire (Maureen Vanherberghen) proberen ze van dit stort weer een plein te maken waar iedereen een plek heeft.

Tijdens de finaleshow op 2 december ontdekken de Ketnetters wie de sprekende rollen zullen vertolken naast Ketnet-gezicht Maureen Vanherberghen en een tweede bekende Vlaming.

'Ketnet Musical' is een coproductie van Ketnet en Studio 100. Startshow op zondag 4 november, finaleshow op zondag 2 december op Ketnet, ketnet.be en in de app.

Olly Wannabe krijgt een eigen single: 'De Beste DJ'
De grappigste aap uit televisieland probeerde weer eens de show te stelen. Deze zomer trok hij al het land door tijdens de Ketnet Zomertour maar nu kwam hij zijn eigen eerste single voorstellen: 'De Beste DJ'. De aanwezige Ketnetters kregen ook de kans om te figureren in de clip van het nummer. Olly Wannabe krijgt dit najaar ook zijn eigen comedy-show: 'Olly Wannabe's Comedy Club' waarin hij zijn beste moppen vertelt. Dit najaar kruipt Olly ook in bed bij enkele bekende Vlamingen en probeert hij er alles aan te doen om maar niet te hoeven gaan slapen.

'Olly Wannabe' is een reeks van Hotel Hungaria voor Ketnet. 'Olly Wannabe: De beste DJ' is te verkrijgen via Itunes, 'Olly Wannabe's Comedy Club' vanaf maandag 17 september iedere dag omstreeks 19.55 uur op Ketnet, ketnet.be en in de app. In bed met Olly vanaf maandag 5 november.

'Sinterklaas en de Wakker Nachten'
Niemand minder dan Ramon Iglesias kwam helemaal vanuit Spanje langs tijdens de Ketnet Kick-off en hij bracht in primeur de eerste beelden mee van de nieuwe sinterklaasfilm: 'Sinterklaas en de Wakkere Nachten'.

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet 's nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt.  Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

'Sinterklaas en de Wakkere Nachten' is een samenwerking van Ketnet, Eén, Sylvester, Telenet, Screen Flanders, VAF en Kinepolis Film Distribution (KFD). In de zalen vanaf 24 oktober.

'Nachtwacht en de Poort der Zielen'
Niet alleen is het vierde seizoen van 'Nachtwacht' gestart op Ketnet maar ook zal dit najaar een eerste bioscoopfilm in de zalen verschijnen.

De bewoners van het pittoreske Schemermeer maken zich op voor een groot dorpsfeest. Vladimir (Louis Thyssen), Wilko (Giovanni Kemper) en Keelin (Celine Verbeeck), de leden van de Nachtwacht, hebben een extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega (Sven De Ridder) mag eindelijk uit zijn boek komen. Maar de vreugde is van korte duur want de drie helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand van hen zal immers de Nachtwacht moeten verlaten. Ondertussen beraamt de opperdemon Nemmeza snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden.

Zal de Nachtwacht sterk genoeg zijn om dit duistere wezen tijdig te stoppen?

'Nachtwacht' is een coproductie tussen Ketnet en Studio 100. 'Nachtwacht' van maandag tot en met donderdag omstreeks 18.05 uur op Ketnet, ketnet.be en in de app. 'De Poort der Zielen' is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution, vanaf 12 december in de zalen.

'4eVeR':een nieuwe liefde voor Gamil en heel wat spannende ontwikkelingen in de vierde reeks
'4eVeR' volgt het wel en wee van de vier vrienden en hun gezin. De gezinnen zijn verschillend van samenstelling en achtergrond. Emma (Rani Van Damme), Lore (Sofie Bulckens), Gamil (Amir Motaffaf) en Robin (Aaron Blommaert) zijn kind aan huis bij elkaar. Ze volgen dezelfde richting op school of hebben dezelfde hobby. Ze verschillen van karakter en temperament, maar er zijn drie dingen die hen binden: hun vriendschap, de relatie tussen de verschillende families, en de buurt.

Het vierde seizoen van '4eVeR', de realistische fictiereeks van Ketnet die net als 'D5R' moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt, is nu ook te volgen op een gloednieuwe '4eVeR'-zone in de Ketnet-app en op Ketnet.be. Fans kunnen er niet enkel naar de nieuwste aflevering kijken, maar krijgen er ook elke dag in een chronologische feed updates met vele extra’s over de reeks en de personages.  Ketnetters kunnen er hun mening geven rond vele herkenbare thema’s uit de reeks en de vele video’s, foto’s en quotes liken met de emoji die zij kiezen.

'4eVeR' op Ketnet is een productie van ScheMa producties. Seizoen 4 vanaf maandag 24 september van maandag tot en met donderdag omstreeks 19.40 uur op Ketnet, ketnet.be en in de app. De '4eVeR'-zone is beschikbaar op ketnet.be en in de app.

'Goed Gezien!'
In de tweede reeks van 'Goed Gezien!' trekken opnieuw enkele Ketnet-gezichten de wereld rond op zoek naar slimme uitvindingen om problemen in ontwikkelingslanden aan te pakken. Samen met plaatselijke kinderen steken onder meer Maureen Vanherberghen, Charlotte Leysen, Sarah Mouhamou en Jelle Mels de handen uit de mouwen om die uitvindingen te helpen realiseren. Ze gaan onder meer op bezoek in Peru, Togo, Oeganda, Rwanda, Algerije en Tanzania. Dit programma wordt gemaakt met de steun van DGD: De Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp.

'Goed Gezien!' is een productie van Padaboem voor Ketnet. Vanaf zaterdag 20 oktober op Ketnet, ketnet.be en in de app.

'Het Gala van de Gouden K's'
Voor de zesde editie van 'Het Gala van de Gouden K’s' pakt Ketnet groots uit. Zaterdag 26 januari palmt Ketnet het Sportpaleis in Antwerpen in samen met duizenden ketnetters en heel wat bekend volk. Tijdens de awardshow komen de Ketnetters te weten wie of wat in het afgelopen jaar het populairst was in de media, de showbizz en de sport. Tijdens de Ketnet Kick-off kwamen de Ketnetters alvast de eerste naam te weten. Niemand minder dan Regi zal optreden tijdens het 'Gala van de Gouden K's'.

'Het Gala van de Gouden K's' op zaterdag 26 januari in het Sportpaleis op 27 januari op Ketnet, ketnet.be en in de app: https://www.ketnet.be/programma/gala-van-de-gouden-k-2018/wees-erbij.

En nog veel meer...
Dit najaar komen er ook nog nieuwe vlogs van Zita Wauters en Junes Callaert, een weekend vol met extra 'Helden' en ook voor de allerkleinsten zijn er nog nieuwtjes. Onder meer 'Kaatje zingt': een special gevuld met de leukste Kaatje-liedjes, die Kaatje, Kamiel en Viktor deze zomer brachten op de Ketnet Zomertour.

Digitaal najaar Ketnet
Ketnet pakt dit najaar ook uit met heel wat digitale nieuwigheden. Deze werden afgelopen dinsdag voorgesteld.

Ketnet komt naar je toe
Ketnet zet dit najaar ook opnieuw in op beleving en gaat ook letterlijk naar de kinderen toe met heel wat evenementen.

'De Grote Familiedag': Beleef op 21 oktober een nostalgische dag met de hele familie op de Heizel in Brussel. Een samenwerking van Ketnet en de Gezinsbond.'Helden-weekend': zaterdag 6 en zondag 7 oktober in Bellewaerde
'Ketnet Halloween': van 29 oktober tot en met 2 november in Plopsaland De Panne
'Intrede van de Sint': zaterdag 17 november in de omgeving van het MAS op en rond het Eilandje
'Ketnet Koekenbak': tijdens de warmste week van 17 tot en met 24 december brengt Ketnet opnieuw warmte en solidariteit naar de lagere scholen in Vlaanderen. De wrappers roepen alle klassen in Vlaanderen op om een goed doel te kiezen en een Ketnet Koekenbak te organiseren om hun vzw te steunen.
'Ketnet Kerst': van 26 tot en met 30 december in Plopsaland De Panne


DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 16:00
    Joanna Lumley's Britain
  • 16:00
    Radio 1: De wereld vandaag
    23:50
    Nachtlus
  • 16:25
    Grizzy & the Lemmings
    21:00
    Geen uitzending
  • 16:15
    America's Funniest Home Videos
  • 15:45
    Achter gesloten deuren
    01:30
    Geen uitzending
  • 14:55
    A Perfect Getaway
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 15:55
    MacGyver
    01:15
    Stargate SG-1
  • 16:20
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 16:20
    SOS Piet
    00:55
    Geen uitzending
  • 15:45
    Big Brother
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 16:25
    CSI: Miami
    01:00
    Friends
  • 16:10
    Scorpion
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 16:30
    Obsessive Compulsive Cleaners
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 15:55
    Buried in the Backyard
    00:40
    Castle
  • 15:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 16:32
    Diy on wheels
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 16:20
    Het Weekmenu
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 16:15
    FIM Motocross World Championship
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 15:50
    Midsomer Murders
    00:20
    Silent Witness
  • 16:27
    De Avondshow met Arjen Lubach
    01:10
    Op1
  • 16:25
    Per Seconde Wijzer
    00:17
    Nieuwsuur
  • 16:25
    Peperbollen
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach