Jos Ghysen (88) overleden

donderdag 5 juni 2014

Oud- radio en televisiepresentator Jos Ghysen is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de VRT op deredactie.be. Ghysen werd bekend als presentator van het legendarische radioprogramma 'Te Bed of Niet te Bed'.

Jos Ghysen is een van de coryfeeën van de radio in Vlaanderen. Hij maakte met 'Te Bed of Niet te Bed' een razendpopulair ochtendprogramma bij het toenmalige BRT 2. Maar hij was ook de stem van 'Het Schurend Scharniertje'.


Op televisie presenteerde Jos Ghysen voor de BRT de programma's 'Vlaanderen erger je niet' en 'De 50 prijzen van Jos Ghysen'. Daarna stapte hij over naar VTM waar hij het populaire middagprogramma 'Zondag Josdag' presenteerde.

Twee jaar geleden kwam Ghysen in opspraak door beschuldigingen van seksueel misbruik en intimidatie van voormalig radioprsentatrice en collega Ireen Houben. Hij heeft die beschuldigingen altijd ontkend.

Jos Ghysen sukkelde al enkele jaren met zijn gezondheid en was de laatste tijd fel verzwakt. Hij verbleef in een rust- en verzorgingstehuis.


Lees ook:
VRT-coryfee Jos Ghysen beschuldigd van seksueel misbruik

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers