Jo De Poorter slachtoffer van afperser

woensdag 7 november 2007

Presentator Jo De Poorter heeft enkele slapeloze nachten achter de rug. Een afperser eiste via sms 80.000 euro van De Poorter. Zover kwam het echter niet. Na het inschakelen van de politie werd de oplichter vrij vlug opgepakt.

De d

ader, een 19-jarige jongen had het scenario 'gestolen' uit een boek. Volgens Jo De Poorter heeft hij 'geluk' gehad dat hij met een niet al te snuggere afperser te maken kreeg. Hij stuurde sms'jes via een traceerbare gsm en het rekeningnummer bleek zijn persoonlijke bankrekening te zijn.

De Poorter heeft dan ook enkele dagen getwijfeld of hij de sms'jes ernstig moest nemen. Toch kreeg de angst de bovenhand en werd de politie ingeschakeld. Vrij snel konden zij de dader oppakken. De 19-jarige afperser was geen onbekende voor het gerecht en werd eerder voor gelijkaardige feiten veroordeeld.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers