Jens Dendoncker is terug met nieuw seizoen van 'Hoe Zal ik het Zeggen?'

zondag 18 november 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

De mailbox van Jens Dendoncker liep het voorbije jaar weer vol en dat kan maar één ding betekenen: 'Hoe Zal ik het Zeggen?' to the rescue.

Hoe vertel je je puberzoon voor de honderdduizendste keer dat hij ook eens met de hond moet gaan wandelen? Hoe zeg je aan je collega dat hij eindelijk zijn rijbewijs moet halen? Of hoe maak je je neef duidelijk dat hij zijn broek moet optrekken? Een combi van warme, emotionele en stoutere boodschappen. Het resultaat: een nieuw seizoen vol geestige 'what the fuck is hier net gebeurd?”-momentjes tot zelfs enkele emotionele “heeft er iemand een zakdoekske?'-situaties.

Tim Van Aelst en Sofie Peeters van Shelter: 'Bij Shelter dragen we humor, originaliteit en internationale appeal hoog in het vaandel. We geloven enorm in de kracht van de lach en hopen daarmee altijd zoveel mogelijk mensen te bereiken en te verbinden. ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ is daar het afgelopen jaar, al zeggen we het zelf, bijzonder goed in geslaagd. Het eerste seizoen bereikte wekelijks 700.000 kijkers (live+7), sloot ondertussen 8 internationale productiedeals af, won verschillende prijzen waaronder de C21 award voor ‘Best Comedy’ in Cannes en is nu ook genomineerd voor een Emmy Award. Wij begonnen begin dit jaar dan ook op vraag van VTM vol enthousiasme aan een nieuw seizoen.'

'Maar dat verliep alles behalve vlot: Jens bleek plots geen nobele onbekende meer en viel letterlijk door de verborgen camera mand. Een streng dieet zag hij totaal niet zitten, dus tapten we noodgedwongen uit een ander vaatje. We schakelden hem in als sprekende hond die zijn baasje tot de orde roept, zorgden er voor dat hij onder één hoedje speelde met de vrouw én dochter van Alex Agnew of bedachten een candid waarbij het net heel belangrijk is om herkend te worden. Het was even zweten, maar we zijn trots op het resultaat.'

'Op 19 november is het D-day, want dan beslist de International Emmy-commissie of de belangrijkste internationale televisieprijs voor ons is. En hoewel dat best spannend is, kijken wij vooral uit naar de reactie van de kijker die diezelfde avond de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Hoe Zal ik het Zeggen?’ voorgeschoteld krijgt. Want het zijn vooral zij die wij een leuke avond willen bezorgen met originele televisie waar je blij van wordt.'

Jens Dendoncker
Let’s rewind: eind 2013. De toen nog razend onbekende Jens Dendoncker werd door een paar bevriende stand-up comedians het podium opgeschopt. Zoals ondertussen geweten: mét succes. Slechts een paar maanden na zijn stand-up debuut werd Jens uitgeroepen tot winnaar van de Humorklas van Radio 2 en later volgden de jury- en publieksprijs van de Nederlandse Culture Comedy Award, de Lunatic Comedy Award in eigen land, hij won Humo’s Comedy Cup en ging de voorbije maanden - tot mid 2019 trouwens - de baan op met zijn eerste soloshow 'Bang van Dendoncker'. Bij Shelter ging hij twee jaar terug aan de slag als redacteur maar na enkele hilarische weken, gebeurde wat gebeuren moest: hij werd prompt gebombardeerd tot presentator van 'Hoe Zal ik het Zeggen?’.

'Wat een zotte rollercoaster was me dat, het inblikken van ons tweede seizoen! Het was soms nagelbijten en zweten, maar ik heb er ontzettend van genoten. Van het hele proces; van de eerste ideeën aan de brainstormtafel tot het moment dat we ze ook tot uitvoering mochten brengen. Het hielp natuurlijk dat ik mocht rekenen op een geweldige Shelter-team, het is mijn tweede familie geworden. Het was soms wat bizar om vast te stellen dat ik na het eerste seizoen toch best vaak herkend werd. En dat is voor een candidprogramma euhm... - hoe zal ik het zeggen? - wat lastig. Gelukkig hebben we met het hele team creatieve oplossingen gevonden voor dat probleem die ons programma nog beter maken... Enfin, dat is toch mijn niet zo bescheiden mening! En ik wil zo graag nog iets zeggen over de nieuwe begingeneriek. Mag dat? 't Zal wel zijn, dat is hier mijne quote hé... Awel, we hebben dus ook een nieuwe begingeneriek gemaakt en daar ben ik nu eens echt trots op!'

'Hoe Zal ik het Zeggen?' in cijfers
- Gemiddeld 700.000 mensen (live +7) keken naar seizoen 1
- Dit seizoen brengt Jens 49 boodschappen op een originele manier over. Aan 42 - nu nog - onbekende mensen, en aan 7 Bekende Vlamingen, eentje per aflevering.
- Om tot die 49 boodschappen te komen werden 150 ideeën bedacht met gemiddeld 4 mensen per dag, gespreid over 6 maanden brainstorm.
- Dat wil zeggen: 1 idee per dag, waar intensief aan werd gewerkt.
- Enkel de beste 49 werden gedraaid en binnenkort gedeeld met heel Vlaanderen.
- Shelter gooide dus meer dan 2/3de van hun ideeën in de vuilbak om de allerbeste over te houden.
- Shelter filmde gemiddeld 2 boodschappen per draaidag

Nieuw: de Hangjongeren
Drie Marokkaanse jongeren in een sportieve outfit, die je omsingelen en duidelijk op missie zijn. Menig mens zou zich afvragen wat hij misdaan heeft, en dat is niet anders in 'Hoe Zal ik het Zeggen?'. Hoé ze het zeggen? Al zingend. Want de stress en schrik maakt plaats voor verbazing en nieuwsgierigheid, wanneer de drie mannen van z’n 'Dam-dam-bi-doe-bi-doe-bi-dam' doen en de hang-en zangjongeren hun beste noten en coolste moves bovenhalen om een unieke boodschap over te brengen.


Aflevering 1 op 19 november
Alex Agnew, het is een lieve mens, maar hij kan niet tegen zijn verlies. Als zelfs een spelletje ganzenbord met dochterlief al voor problemen zorgt, vinden z’n vrouw Yasmine en dochter Amy dat het genoeg is geweest. De comedian die niet altijd kan lachen, begrijpt niet wat er aan de hand is wanneer de schooldirecteur belt nadat Amy 'een woedeaanval kreeg'. Drie keer raden waarom.

Caro wil haar vroegere leraar Mr. Jacobs bedanken voor zijn steun toen zij gepest werd. De schrik slaat toe wanneer hij omsingeld wordt door enkele Marokkaanse hangjongeren. Of waren het zangjongeren?

Leen en Andy willen dat hun zoon Ward wat vaker met de hond gaat wandelen maar geen excuus is vindingrijk genoeg voor de jongen. Z’n ouders zijn het beu. Zo beu dat ze een tv-programma moeten inschakelen om Ward te doen denken dat hij echt met zijn hond aan het praten is.

Laurence heeft autisme en heeft vaak moeite om haar gevoelens te uiten en dankjewel te zeggen. Laat dat nu net Jens z’n specialiteit zijn. Hij zet Sandrine, Laurences zus en steun en toeverlaat, in de bloemetjes.

'Hoe Zal ik het Zeggen?', vanaf maandag 19 november om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stef Wauters - VTM NIEUWS (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Stef Wauters presenteert een marathonuitzending naar aanleiding van de verkiezingen. Hij schakelt rechtstreeks over naar journalisten die over het hele land kopstukken van de diverse partijen volgen en de eerste reacties sprokkelen. Elke Pattyn staat klaar in de studio in Vilvoorde om als eerste alle uitslagen te brengen. Die bespreekt ze met de Raad van Wijzen van VTM NIEUWS. Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne. Reporters staan bovendien klaar aan partijhoofdkwartieren of op de plekken waar de partijen verzamelen om met hun militanten de overwinning te vieren, of het verlies door te spoelen.

'De Stem van Vlaanderen', vanaf 8.00 uur de hele dag door op VTM.

Dossiers