Jan De Meulemeester verlaat VTM NIEUWS

vrijdag 12 juli 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Geheel onverwacht heeft politiek verslaggever Jan De Meulemeester op Twitter zijn vertrek bij VTM NIEUWS aangekondigd. De Meulemeester werkte sinds 2013 op de nieuwsdienst van VTM.

Een reden voor het opstappen van De Meulemeester is nog niet bekend. Zelf zegt de journalist dat het vertrek 'in onderling overleg' gebeurde en dat hij de beslissing nam 'na een goed gesprek en zonder rancune'.


Volgens Het Nieuwsblad zou De Meulemeesters vertrek 'een bedrijfsmatige zet' zijn. Door de samenvloeiing van MEDIALAAN met De Persgroep Publishing moeten diverse redacties samensmelten. Vorig jaar waren er ook een aantal interne problemen bij VTM NIEUWS die de kop kostten van nieuwschef Kris Hoflack. Nicholas Lataire en An Goovaerts staan sindsdien aan het hoofd van VTM NIEUWS. Binnenkort keert oudgediende Klaus Van Isacker terug als hoofdredacteur van de nieuwsdienst. Of dit alles de voedingsbodem is geweest van het vertrek van De Meulemeester is voorlopig niet bekend.

Jan De Meulemeester werkt sinds 2013 bij VTM. Hij kwam over van de VRT. Daar werkte hij sinds 2005 als redacteur bij 'Terzake', 'Phara' en de verkiezingsprogramma's.

Wat De Meulemeester in de toekomst gaat doen, is nog niet duidelijk.

Bon: nieuwsblad.be


Lees ook:
Klaus Van Isacker keert terug naar VTM NIEUWS

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers