Jan Becaus voor N-VA naar de Senaat

zaterdag 14 juni 2014

Voormalig VRT-journalist Jan Becaus wordt Senator voor de N-VA, dat heeft de partijraad beslist. Het nieuws is intussen aan de VRT bevestigd.

Jan Becaus ging vorig jaar, na een carrière van 29 jaar bij de openbare omroep, op pensioen. Hij zei toen vooral tijd te willen maken om van het leven te genieten en wilde verre reizen maken. Toch kiest hij nu voor een nieuw engagement, naar eigen zeggen voor de partij die al jarenlang zijn voorkeur wegdraagt.


'29 jaar heb ik mijn politieke mening beroepshalve voor mezelf gehouden, en ik heb daar nooit een probleem van gemaakt. Maar nu ben ik ongebonden en kan ik mij actief engageren voor de partij die al langer mijn voorkeur wegdraagt', zegt Becaus in zijn motivatiebrief.

Becaus werkte sinds 1984 voor de VRT. Hij presenteerde jarenlang 'Het Journaal' en was daarnaast gespecialiseerd in het koningshuis en Het Vaticaan. Bij de N-VA vervoegt Becaus voormalig collega-journalist Siegfried Bracke, die enkele jaren geleden tot de partij toetrad.

Bron: deredactie.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers