'Jambers in de Politiek' neemt kijkje achter de schermen van de politiek

woensdag 14 mei 2014

In 'Jambers in de Politiek' begeeft tv-maker Paul Jambers zich in een wereld waarin hij in zijn lange, succesvolle en zeer verscheiden carrière maar zelden heeft vertoefd, namelijk de politieke wereld.

Hij brengt in het programma verslag uit over de laatste maanden voor de verkiezingen en samen met Kris Peeters, Bart De Wever, Maggie De Block, Johan Vande Lanotte, Gerolf Annemans en Wouter Van Besien leeft hij mee naar  25 mei. Van dag tot dag observeert Paul Jambers de kopstukken, hij volgt hen voortdurend en laat hen geen moment los.


Op cruciale momenten overvalt hij hen met vragen over hun visie, hun partijprogramma, maar ook over hun persoonlijke ambities en ontgoochelingen. Hij portretteert de hoofdrolspelers ook via de mensen uit hun directe omgeving.

Paul Jambers benadert de politiek vanuit zijn verwondering en met een open blik, zoals men het van hem gewoon is in zijn reportages. Hij gunt de kijker tijdens de laatste week voor de verkiezingen een beeld van alles wat er zoal gebeurt voor, maar vooral achter de schermen.
Jambers neemt de kijker tijdens deze ongemeen spannende verkiezingscampagne mee in de coulissen van de Wetstraat.

Volgens Paul Jambers was het geen gemakkelijke opdracht. Het is een bitse campagne waarin de politiekers dikwijls de speelbal worden van externe factoren. 'Ik had de politici die in het programma de hoofdrol spelen niet op voorhand ontmoet', zegt Paul, 'ik kende ze niet echt, maar had wel een bepaalde visie. Door het programma heb ik ze wel beter leren kennen.'

'Jambers in de Politiek' is een programma geschikt voor een groot publiek, zelfs voor diegenen die niet echt in politiek geïnteresseerd zijn. Het stemgedrag van de kijker zal, volgens Jambers, niet zozeer beïnvloed worden door het programma maar de kijker kan wel zijn eigen visie toetsen aan de realiteit.

Jambers in de politiek is een tv-programma met een goed verhaal: objectief, afstandelijk en neutraal. De reeks bestaat uit vijf afleveringen en loopt van 19 tot en met 23 mei omstreeks 22.00 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers