Jacky Lafon stopt met 'Familie' [Update!]

dinsdag 24 juni 2014

Jacky Lafon, die al 23 jaar de rol van (zatte) Rita Van den Bossche speelt, heeft deze week haar ontslag gegeven bij Studio A, het interne productiehuis van VTM, dat 'Familie' maakt.

Lafon kon de druk en de files naar eigen zeggen niet meer aan. Ze moest ook steeds vroeger vertrekken om op tijd in de studio's in Boortmeerbeek te geraken. Bovendien wogen ook de vele, recente herstructureringen door. Volgens Lafon zijn er op korte tijd zoveel nieuwe gezichten op de set bijgekomen dat het niet meer echt als 'Familie' aanvoelde.


Wanneer Jacky Lafon voor het laatst in 'Familie' zal te zien zijn, is nog niet bekend. Wel zeker is dat haar personage Rita niet zal sterven. 'Ik heb ook gevraagd om me niet te laten sterven. Dat zou ik zo erg vinden. En de collega's ook, want dan zouden we een massa-scène moeten opnemen en dat is altijd erg vermoeiend', zegt ze in Story. Lafon wil tegen het einde van dit jaar stoppen met 'Familie'. De makers wacht nu de uitdaging om Rita op een creatieve manier uit de serie te schrijven.

Guy Goedgezelschap, algemeen directeur van TvBastards: 'We vinden het bijzonder jammer dat Jacky na 23 jaar afscheid neemt van 'Familie'. Van bij de start heeft zij haar stempel gedrukt op het personage Rita, en op de reeks. We willen Jacky graag van ganser harte bedanken voor haar jarenlange inzet en toewijding, en voor de mooie televisiemomenten die ze de kijker heeft bezorgd. We respecteren haar beslissing en zullen samen met haar bekijken hoe haar vertrek in 'Familie' kan worden verwerkt.'

Bron: Story - aanvulling persbericht VTM

vtmfamilie

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers