Interkabel start begin februari met HDTV

vrijdag 6 oktober 2006

Begin volgend jaar kunnen abonnees van Interkabel als eersten in Vlaanderen televisie-uitzendingen in de hoge definitie - standaard bekijken. Dat maakte de kabelgroep bekend.

B


egin februari start Interkabel met de verdeling van enkele HDTV-zenders. Een primeur in België, want nergens anders in ons land is er al HDTV beschikbaar. HDTV (High Defintion Television) staat vooral garant voor vooral een betere, superieure beeldkwaliteit. De beelden zijn wel enkel te ontvangen met een speciale decoder en een compatibel televisietoestel.

Interkabel, dat al een tijdje gewone digitale televisie aanbiedt via IN-DI, heeft al contracten met verschillende zenders, maar namen wil de groep niet noemen. Enkel de cultuurzender EXQI werd al bevestigd.

Wie de HDTV-zenders wil ontvangen, heeft daarvoor wel een speciale decoder nodig. Volgens Interkabel zal die decoder vrij goedkoop zijn in vergelijking met de huidige HDTV-decoders. Bovendien krijgen klanten die al in het bezit zijn van een gewone digitale decoder een flinke korting.

Interkabel zorgt met zijn HD-aanbod dus voor een primeur in België. Belgacom, Telenet en TV-Vlaanderen blijven voorlopig achter. Bij Telenet wil men HDTV pas uitrollen als ook de grote Vlaamse zenders, zoals VRT en VTM, in het project stappen.

Bron : integan.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Het mooie leventje van de succesvolle reclamevrouw Sarah krijgt een onverwachte deuk wanneer Alex, de man van haar leven, haar na tien jaar opbiecht geen kinderen te willen. Sarah wijst hem de deur en overtuigt een oude vriend - de eeuwige vrijgezel Bart - om haar zwanger te maken in ruil voor een som geld. Ze spreken af om elkaar daarna nooit meer te zien.

'Plan Bart', om 22.35 uur op VTM.

Dossiers