Indi nu ook interactief

vrijdag 18 mei 2007

Indi start vanaf volgende week met interactiviteit. Het digitale platform van kabelgroep Interkabel zal video-op-aanvraag testen bij zo'n 30 gezinnen. In juli zullen dan alle klanten kunnen genieten van het aanbod.

I


nterkabel biedt via iN.Di al ruim twee jaar digitale televisie aan, maar het bleef voorlopig bijzonder stil wat betreft interactiviteit en video-op-aanvraag. Daar komt nu dus verandering in. Vanaf volgende week zullen 30 testgezinnen kunnen genieten van de video-op-aanvraag. Begin juni wordt het project uitgebreid naar 300 gezinnen, één maand later volgt dan de rest van de klanten.

Voor zijn aanbod aan video-op-aanvraag heeft iN.Di bijna een akkoord met VRT (Net Gemist) en VMMa (iWatch). De onderhandelingen met SBS (cMore) verlopen moeilijker.

De start van interactiviteit zorgt voor nog meer wrevel tussen Interkabel en tegenhanger Telenet. Die laatste eist immers het rest op video-op-aanvraag en interactiviteit op en dat op basis van een monopoliecontract dat in de jaren '90 getekend werd. Telenet stapte zelfs al naar de rechtbank en hoopt daar straks zijn gelijk te krijgen.

Op 4 juli zet Interkabel trouwens nog een belangrijke stap. Dan lanceert het zijn HD-recorder, waarmee het mogelijk wordt om programma's op te nemen op een harde schijf van 250 GB. Die HD-recorder zal 369 euro kosten. Voor dat opnemen lanceert Interkabel Easyview, een variant op Telenets Flexview. Hoeveel die service zal kosten, is nog niet geweten.

Ten slotte lanceert Interkabel volgende maand ook enkele nieuwe betaalpakketten, een zevental in totaal. Daarbij dus ook nieuwe zenders, maar welke dat zullen worden, is nog niet geweten.

Bron: vrtnieuws.net

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Een voormalig rugbycoach schrijft een zelfhulpboek, dat op internet steeds meer bekendheid vergaart. De auteur weigert echter om uit zijn schuilplaats te komen en zich bekend te maken. Het inspireert een groep mensen waaronder een journalist, een voormalige gedetineerde, een acteur en een undercoveragent om na te denken over hun keuzes en beslissingen.

'Reach Me', film uit 2014 met oa. Sylvester Stallone, om 22.20 uur op CAZ.

Dossiers