iN.Di kondigt eerste HD-zenders aan

zaterdag 3 maart 2007

Interkabel, het bedrijf achter het digitale televisie-aanbod iN.Di, kondigde eind vorig jaar aan dat het nog dit voorjaar hoge definitie televisie, kortweg HDTV, zou aanbieden. Het maakte nu ook de eerste zenders voor dat HDTV-pakket bekend.

T


en laatste begin april wil Interkabel starten met de HD-uitzendingen. Het wist daarvoor al vijf zenders te strikken: cultuurzender EXQI, evenementenzender HD1, National Geographic HD, VTM en Kinepolis TV. Om die HD-uitzendingen te kunnen ontvangen, heb je wel een nieuwe decoder nodig. iN.Di zal twee verschillende decoders aanbieden: n mt harde schijf van 250 gigabyte om programma's op te nemen en eentje zonder zo'n harde schijf. Hoeveel de decoders zullen kosten, is nog niet bekend.

De opvallendste zender in het HD-aanbod van iN.Di is ongetwijfeld VTM. Het is hiermee de eerste generalistische zender in de Benelux die overschakelt op HD. Wel zullen in de aanvangsfase niet alle programma's in hoge definitie uitgezonden worden. 'Familie' en 'Aspe' zullen er wel al bij zijn, net als enkele buitenlandse series.

Ook de nieuwsuitzendingen van VTM zullen op korte termijn in hoge definitie uitgezonden worden. Alle andere niet-HD-programma's zullen ge-upscaled worden, zodat ze ook van merkbaar betere kwaliteit zijn dan het gewone digitale beeld.

Bron: Gazet Van Antwerpen

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

We leven in een wereld waarin uiterlijk alles is, als je er anders uitziet heb je het zwaar. We volgen drie knappe jonge vrouwen met een verminking in het gezicht. Ze vertellen emotionele verhalen over hun strijd tegen de vooroordelen van anderen.

'Straffe Verhalen', om 22.30 uur op VIJF.

Dossiers