'Iedereen Beroemd' pakt uit met nieuwe afsluiter Help de Rudi

maandag 26 augustus 2013

Op maandag 2 september gaat het tweede seizoen van 'Iedereen Beroemd' van start en dat doet het reportageprogramma met heel wat vernieuwingen.

In de nieuwe dagelijkse afsluiter Help de Rudi doet 'Iedereen Beroemd' een beroep op de kijkers om 'de Rudi' te vinden en te helpen. Met Bestemming Tarifa, De postbode, De bijnaam, De nachtwacht en Brecht zoekt werk verrast het programma bovendien elke weekdag met een nieuwe rubriek.


Na een uitstekend eerste seizoen met gemiddeld 872.025 kijkers is het dagelijkse reportageprogramma 'Iedereen Beroemd' helemaal klaar voor de tweede reeks. De dagbeelden en rubrieken als De pendelquiz, De week van en Ter plekke zullen de kijkers zeker herkennen, maar verder is er ook heel wat nieuws.

Help de Rudi
Zo sluit 'Iedereen Beroemd' voortaan elke dag af met de nieuwe afsluiter Help de Rudi. Daarin geeft 'de Rudi', een geanimeerd figuur, elke dag een tip over waar hij is. De kijker moet raden waar hij is en hem ter plaatse gaan helpen, want de Rudi kan doorgaans wel wat hulp gebruiken. Wie hem helpt, wint een prijs.

De dag erna is het resultaat te zien in 'Iedereen Beroemd' en doet de Rudi meteen een nieuwe oproep. Wie niet in de buurt is van waar de Rudi zich bevindt, kan ook meespelen via een interactief spel op een.be.

Nieuwe rubrieken
Naast de bekende rubrieken verwent 'Iedereen Beroemd' de kijkers dit najaar ook elke dag met een nieuwe rubriek, met Bestemming Tarifa en Brecht zoekt werk als belangrijkste blikvangers.

Maandag: Bestemming Tarifa
In Bestemming Tarifa reizen twee jonge reportagemakers, Evi en Nele, van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van Europa. Tussen het Noorse Hammerfest en het Spaanse Tarifa sprokkelen ze opmerkelijke verhalen van de Europeanen die ze op hun weg ontmoeten.

Dinsdag: de postbode
In De postbode rijdt een 'Iedereen Beroemd'-reporter als postbode door het land. Terwijl ze de post rondbrengt, knoopt ze gesprekken aan met de bestemmelingen.

Woensdag: de bijnaam
In De bijnaam vraagt 'Iedereen Beroemd' elke woensdag aan iemand met een opvallende bijnaam waar die vandaan komt.

Donderdag: de nachtwacht
In De nachtwacht schakelt 'Iedereen Beroemd' over naar een ander ritme. Het programma gaat op zoek naar nachtelijke verhalen.

Vrijdag: Brecht zoekt werk
In Brecht zoekt werk volgt 'Iedereen Beroemd' de negentienjarige Brecht. Hij trekt net de deur van het secundair onderwijs achter zich dicht, maar twijfelt nog over zijn studie- en beroepskeuze. In 'Iedereen Beroemd' zal hij op één jaar tijd veertig jobs uitproberen, die hem telkens voor nieuwe uitdagingen stellen. Brecht evalueert de job en vraagt zich luidop af of hij de job ook later wil uitoefenen. De kijker ziet Brecht op zijn beurt week na week evolueren.

Samenwerking met Klasse
Brecht zoekt werk is het resultaat van een samenwerking van 'Iedereen Beroemd' en Klasse. Voor het project Roadies stuurt Klasse twee jongeren, net van de schoolbanken, op pad om veertig verschillende jobs uit te voeren, waarvan dertig knelpuntberoepen. Behalve Brecht zal ook Hanne alle uithoeken van de arbeidsmarkt in binnen- en buitenland verkennen. Hun uitgebreide verslag moet leerlingen in het secundair onderwijs inspireren en hen beter informeren over het belang van een studiekeuze die aansluit bij hun dromen en talenten.

Online
Ten slotte is 'Iedereen Beroemd' nog meer dan vroeger ook online uitstekend vertegenwoordigd. Dit najaar wordt er een gratis 'Iedereen Beroemd'-app voor tablets gelanceerd, waarop kijkers vanaf 20.00 uur alle items van diezelfde dag online kunnen bekijken.

'Iedereen Beroemd', van maandag tot en met vrijdag om 19.40 uur op Eén. Compilatie op zaterdag om 19.35 uur.


DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
iedereenberoemd

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 09:00
    Radio2 op VRT 1: WinWin
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 09:05
    Molang
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:05
    Kabouter Plop
    01:25
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 08:35
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 02:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 09:05
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 06:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 09:00
    Op de Rooster
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 08:35
    ER
    01:05
    Neighbours: A New Chapter
  • 08:25
    NCIS: Los Angeles
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 08:20
    Bake Off Vlaanderen
    00:35
    Love Island
  • 08:30
    Kidnapped to the Island
    00:50
    Castle
  • 09:00
    Z-Extra
    00:50
    Herhalingslus
  • 08:59
    Het zelfbouwhuis
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 09:00
    Taste of Australia met Hayden Quinn
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 07:00
    Six Nations
    02:50
    Formule 2
  • 08:15
    Death in Paradise
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 09:00
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 09:00
    NOS Journaal met gebarentaal
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 08:57
    Jojo & Ouma
    00:25
    Sophie & Jeroen