Het voorjaar van 2BE: lancering 'American Crime Story'

woensdag 16 december 2015

2BE lanceert het eerste seizoen van 'American Crime Story': een spin-off van 'American Horror Story' gecreëerd door Scott Alexander en Larry Karaszewski.

De serie focust zich op de meest beruchte criminelen uit de Amerikaanse geschiedenis en baseert zich daarbij op echte feiten. In het eerste seizoen kruipt acteur Cuba Gooding Jr. in de huid van voormalig American footballspeler O.J. Simpson tijdens zijn moordzaak.


O.J. Simpson werd wereldnieuws na de moord op zijn ex-vrouw Nicole Simpson en haar vriend Ron Goldman. 'American Crime Story' brengt zijn verhaal. Naast Cuba Gooding Jr. maken ook David Schwimmer en John Travolta deel uit van de topcast.

The X-Files
De Emmy Award- en Golden Globe-winnende sciencefictionreeks 'The X-Files' is terug bij 2BE. In deze nieuwe afleveringen onderzoeken FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson) opnieuw onopgeloste en uiterst vreemde zaken - X-Files - die alleen maar kunnen verklaard worden door paranormale verschijnselen.

Champions League
Dit voorjaar zijn alle ogen gericht op KAA Gent, de eerste Belgische ploeg in 15 jaar die zich wist te kwalificeren voor de tweede ronde van de UEFA Champions League. Tom Coninx en co zijn klaar om opnieuw Europees topvoetbal te analyseren en becommentariëren. Vanaf februari kan de kijker de tweede fase opnieuw op dinsdag en woensdag live volgen bij 2BE.

Op woensdag 17 februari 2016 speelt AA Gent de eerste wedstrijd van de achtste finales tegen Wolfsburg. De finale gaat door op 28 mei 2016 in het Stadio Giuseppe Meazza in Milaan. Welke club mag dit jaar een van de meest prestigieuze bekers in ontvangst nemen?

'Homeland' - seizoen 5
Het nieuwe seizoen van 'Homeland' volgt het spannende en allerminst stabiele leven van CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes). In de afgelopen vier seizoenen zette Carrie meermaals haar leven en gezondheid op het spel om de veiligheid van anderen te garanderen. Maar daar komt nu een einde aan. Carrie trekt zich terug in Berlijn om een nieuw leven op te bouwen zonder de CIA.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want haar verleden bij de CIA blijft haar achtervolgen en haar leven hangt meer dan ooit tevoren aan een zijden draadje. Weet Carrie zich te redden uit deze benarde en chaotische situatie?

Nieuw: 'From Dusk Till Dawn'
2BE start met 'From Dusk Till Dawn', een Amerikaanse horrorserie gebaseerd op de gelijknamige film van Robert Rodriguez. De gebroeders Gecko zijn op de vlucht voor de autoriteiten na een uit de hand gelopen bankoverval. Onderweg ontvoeren ze gijzelaars en verschuilen ze zich in een verlaten stripclub. Er ontstaat complete chaos wanneer ze vaststellen dat de club helemaal niet zo verlaten is, maar eigenlijk de thuisbasis blijkt te zijn van vampieren… met alle gevolgen van dien.

'Bones' - seizoen 11
'Bones' is dit voorjaar opnieuw een vaste waarde bij 2BE. Er breekt een nieuwe tijd aan in het Jeffersonian. Brennan en Booth hebben hun job achter zich gelaten om zo hun kinderen de kans te geven om op te groeien in een risicovrije omgeving. Het duurt echter niet lang voor ze zich weer bij het team aansluiten…

'The Strain' - seizoen 2
In 'The Strain' staan bloedvergieten en vampieren centraal. Wat begon met een onbekend virus en enkele mysterieuze doden op een vliegtuig in New York ontvouwt zich al snel tot een heuse vampierenapocalyps. Kunnen de overlevenden in het tweede seizoen het voortbestaan van de mensheid garanderen en het vampierenvirus buitenspel zetten?

TV-premières
Dit voorjaar kan de 2BE-kijker weer genieten van geweldige tv-premières. Zo staan onder meer 'X-Men: Days of Future Past', 'Expendables 3', '2 Guns', 'Escape Plan' en 'Kick-Ass 2' op het programma.


DOSSIER: Voorjaar 2016: alle plannen (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:45
    Dagelijkse kost
    01:20
    Het weer (laat)
  • 23:00
    Smog Town
    07:30
    Ketnet Junior
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:10
    The Good Doctor
    01:10
    Geen uitzending
  • 00:30
    Police: Hour Of Duty
    01:30
    Geen uitzending
  • 23:25
    BlacKkKlansman
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 00:20
    Godfather of Harlem
    01:15
    Stargate SG-1
  • 00:10
    Offspring
    07:35
    Strong Medicine
  • 00:15
    The Golden Girls
    06:00
    Joe
  • 23:15
    Stukken van mensen
    01:40
    Big Brother
  • 00:15
    Friends
    01:25
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:25
    Scorpion
    01:25
    Undercover Boss
  • 23:15
    Love Island
    01:25
    Geen uitzending
  • 23:45
    FBI
    01:30
    Geen uitzending
  • 20:25
    Z-Extra Vivium Digital Awards
    01:30
    Herhalingslus
  • 00:47
    Tooldokter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 23:50
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 23:55
    The Paddock
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 23:10
    Silent Witness
    01:20
    Murdoch Mysteries
  • 00:06
    NOS Journaal
    01:10
    Op1
  • 00:00
    De Nachtzoen
    01:06
    Ongehoord Nieuws
  • 23:51
    Kamp Van Koningsbrugge
    01:40
    Sophie & Jeroen