Het najaar van Eén: 'Met vaste waarden en nieuwkomers verjongen'

dinsdag 12 augustus 2014

Onder grote belangstelling heeft Eén-netmanager Olivier Goris de plannen voor het najaar voorgesteld. De nieuwbakken netmanager stelde de doelstelling van Eén meteen scherp: 'De uitdaging wordt meer jongeren bereiken'.

 


Onder grote belangstelling heeft Eén-netmanager Olivier Goris de plannen voor het najaar voorgesteld. De nieuwbakken netmanager stelde de doelstelling van Eén meteen scherp: 'De uitdaging wordt meer jongeren bereiken'. 
Eén bleef ook het voorbije tv-seizoen de grootste Vlaamse zender. Ondanks de scherpe concurrentie wist Eén zijn marktaandeel, over 24 uur gemeten en voor de periode september tot mei, met 30.1% stabiel te houden. Een jaar eerder was dit nog 30.0%. Niets dan tevreden gezichten, maar toch zijn er ook uitdagingen voor de toekomst. De Eén-kijker moet verjongen. Meer jongeren bereiken wordt dan ook de ultieme uitdaging van netmanager Olivier Goris.
Vaste waarden! 
In de vooravond blijft Eén rekenen op zijn vaste waarden 'Blokken' en 'Iedereen Beroemd'. Door vernieuwing en enkele specials moeten deze toppers de kijkers blijven verrassen. Hetzelfde geldt voor de afsluiter van de avond 'Café Corsari'. Iedere week komt er een stamgast dagelijks een pintje drinken. Voormalig Woestijnvisser Lieven Scheire krijgt, zoals eerder aangekondigd, een vaste rubriek. 
Nieuwkomers!
Gloednieuw is 'Normale Mensen', een humoristisch panelprogramma met Adriaan Van Den Hoof. 
(Dadelijk meer). 

 

Eén bleef ook het voorbije tv-seizoen de grootste Vlaamse zender. Ondanks de scherpe concurrentie wist Eén zijn marktaandeel, over 24 uur gemeten en voor de periode van september tot mei, met 30.1% stabiel te houden. Een jaar eerder was dit nog 30.0%. Niets dan tevreden gezichten, maar toch zijn er ook uitdagingen voor de toekomst. De Eén-kijker moet verjongen. Meer jongeren bereiken wordt dan ook de ultieme uitdaging van netmanager Olivier Goris. 

Vaste waarden
In de vooravond blijft Eén rekenen op zijn vaste waarden 'Blokken' en 'Iedereen Beroemd'. Door vernieuwing en enkele specials moeten deze toppers de kijker blijven verrassen. Hetzelfde geldt voor de afsluiter van de avond 'Café Corsari'. Iedere week komt er een stamgast dagelijks een pintje drinken. Voormalig Woestijnvisser Lieven Scheire krijgt, zoals eerder aangekondigd, een vaste rubriek. 

Nieuwkomers
Gloednieuw is 'Normale Mensen', een humoristisch panelprogramma met Adriaan Van Den Hoof. Ook tv-kok Jeroen Meus komt dit najaar met een nieuw programma: 'Goed Volk' waarin hij rondtrekt bij verschillende volkeren over de wereld. Acteur Jan Van Looveren is eveneens bezig met een nieuw programma. Meer details zijn hierover nog niet bekend. 

In 'Buitengewoon' stapt Eén in het leven van jongeren met een beperking. Het resultaat is een eerlijk en realistisch portret van kinderen en jongeren in het buitengewoon onderwijs. In 'Flying Doctors' brengen drie jonge artsen en een piloot een vliegtuig naar Afrika. Onderweg geeft deze serie veel aandacht voor verschillende ontwikkelingsprojecten.

Van een andere categorie, maar waarschijnlijk even boeiend is 'People Of Tomorrow' dat een portret brengt van een generatie die van overal te wereld afzakt naar Tomorrowland. 

Nieuwe fictie! 
Naast een tweede seizoen van 'De Ridder', met Louis Talpe als nieuwkomer, investeert Eén ook in nieuwe fictie. In de nep-realityreeks 'De Bikerboys', aan de hand van Bart De Pauw, proberen drie avonturiers een reisprogramma te maken, maar dat draait anders uit...  'Vriendinnen' is een nieuwe fictiereeks met Anemone Valcke, Charlotte De Bruyne, Veerle Eyckermans en Veerle Dobbelare. 

Maar ook...
Eén brengt vanaf september ook de kwalificatiecampagne van de Rode Duivels op het scherm. Zowel Sporza, 'Het Journaal' als 'Sportweekend' volgen onze duivels op de voet. En natuurlijk is er ook de rots in de branding: de Eén-soap 'Thuis'. Vanaf 1 september kan Vlaanderen weer rekenen op zijn dagelijkse portie spanning en emotie. 

TVvisie brengt de volgende dagen en weken alle informatie over de nieuwkomers bij Eén. Hou ons in de gaten! 


DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
najaaropeen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    radio2 op VRT 1: ann&daan
    07:55
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 10:30
    Het betoverde dorp van Pinokkio
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:50
    Geen uitzending
    06:10
    Kabouter Plop
  • 10:00
    Renovate Don't Relocate
  • 09:10
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 10:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 10:15
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 10:05
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 09:50
    CSI: Miami
    05:00
    Geen uitzending
  • 10:05
    NCIS: Los Angeles
    02:20
    Backroad Truckers
  • 10:10
    The Block NZ
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:50
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 10:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 10:18
    De ambachter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 10:25
    Over (h)eerlijke groenten
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 09:05
    Eredivisie
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:55
    Midsomer Murders
    02:35
    Vienna Blood
  • 10:31
    MAX Geheugentrainer
    02:02
    EenVandaag
  • 10:20
    Noord-Zuid-Oost-West
    08:00
    Vroege Vogels
  • 10:27
    Bing
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal