Het jaaroverzicht van TV-Visie: september 2007

vrijdag 28 december 2007

Al meer dan 2 jaar online, meer dan 18000 artikelen in de database en steeds meer Vlamingen én Nederlanders die ons weten te vinden. TV-Visie is in 2007 enorm gegroeid en daar zijn we fier op. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna is afgelopen. Vandaag: september 2007.

Sept

ember is altijd een beetje zoeken voor de trouwe televisiekijker. 'Thuis' in een nieuw kleedje, 'Wittekerke' op zaterdag of Goedele Liekens op VT4, het is niet altijd even gemakkelijk om je weg terug te vinden. Voor de bazen van de Vlaamse zenders is het bang afwachten of hun nieuwkomers de weg naar het grote publiek vinden. VTM blikt terug op een goede zomer en ook de nieuwe zondagavond gaat goed van start. 'Boer Zkt. Vrouw' is het kijkcijferkanon op maandag waardoor ook de eerste schooldag een voltreffer is voor VTM.

Iets moeilijker vergaat het Eén met 'Junior Eurosong' dat zijn verhuis naar zaterdagavond moeilijk verteert. Al bij al komt het najaar van Eén maar traag op gang. Er mag dan al wel afgeteld worden naar de jaarlijkse 'Flikkendag', de nieuwe afleveringen worden gespaard tot 2008 en Vlaanderen moet tevreden zijn met herhalingen van 'Witse'. Ondertussen wordt wel al warm gedraaid voor oktober. VTM-nieuwslezer Dany Verstraeten wordt gestrikt als één van de kandidaten voor een nieuw seizoen 'De Slimste Mens ter Wereld', Helmut Lotti mag herkansen.  

Ook vrouwenzender Vitaya heeft grote plannen. Voormalig VTM-gezicht Ingeborg gaat exclusief programma's maken voor Vitaya en Vitaliteit. Het is meteen één van de laatste transfers voor het nieuwe najaar.

Het schooljaar is nog maar tien dagen oud of VTM en KANAALTWEE schrijven zichzelf al een goed rapport uit. Nochtans moet het nieuwe paradepaardje van VTM nog starten. Pas vanaf 25 september opent VTM de aanval op de vooravond met de lancering van de telenovelle 'Sara'. Ook KANAALTWEE houdt zijn nieuwkomers nog even op stal. 'Expeditie Robinson''Topmodel' en het gloednieuwe '100 Hete Vragen' moeten vanaf 1 oktober Vlaanderen in de ban houden. Maar nog voor de maand voorbij is, laat KANAALTWEE al weten dat '100 Hete Vragen' voor onbepaalde tijd uitgesteld wordt.

De vrees van de zenderbazen wordt ook dit jaar weer werkelijkheid. Het VT4-debuut van Goedele Liekens met 'Slimmer dan een kind van 10' kan de kijker niet boeien. Met amper 150.000 kijkers gaat Goedele genadeloos kopje onder. Bij de VRT blijft 'Het Journaal' voor problemen zorgen.

Er vloeien nog meer tranen in medialand. Wendy Van Wanten huilt van geluk omdat ze gaat trouwen, de cast van 'Wittekerke' na de allerlaatste opnamedag en Davy Brocatus na zijn zoveelste valpartij op het ijs. Maar het ijsschaatsen zorgt ook voor goed nieuws. Staf Coppens en zijn vriendin, voormalige coach bij 'Dancing On Ice, krijgen een baby. Daisy Van Cauwenbergh  wordt Mrs. Globe en Phaedra Hoste laat de champagnekurken knallen bij het lezen van de massa brieven van vrijgezellen, op twee weken tijd meer dan voorgangster Wendy Van Wanten. 

Het geklungel op het ijs zorgt ervoor dat de start van 'Sterren op het ijs' niet onopgemerkt voorbij gaat.  Niet alleen Davy Brocatus, maar ook de eigenzinnige stijl van oud VRT-journalist Dirk Tieleman zorgt voor vernietigende commentaren van oud-collega's, zo fel zelfs dat hij zich mag gaan verdedigen bij zijn oude werkgever in 'De Zevende Dag'. Bij VTM wrijven ze zich in de handen, want de felle discussie lokt masaal veel kijkers. Ook nieuwkomer 'Sara' boeit vanaf de eerste dag. Opvallend is dat de telenovelle ondanks het mooie resultaat geen kijkers afsnoept van concurrent 'Blokken'.

Als twee honden vechten om een been,... is een spreekwoord op het lijf geschreven is van TV-Vlaanderen. Tijdens de zomermaanden bereikte de jongste digitale aanbieder de kaap van 50.000 abonnees. Telenet breidt verder uit met Vacature TV en de digitale cultuurzender EXQI.

En zoals steeds komt het vreemdste nieuws van bij onze noorderburen. Nederland is nog steeds in de ban van de hilarische 'In de Gloria'-sketch 'Boomerang'. TV-icoon Ivo Niehe besteedt een hele reportage in de 'TROS TV Show', op zoek naar de waarheid achter het verhaal van de blunderende talkshowpresentator. De moeite waard om nog eens opnieuw te bekijken...

Morgen: oktober 2007

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2007

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 02:30
    Journaallus
    08:00
    radio2 op VRT 1
  • 23:35
    Nachtlus
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:30
    Geen uitzending
    06:10
    Kabouter Plop
  • 01:40
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 02:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 02:40
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 03:00
    Neighbours: A New Chapter
    05:00
    Geen uitzending
  • 03:00
    Geen uitzending
    02:20
    Backroad Truckers
  • 02:15
    Geen uitzending
    07:40
    Love It or List It
  • 01:15
    Geen uitzending
    07:25
    Menendez: Blood Brothers
  • 00:35
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 02:49
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 02:35
    De Garde van Gert
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 02:10
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 03:05
    Darby and Joan
    02:35
    Vienna Blood
  • 02:13
    NOS Journaal
    02:02
    EenVandaag
  • 02:16
    Nieuwsuur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 02:41
    Podium Zwart Unplugged
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal