Het jaaroverzicht van TV-Visie: mei 2007

maandag 24 december 2007

Al meer dan 2 jaar online, meer dan 18000 artikelen in de database en steeds meer Vlamingen én Nederlanders die ons weten te vinden. TV-Visie is in 2007 enorm gegroeid en daar zijn we fier op. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna is afgelopen. Vandaag: mei 2007.

Hét

medianieuws van mei komt ongetwijfeld uit radiohoek. De Vlaamse Media Maatschappij krijgt er een nieuwe radiozender bij. Ze nemen 4FM over van Talpa Media. Iets wat de SBS-collega's niet echt kunnen appreciëren.

Nog pech voor SBS, hun 'Tempation Cruise' dreigt in het water te vallen wegens gebrek aan belangstelling. Maar er komt ook écht shownieuws uit Zaventem: Triple E wint de talentenjacht 'Supertalent In Vlaanderen'. Ze krijgen meteen een platencontract.

Helaas is er in mei ook een overlijden te betreuren. Jo Röpcke overlijdt in zijn geliefde Cannes. Hetzelfde overkomt Tom Waes bijna met zijn eigen gemaakte vliegtuigje.

Gelukkig is er ook geboortenieuws. Cathérine Moerkerke bevalt van een gezonde dochter.

De verkiezingskoorts barst ondertussen ook los. Eén stelt zijn verkiezinsmenu voor en kan het akkefietje met NV-A oplossen . Toch heeft de VRT weer een klacht aan zijn been. Deze keer is het er een van de partij Vlaams Belang. Er worden ook vragen gesteld bij de objectiviteit van 'Mondelinge Vragen'.

VTM komt dan weer met het unieke debat tussen Verhofstadt en Leterme, maar het kan weinig geïnteresseerden lokken. Er ontstaat door de verkiezingsstress zelfs een heuse rel tussen de nieuwsdiensten van VTM en Eén.

Tijd voor een portie sport. Frank Raes krijgt de woede van RC Genk op zijn hals na enkele bedenkelijke uitspraken. En bondscoach Vandereycken zorgt voor de humoristische noot in het voetbal. Hij weigert nog te spreken met VTM, RTBF en VRT. Die omroepen steigerden natuurlijk onmiddellijk. De VRT bezwijkt onder de druk en besluit de Duivels te sponsoren.

Bij VTM wint Dean de talentenjacht 'Idool 2007', maar ook medefinalisten Andrei en Esther krijgen een platencontract. Wat er met dat contract ondertussen gebeurde, is ook voor de TV-Visie reporters een raadsel. En er is naast 'Idool' natuurlijk ook nog die andere zangwedstrijd: het 'Eurovisiesongfestival' dat dit jaar, met dank aan de KMG een flop van jewelste is geworden. Toch was Eén tevreden. De zender lijkt wel het positivisme van Verhofstadt over te nemen.

Martine Tanghe wordt ondertussen verder geplaagd door technische problemen. Het parket is boos op VTM, nadat die net iets te veel sensatie getoond hadden in 'Het Nieuws'. Belangrijkste overstap deze maand is ongetwijfeld die van Goedele naar SBS. Met felicitaties van de jury.

En hoe zou het nog zijn met 'Big Brother'? Daar dreigen alle bewoners het huis te verlaten, indien ze nog energie over hebben, uiteraard. Uiteindelijk zet KANAALTWEE de acteurs buiten.

Er vallen ook weer prijzen te rapen in mei. 'Panorama' krijgt er bijvoorbeeld een. De belspelletjes zorgen ook weer voor ophef. Belgacom maakt bekend dat het maandelijks 1.500 waarschuwingen moet sturen naar hun klanten.

Ook weer wat digitale televisienieuwtjes in mei. Telenet daagt Interkabel uiteindelijk toch voor de rechtbank. Belgacom lanceert op haar beurt dan weer een multifoot kanaal. En ze lanceren interactieve diensten.

Vitaya is dan weer van plan om een themazender te starten. En zowel VT4 als VTM lanceren hun digitekst.

De VRT ruziet alweer met de politiek. Deze keer is een DVD-box van 'Kinderen Van Dewindt' de boosdoener. Verder denkt SBS na over een tweede broertje  voor VT4 en TMF geeft zijn Awards een nieuwe lokatie én look. Europa staat reclame tijdens kinderprogramma's toe. Tot slot wordt bij de voorstelling van de zomerprogramma's van Eén duidelijk dat er alweer herhalingen aankomen.

Dinsdag: het overzicht van juni 2007.

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2007

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 13:30
    Iedereen Beroemd
    02:25
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 13:30
    De nieuwe avonturen van Oggy
    05:00
    Geen uitzending
  • 13:30
    Het Weer
    05:15
    Geen uitzending
  • 13:20
    Renovate Don't Relocate
  • 12:05
    Geen uitzending
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 09:05
    Geen uitzending
    14:10
    Ultimate Police Interceptors
  • 13:30
    Married ... With Children
    01:30
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 13:20
    De wereld op je bord
    01:45
    Geen uitzending
  • 13:25
    Younger
    02:05
    ER
  • 13:05
    Pawn Stars: Best Of
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 13:00
    Space Invaders
    02:55
    Geen uitzending
  • 12:50
    Murdaugh Murders: The Movie
    05:00
    Geen uitzending
  • 10:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 13:37
    Ver Gevorderd
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 12:55
    De Wereldkeuken
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 12:55
    Eredivisie
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 13:15
    The Chelsea Detective
    02:10
    The Change
  • 13:22
    Ongehoord Nieuws
    01:42
    NOS Journaal
  • 13:20
    Pointer
    01:59
    Nieuwsuur
  • 13:33
    Shaun het schaap
    02:36
    Podium Zwart Unplugged