Het jaaroverzicht van TV-Visie: maart 2007

zaterdag 22 december 2007

Al meer dan 2 jaar online, meer dan 18000 artikelen in de database en steeds meer Vlamingen én Nederlanders die ons weten te vinden. TV-Visie is in 2007 enorm gegroeid en daar zijn we fier op. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna is afgelopen. Vandaag: maart 2007.

2007

was absoluut het jaar van de digitale televisie. In 2006 werd het gelanceerd, maar het afgelopen jaar evolueerde het televisiesysteem van de nieuwe eeuw naar een volwassen medium. Na lange tijd stilzwijgen wordt bekend dat INDI al 33.000 leden heeft. INDI komt in die maand ook met HD-televisie en VTM zendt als eerste zender een aantal programma's in HD uit.

Bij Telenet is er een komen en gaan van zenders. Het telecombedrijf krijgt in maart ook een grote opdoffer te slikken. Ze krijgen de Waalse kabel niet in handen, ondanks verschillende pogingen.

Ook Belgacom komt met nieuws in maart. Zo brengen ze enkele specials rond Batibouw en Axelle Red. Ze melden ons dat ze al meer dan 140.000 klanten hebben, maar belangrijker voor de telecomreus is de toevoeging van de MTV-zenders op het televisieplatform. Test Aankoop mengt zich ondertussen ook in de digitale televisiestrijd. Ze vinden dat er te weinig concurrentie is op de digitale televisiemarkt.

Ander groot nieuws komt uit de VRT-stal. De Vlaamse regering heeft eindelijk een opvolger voor Tony Mary aangeduid als gedelegeerd bestuurder van de omroep. Voormalig Siemens-topman Dirk Wauters is de gelukkige. De VRT heeft ook goed nieuws voor de stad Halle, dat nog zeker tot 2011 het decor zal blijven voor miljoenenserie 'Witse'. En nog meer vrolijke berichten vanuit de Reyerslaan: er is een nieuwe sidekick gevonden voor Geena Lisa in 'Fata Morgana'. Ook worden geruchten de wereld in gestuurd als zou JIM-VJ Ben naar Eén overstappen.

Slecht nieuws komt er dan weer uit VTM-hoek. Niet alleen verliezen ze één van de hoofdrolspelers uit 'De Pfaffs'. Ook werd bekend dat 'Wittekerke' een terminale patiënt is geworden. Maar de zender laat het slechte nieuws niet aan zijn hart komen en gaat er volle bak tegenaan met 'Vonken en Vuur'. Uiteindelijk blijkt dat maar een waakvlammetje te zijn...

De verschillende zenders komen ook met een hele boel nieuwe programma's. Zoals '0032' bij Eén. Op VTM is er dan weer 'Godzijdank' en het experimentele 'Celebrity Shock'. In het programma mag Bert Anciaux urinekoekjes eten en laat dan ook prompt de VRT vallen die hem zo'n kans niet biedt.

Maar voordat de nieuwe programma's beginnen zijn er eerst nog een aantal finales af te werken. Zoals die van 'Sterren Op De Dansvloer', dat een woelig verloop kende. Want wie herinnert zich niet meer de klucht van Marlènes danspartner Wim? De finale wordt uiteindelijk gewonnen door basketter Pieter Loridon en de bloedmooie (als je 2 promille alcohol in je bloed hebt) danspartner Daisy. Udo wint de finale van 'Zo Is Er Maar Eén'.

Maart is ook het startschot voor belspelletjes-bashing. Eindelijk wordt er aandacht besteed aan de frauduleuze praktijken van sommige belspelproducenten. Niet enkel komen er veel klachten binnen, Minister Onkelincx van justitie dreigt met vervolgingen. VTM ziet echter niets verkeerds in de beslpelletjes. Gevaarlijk wordt het toen een VT4-belspelbabe bedreigd wordt na een behoorlijke blunder.

In maart start de nieuwe reeks van 'Big Brother'. Een allesbehalve succesvolle reeks. Zo wisselt meermaals de tijdstippen van uitzending. Er wordt zelfs met een wereldprimeur uitgepakt om de meubelen te redden, maar het kan niet baten. VTM kent een goeie maand maart en meldt trots dat de reclame-inkomsten zijn gestegen.

De animatieserie 'Hopla' schrijft ondertussen een succesverhaal. Het trekt namelijk naar Amerika. Ook nieuws vanop het 'Musti'-front. De poes ontdekt plots dat hij een bolle buik heeft. De Ketnet-netmanager is ook allesbehalve flink. Ze maakt de kinderen bang door te zeggen dat hun lijfzender misschien zou moeten stoppen!

Er is ook heel wat personeelsverloop in maart. Zo verlaat multimediawonder Krijn Jonckheere de VMMa en trekt naar SBS. Dat weerhoudt JIM echter niet om een eigen Myspace op te richten. De zender zit trouwens in een volledig nieuwe look, net als grootste concurrent TMF. Journalist Pol Van Den Driessche verlaat de VMMa. Of toch weer niet? Ach, waarom ook niet?

Martine Prenen gaat bij cultuurzender EXQI aan de slag en Roos Van Acker blijft trouw aan haar werkgever.

Enkele mensen werden op de vingers getikt, zoals sportjournalist Karl Vannieuwkerke en Yves Leterme, die een baard opzet bij Debby en Nancy. De man blijft trouwens Pol Van Den Driessche lastig vallen, net zoals Franske zich maar blijft opdringen bij Wendy.

VTM pakt voor het eerst uit met de 'Nationale Test' uit, en is heel tevreden over het resultaat. Er wordt zelfs een 'Rijbewijs test' gelanceerd voor later op het jaar. Jacky Lafon is minder gelukkig met de uitslag van haar IQ-test. VT4 komt met het originele idee van een supertalentenjacht, maar blundert in de preselecties. Gelukkig geeft de zender uit Zaventem zijn fout vlug toe. Ook start een nieuwe reeks 'Temptation Island', mét popster Shaggy. Nog in maart ontvouwt VT4 ambitieuze plannen rond 'Miss België', dat het in januari officiëel afsnoepte van VTM.

Eén krijgt ondertussen blijkbaar geen genoeg van Andrea Croonenberghs en de Gerechtelijke Politie komt op bezoek op de redactie van 'Panorama'. VRT kondigt de oprichting van acht interne productiehuizen aan.

Het overzicht van maart wordt afgesloten met twee mooie momenten: de prijs voor radio- en tv kritiek die aan 'Terug Naar Siberië' wordt geschonken en de ontroerende getuigenis van Phara de Aguirre in de starthow van 'Kom Op Tegen Kanker'.

Zondag: Het overzicht van april 2007.

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2007

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    02:25
    Journaallus
  • 01:10
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 07:05
    Pop Papierstad
    05:00
    Geen uitzending
  • 07:05
    De avonturen van K3
    05:15
    Geen uitzending
  • 06:40
    Blind getrouwd: Australië
    03:10
    Geen uitzending
  • 01:05
    Geen uitzending
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 01:05
    Geen uitzending
    14:10
    Ultimate Police Interceptors
  • 07:00
    Married ... With Children
    01:30
    Baywatch
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    01:45
    Geen uitzending
  • 06:50
    Cold Case
    02:05
    ER
  • 06:55
    Geen uitzending
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 05:00
    Geen uitzending
    06:25
    Extreme Makeover: Home Edition
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:45
    Dead Asleep
  • 06:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 07:05
    Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 06:15
    Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 07:00
    Premier League
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 06:30
    London Kills
    02:10
    The Change
  • 07:00
    NOS Journaal
    02:03
    EenVandaag
  • 07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
    01:59
    Nieuwsuur
  • 07:00
    Zappelin Go
    02:36
    Podium Zwart Unplugged