Het jaaroverzicht van TV-Visie: april 2007

zondag 23 december 2007

Al meer dan 2 jaar online, meer dan 18000 artikelen in de database en steeds meer Vlamingen én Nederlanders die ons weten te vinden. TV-Visie is in 2007 enorm gegroeid en daar zijn we fier op. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna is afgelopen. Vandaag: april 2007.

In a

pril draaien de programma's en wedstrijden op volle toeren. Het meest besproken is ongetwijfeld 'Tempation Island'. Dat moet eigenlijk alsmaar verder gaan om het toch maar besproken te houden. Zo is er het huwelijksaanzoek van de legendarische Gringo op Studio Brussel. En wie herinnert er zich het trio'tje niet meer van Ciska?

Ook 'Big Brother' strompelt voort. Zonder succes overigens. Ze willen net als vroeger voor hetze zorgen. Maar zelfs een dakloze in het huis kan niet baten. En dan zijn er nog de acteurs. Ook 'Idool 2007' is ondertussen gelanceerd, maar kan al evenmin het succes van weleer evenaren. Als klap op de vuurpijl ontstaat er hetse na het 'foutje' bij de nummerweergave van Adil.

Nog nieuws uit de VTM-stal, want 'Aspe' wordt genomineerd op een televisiefestival en de zender komt met een uniek debat. Er is nog de mededeling dat er versterking op komst is bij 'De Planckaerts'.

Bij Eén wordt 'De Thuisploeg' genomineerd voor een prijs, terwijl 'Thuis' er één krijgt. Er is verder ook nieuws over 'Junior Eursong', dat een nieuwe presentator krijgt. De zender kondigt ook het project 'Rwina' aan, dat ondertussen door kostenbesparing in de koelkast is gestopt.

Aan alle liedjes komt een einde, en dat geldt ook zo voor 'Flikken': nog twee seizoenen en dan is het definitief gedaan. Ook nieuws van Jan Leyers. Die laat de presentatiekelk van 'Zomer 2007' aan zich voorbijgaan. En in het kader van 'Kom Op Tegen Kanker' gaat 'Sterartiest' Stan Van Samang helemaal uit de kleren.

Eénmaal de vrouwen van deze stripact bekomen zijn, krijgen ze te horen dat hun favoriete zender VIJFtv een klacht aan de broek(rok) heeft. Nog meer klachtennieuws, want de VRM is weer kwistig met boetes. De partij NV-A dient klacht in tegen de VRT. Tot overmaat van ramp is er een fikse rel tussen VRT en VTM omwille van... een lief klein katje.

Op vlak van digitale televisie is er goed nieuws voor INDI, dat zijn HD-project een succes noemt. De intercommunales beslissen om interactief te gaan zonder de hulp van Telenet. De telecomreus uit Mechelen ziet ondertussen zijn contract met Studio 100 verlengd.

Er is ook voetbalnieuws in april. Want het televisiecontract van de Rode Duivels geraakt men zelfs aan de straatstenen niet kwijt. De Belgische voetbalbond komt zelfs in een soort panieksfeertje. En ook ex-voetballers zien we terug komen in de media, want Jean-Marie Pfaff wordt beticht van racisme, nadat el sympatico een trap geeft in het achterwerk van een zwarte medemens.

België is ook in de ban van de verkiezingskoorts. Heel wat bekende koppen gaan de politiek in. In Vlaanderen sluit ex-VTM hoofdredacteur Pol Van Den Driessche (dus toch?) zich aan bij de CD&V. En bij de RTBF gaat een nieuwsanker naar de andere kant. Ook bij RTL-TVi zijn er geruchten, maar die worden voorlopig nog ontkend. De machtigste man van Wallonië is dan weer niet tevreden over een debat op de Franstalige openbare omroep.

In april is er ook een gevreesde vrijdag de dertiende. En dat moet je de technici van 'Het Journaal' geen twee keer zeggen. Ook pech voor acteur Leo Madder, die zijn vaste rol in 'Spoed' verliest. Canvas ziet opnieuw een groots aangekondigde cultuurshow floppen.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Zo blijkt 'Emma' een leuke portie online speelgoed. Ook kan Ketnet een knappe, nieuwe wrapster voorstellen. Media-almachtige Christian Van Thillo is eveneens een tevreden man. Er er is goed nieuws voor de talloze fans van belspelletjes. Eindelijk worden ze gelegaliseerd.

In april kondigt VT4 met trots hun eerste fictieproject 'Vermist' voor. Net zoals de VRT de nieuwe structuur voor de nieuwsdienst voorstelt. Het mini-zendertje Life!tv krijgt een nieuw programma én een nieuw gezicht. En ook 'Mega Mindy' laat van zich spreken. Ze maakt de grote oversteek naar onze noorderburen.

Er wordt ook gestaakt in tv-land dit jaar. Ondermeer door de 'Royalty' journalisten die Laurents kuren meer dan beu zijn.

En hoe zit dat nu eigenlijk met Goedele? Heeft die al een nieuwe werkgever gevonden? Nee hoor, ze zit nog altijd in de blufpoker-fase. Wordt vervolgd...

Maandag: het overzicht van mei 2007.

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2007

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (VTM)

Wat is tantra? Ook Axel wist het niet voor hij vertrok. Nog meer dan anders betreedt hij hier het onbekende. Eén ding is zeker: hij is emotioneel nog nooit zo diep gegaan. In deze aflevering komt Axel zichzelf helemaal tegen op verschillende vlakken. Met de nodige scepsis vertrekt hij naar de retraite in de Ardennen, maar hij keert terug naar Antwerpen als een compleet ander mens.

'Axel Gaat Binnen', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:30
    Dagelijkse kost
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 23:45
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 00:15
    Familie
    05:30
    Geen uitzending
  • 00:05
    Ambulance
    02:30
    Geen uitzending
  • 00:25
    Mayans M.C.
    09:00
    Geen uitzending
  • 00:15
    Walker, Texas Ranger
    09:10
    Geen uitzending
  • 00:05
    The X-Files
    15:50
    Married ... With Children
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 00:30
    De Tafel van Gert
    04:50
    Geen uitzending
  • 00:30
    Friends
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:50
    Hawaii Five-0
    02:15
    Backroad Truckers
  • 00:20
    Dating: No Filter
    02:20
    Geen uitzending
  • 00:20
    Castle
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:25
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 00:23
    Hobbyklus
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 00:30
    Winters Grillen
    02:00
    Roger van Damme: Bakken
  • 00:30
    MotoGP
    03:35
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 00:10
    Murdoch Mysteries
    02:30
    Grantchester
  • 23:50
    Op1
    02:15
    NOS Journaal
  • 23:45
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 00:20
    Sophie & Jeroen
    02:01
    Schiffmacher's Legacy