Goed Bekeken?!: 'Het Lichaam van Coppens'

donderdag 5 september 2013

In 'Het Lichaam van Coppens' gaan de broers Mathias en Staf Coppens na wat hun lichaam allemaal aankan. En ze gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Dat wilde VTM ons doen geloven bij de voorstelling van het programma. En het moet gezegd na het bekijken van de eerste aflevering: dat was niet gelogen.

De broertjes Coppens hebben al wel meer dingen samen gedaan op televisie. Ook nu weer, voor 'Het Lichaam van Coppens', vormen ze een tandem. En dat werkt wel. Beide heren zijn erg goed op mekaar ingespeeld én de speelse plagerijen tussen Staf en Mathias onderling, zijn ook leuk om naar te kijken.


Al tijdens de oproeptrailer, enkele maanden geleden, hadden de Coppens-broers aangekondigd geen enkele uitdaging uit de weg te zullen gaan. Uiteindelijk wel een beetje ontgoocheld dat ze toch niet alles hebben aangedurfd. Want hoeveel lavementen kan een mens eigenlijk hebben? En hoeveel elastiekjes kunnen rondom het hoofd van Mathias alvorens het ontploft? Jammer dat we dat nu nooit zullen weten.

Maar er zijn nog uitdagingen zat natuurlijk. En die uitdagingen - of moeten we het tests noemen ? - zijn allemaal aangegeven door de kijkers. Zij konden hun prangende vragen insturen in de hoop dat Staf en Mathias de gekkigheden zouden uitproberen. Dat is trouwens ook veel makkelijker dan het zelf allemaal te moeten uitproberen. En het is veel veiliger ook om het resultaat dan gewoon op televisie te kunnen zien.

Hoe lang kan je in ijswater zitten, bijvoorbeeld? Ik had eerder nooit de behoefte om dat ook maar te weten, laat staan uit te testen, maar kijker Stijn lag daar blijkbaar wel wakker van. De broers Coppens zagen wel ijs in deze uitdaging en trokken naar Noorwegen waar ze prompt in een holte temidden van een bevroren meer doken. Ter bescherming kregen ze wel een warme sjaal... om hun kruis mee te bedekken. Want stel je voor dat dat ding er zou afvallen! De Noorse local die hen begeleidde bij hun test had het snel gezien. 'Twee hopeloze gevallen', monkelde de man. Daarna kwam het duo weer op temperatuur in de sauna... En daar stelde Mathias vast dat de sjaal toch goed zijn werk had gedaan. Ik zeg het maar, mocht vrouwelijk Vlaanderen dit gemist hebben, want collectief in zwijm gevallen bij zoveel ontbloot mannenvlees op VTM.

Daarna was het tijd om de draaimolen uit te proberen. Want waarom wordt iemand daar toch misselijk in? Defensie werd er zelfs voor ingeschakeld. En Staf durfde het zijn broer eindelijk vertellen: 'gij zijt ne freak'. Uiteindelijk bleek dat Mathias gewoon 'een gevoelig manneke' is. Toen Mathias even later ook echt moest kotsen, werd het zelfs aandoenlijk. En toch denk je dan spontaan: 'Hoe zot moet je zijn om al die beproevingen te willen doorstaan, zomaar voor de 'fun'...?'

Maar het beste moest nog komen... Want hoe geraak je in godsnaam uit een zinkende auto? In het kanaal rijden, dat is zo een van die dingen die ik echt nooit wil meemaken. Geen haar op mijn hoofd dat er ook maar aan zou denken om dat uit te proberen. Maar zeg dat niet tegen de broers Coppens. Want Mathias en Staf gaan zoiets dan net wél proberen. Je moet het maar doen. Maar zo evident was het voor henzelf ook blijkbaar niet. Hoe moest je er nu ook alweer uitraken? Paniek sloeg toe... en dan durven de twee bloedsbroeders al wel eens kibbelen. Kalm blijven, jongens!

'Het Lichaam van Coppens' is leuk entertainment met de juiste dosis spanning en genoeg spektakelwaarde. Huisdokter Karolien zorgt tussen de reportages door voor rustmomenten met haar medische kijk op de feiten. Vooral plezant is de interactie tussen Staf en Mathias Coppens. Ze gedragen zich als échte broers. Een beetje als bengels in hun apenjaren die de grenzen van het toelaatbare aftasten met schrik om betrapt te worden. Maar dat mag. 'Het Lichaam van Coppens' is leuke televisie. En je steekt er nog wat van op. Al zou ik de meeste van de uitdagingen zélf nooit durven uitproberen. Ik zie die twee graag afzien, vanuit mijn luie zetel. Maar verder hoeft het voor mij niet te gaan.

'Goed Bekeken?!' is een persoonlijke mening. Dit artikel is dus geen algemeen standpunt ingenomen door TVvisie en haar redactie. Wil jij reageren? Dat kan via Facebook of via Twitter (@TVVisie).


DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
hlvc

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 09:00
    Radio2 op VRT 1: WinWin
    07:55
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:20
    Ziggy en de Zootram
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:15
    Jabaloe
    05:30
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 09:10
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 02:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 08:45
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 09:20
    De wereld op je bord
    04:50
    Geen uitzending
  • 09:05
    Cold Case
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:10
    Geen uitzending
    02:20
    Backroad Truckers
  • 09:15
    Honest Renovations
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:10
    Forensic Files II
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:00
    Z-Extra
    06:00
    Herhalingslus
  • 09:12
    Red de meubelen
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 09:00
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 09:05
    Eredivisie
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:05
    Midsomer Murders
    02:35
    Vienna Blood
  • 09:13
    Goedemorgen Nederland
    02:02
    EenVandaag
  • 09:15
    Nederland in Beweging
    08:00
    Vroege Vogels
  • 09:22
    Simon
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal