Geen geld meer voor 'Vlaanderen Vakantieland'

dinsdag 20 januari 2015

Door de besparingen bij de VRT worden ook echte monumenten niet gespaard. Aan het eind van dit voorjaar stopt En na 25 jaar met 'Vlaanderen Vakantieland'.

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu werd het in Dag Allemaal ook bevestigd: 'Vlaanderen Vakantieland' wordt slachtoffer van de besparingen bij de openbare omroep en houdt op te bestaan. Nochtans scoorde het programma steeds erg goed met gemiddeld 750.000 kijkers en 50% marktaandeel op zaterdag. Maar het programma wordt uitgezonden in de vooravond en net daar wil de VRT budget vrijmaken om dat geld in de prime time te kunnen investeren.

Wanneer precies 'Vlaanderen Vakantieland' voor het laatst wordt uitgezonden, is niet bekend. Wel belooft de VRT een nieuw reisprogramma dat 's avonds zal worden uitgezonden.

Bron: Dag Allemaal

DOSSIER: Besparingen bij de VRT (2015)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER -  SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers