Geen geld meer voor 'Vlaanderen Vakantieland'

dinsdag 20 januari 2015

Door de besparingen bij de VRT worden ook echte monumenten niet gespaard. Aan het eind van dit voorjaar stopt En na 25 jaar met 'Vlaanderen Vakantieland'.

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu werd het in Dag Allemaal ook bevestigd: 'Vlaanderen Vakantieland' wordt slachtoffer van de besparingen bij de openbare omroep en houdt op te bestaan. Nochtans scoorde het programma steeds erg goed met gemiddeld 750.000 kijkers en 50% marktaandeel op zaterdag. Maar het programma wordt uitgezonden in de vooravond en net daar wil de VRT budget vrijmaken om dat geld in de prime time te kunnen investeren.

Wanneer precies 'Vlaanderen Vakantieland' voor het laatst wordt uitgezonden, is niet bekend. Wel belooft de VRT een nieuw reisprogramma dat 's avonds zal worden uitgezonden.

Bron: Dag Allemaal


DOSSIER: Besparingen bij de VRT (2015)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Eén logo V3 Eén V3

Als beloning voor het klissen van enkele museumdieven, mag agent Ludovic Cruchot met zijn brigade uit Saint Tropez naar een internationaal politiecongres in New York. Ludovics dochter Nicole wil meegaan, maar dat vindt haar vader geen goed idee. Het eigenwijze meisje verschuilt zich echter als verstekeling aan boord van het schip. Eens aangekomen in Amerika, hebben de agenten de grootste moeite om zich aan te passen aan de taal en de lokale gebruiken. Ook Ludovic heeft het behoorlijk lastig. Hij zoekt een psychiater op, want hij denkt voortdurend dat hij zijn dochter ziet.

'Le Gendarme New York', film uit 1965 met Louis de Funs, om 23.30 uur op En.

Dossiers