FOX maakt Amerikaanse versie van 'Crimi Clowns'

donderdag 13 november 2014

'Crimi Clowns', de 2BE-reeks geschreven door Luk Wyns, zal een remake krijgen in de VS. FOX Television Studios heeft de Engelse rechten van het programma gekocht. Wyns blijft executive producer.

In 'Crimi Clowns' gaat een bende clowns overdag kinderen entertainen, maar vanaf het donker wordt, maken ze het nachtleven onveilig. De serie is bedacht en geschreven door Luk Wyns en is een Belgisch-Nederlandse co-productie. Vorig jaar was 'Crimi Clowns' nog genomineerd als 'Beste Internationale Comedy-reeks' en 'Beste Europese Comedy-reeks' op het TV-festival van Monte Carlo. Momenteel wordt druk gewerkt aan een derde seizoen. Dat zal ook op 2BE te zien zijn.


Luk Wyns is bijzonder opgetogen over de Amerikaanse plannen met 'zijn' 'Crimi Clowns'. 'De remake wordt ontwikkeld voor de kabeltelevisie, waar het extreme karakter van 'Crimi Clowns' een groot pluspunt betekent. We krijgen dus zeker geen afgezwakte versie', vertelt hij aan VTM NIEUWS.

Bron: VTM NIEUWS


Lees ook:
'Crimi Clowns' dubbel genomineerd voor TV Festival Monte Carlo 2013

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers